Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Domuska tohle je tejden starý
já mám to dítě strašně ven od těla, jak mám krátkej trup a nevejde se mi mezi žebra a kyčle
![]()
@stephora jezuskote jakove sladke brisenko
ty ho mas pekne nahore, jak ma byt.. ja ho mam uplne dole
ale treba je to i tim, ze mas malou hlavou nahore.. ja jsem si pcikla a totalne mokre kalhotky… predpokladam, ze jsem se „jen“ pocurla
jako ne ze bych nechtela rodit, ale myslim, ze plodovka ti pri kychnuti neprdne a kdyby jo, tak ji bude mnooooohem vic ![]()
@Domuska voda urči neprdne pčíknutím
ale jinak to připočurávání už jsme probírali - hnus. mám furt pocit, že mi páchnou kalhotky, furt bych se myla…a to ať se utřu sebelíp, stejně pak někde pčiknu, nebo se ohnu a zmačknu si bříško a kapka je na světě…nad to po porodu přejde…
mě to břicho nahore vůbec se nelíbí
ono to totiž bolí, nemužeš dejchat a furt tě pálí žáha…navíc jde břicho, pak dlouho nic a pak konečně já ![]()
dneska jsem se prohlížela na wc v nákupáku v zrcadle, to se člověk vidí z dálky, no a už jsem strašně moc těhu, pupp je velkej - jak vydržet další měsíc??? Nějak to nedávám, navíc mě začalo praskat bříško dole po pupíkem mám tam strie, ale to už jsem psala - strašně mě to sejří ![]()
ale abych si jen nestěžovala, tak kromě toho, jak mě pupp tlačí se cítím ok, naštěstí žádný trable nemám, jen už se míň hejbu a musím taky míň jíst (to už ale tak dodržovat nejde
) abych nekynula ![]()
@stephora ja uz jsem na pokraji s nervama… uz aby byl venku. faktto dalsi mesic nevydrzim.. a prakticky jeste 6 tydnu!!! vubeeeec
uz nikdy nechcu decko. to je priserne.. pomalu rok ho musis nosit a mas s tim takove starosti, nervy a problemy..
normalne jsem byla tak stastna kdyz jsem videla tu asi zatku ve wc…
jo pod zebrama hlava je hnus, ja tam mam vecne nacpany zadek
ale na druhou stranu se to narodi a budou zas starosti uuuplne jineho kalibru ![]()
@Domuska já myslím, že ještě další dítko mít budeš
prej se na všechny ty útrapy rychle zapomíná…ale já mám taky pocit, že mé tělo není na těhotebství stvořený - jakože sice mi nebyklo blbě a žádné větší problémy nemám, v tom je to OK, ale jak jsem malá a krátká, tak se mi tam prostě mimi nevejde… ![]()
mě po snídani tak pálí žáha, že asi vrhnu
chjo…
hele, vydržet to mmusíme, to se nedá nic dělat
zas už jsme skoro na konci - ale jsem ráda, že když jsem měla jen malé bříško, že jsem si ho užívala a vystavovala ho všude, protože te´d už je mi na obtíž a už to ani moc hezky nevypadá ![]()
@stephora ne vypada moc krasne, ale na obtiz ti verim ze bude, protoze ja kdyz se mam nekde protahnout nebo neco..
ty jooooo a totalne me irituji ty pohledy tech zenskych, kdyz jsem nekde v obchodnaku., kazdy me projede ocima a pak se jeste otoci.. za to bych vrazdilas! nevim nad cim sakra premysleji? jestli jsem tak strasne tlusta, nebo tehotna?
joooo jeste jsem se chtela zeptat.. myslis ze dostanes porodne?? to ted docela hodne resim..
pac tech 13 000,– by se mi za to hodilo,.:D tak komu ne ze… ale uz kukam na porody, ctu vse o porododech a modlim se, at to kazdou chvilku prijde. kdyz jsem rikala tchyni, ze ho do terminu nosit nebudu, nechapala a po vete „budu umyvat okna, hybat se, davat si horke vany abych ho vyhnala“ se na me divala jak na psychopatalniho vraha
A! udelal se mi opar
nesnasim. + mam asi o5 nakou mykozu ci co, pac je to otravne a asi zacnu nosit tena landy plenky, nebo se nemuzu vykaslat bez toho, aniz bych si ucvrkla.. boze, jestli je to cte jeste nekdo, musi si o me myslet, ze jsem hypochondricky zavrzenec tehotenstvi ![]()
@Domuska na mě taky každej civí, vždycky si říkám „na co čumíte???“ to nikdy neviděli těhotnou???
a nebo mám tak velká břicho, že prostě musej čumět…nevim, no…já na jiný těhitný jen tak mrknu, porovnám břicha, ale rozhodně na ně necivím, že ![]()
porodné - no v mém případě nikoliv, nic nedostaneme, přítel a otec dítěte má výplatu větší než nějakej ten násobek životního minima…já ani nevím, jakej ten násobek je, ale snad to vychází na 14 nebo 18 tis měsíčně za oba rodiče
. Ono se totiž nějak sčítá příjem otce i matky, i když nejsou svoji…vim jen, že mi to vždy přišlo nefér, že když něhjakej chlap holku opustí, ona je bez práce, tak jí porodný stejně nedaj, i když je na to sama, pokud ten chlap vydělá víc než je ten strop
Běž se optat na sociálku, nebo projeď internet, v tomhle mám dost mezery…
já nic o porodech nečtu, zbláznila bych se pak strachy…samo jsem si naštudovala, co je první, druhá a třetí doba porodní a jak to asi tak v porodkách probíhá, ale na nic nekoukám a ničí příbehy nečtu, každej problém by mě vyděsil
a taky nevim, jak budu rodit, že…to se teprve uvidí v poradně v porodce…jestli se malá otočí nebo ne a tak…takže si říkám - nějak ven ji dostanou, musej, no a snad to proběhne dobře a řeknou mi, co mám dělat a jak ![]()
@stephora ty jo sem cucim kazdy den a rikam si „sakra, proc nepise?“ no a pak zjistim, ze jsem neodepsala ja ![]()
. jo ono se to jaksi nasobi a nevim co vsechno.. na mou hlavu strasne slozite, kazdopadne to musim poresit.. opar, se kterym jsem vypadala jak tukan se mi zlepsil, ale to odporacke svedeni s vytokem ne.. taaaakze o5 nasazovat lecbu v podobe cipku nebo kremu
maly se furt hnizdi
ale na to, ze ma hlavicku dole, mam strasne vysoko bricho.. zda se mi, jako by se snad otocil hlavou nahoru nebo co
kazdopadne ta silene nezastavitelne strasna touha mit maleho u sebe me pomalicku zacina opoustet a prestavam pocitat minuty do alespon 37tt, kdy ho budu moct pomalicku vypuzovat. uz jsem nasla uzasnou medu v podobe pupalkovych tablet
ja vim, jsem na vyliskani, ale fakt mi to leze krkem
dnes jsem hrabala listi a silene me boli zada a malemu se to ocividne taky nelibilo, protoze mi tvrdlo bricho, takze o5 lehnout a cucet na filmy..
a divej, pokud se maly po trech mesicich ted otocil hlavou nahoru, nevidim duvod, proc by se tvoje princenicka nemohla pretocit hlavou dolu :-p nech se prekvapit, jak to vsechno nakonec dopadne
![]()
Ahoooj, nojo, nepíšeš
já se teď vrátila z pokecu s kámoškou s pizzerky, 4 hodinky utekly jako nic…ale jinak jsem na pěst a nechci to na tebe přenášet…takže se zkusím rozepsat zítra, až mě to přejde…a budu veselejší…
a proč jsem na pěst? za poslední dva týdny jsem přibrala 2 kg!!! takže už mám navrch 12,5 kg a to jsem omezila sladké a moc nejím, protože se už míň hýbu. Mimino se mi taky zas tak velký nezdá, trak ku*va kam ty kila jdou? i fotka z 33tt a teď z 35tt -. vypadám hubenější teď a přitom mám 2,5kg navíc - vkládám abyses podívala…
no, prostě mě štve, že přibírám, už chci taky porodit, abych už netloustla ![]()
Tak na mě to do 8 měsíce vůbec nebylo vidět a hned začátkem 9 měsíce to najdenou vylezlo tak honem rychle na focení a docela se to povedlo… ![]()
@Nisse krásnej pupíček - já tyhle černobílý fotky s barevným detailem miluju ![]()
na mě je to teda vidět pěkně od začátku ![]()
a už je miminko venku? a chlapeček nebo holčička? ![]()
Stephora ještě ne… Ale do 14cti dní snad už bude jsem 38tt a čekáme holčičku a vy?
@Nisse my taky holčičku, jsem 35tt, za týden první poradna v porodnici
dneska poslední kontrola u mého gynekologa, jsme koncem pánevním
ale to neva, zvládneme i císaře ![]()
@Zuziš jaky spuntik sladkyyyyy
fakt moc.moc moc krasna