Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Domuska to je tim počasím, všichni jsou zpruzelý
bude líp.
nového nic. já toho císaře taky nemám jistýho, za 7 týdnu se může změnit všechno - malá se otočí a budu čekat jak trubka, až se to spustí samo a jak se znám, budu 14 dní přenášet. My máme taky přes 2 kila, ale prý je to v normě
a taky mě teď dost kope, hlavně v noci ![]()
Nsa břiše mi vyskočily trochu nový strie, jsem z toho špatná - jsou fialový
myslela jsem, že se tomu vyhnu, ale evidentně se zas potrhám a budu mít hnusnou kůži ![]()
@Bramborka21 - ja uz ve 13tt taky citila prvni simrani
a cekam treti
- nekde jsem dokonce cetla ze to mozne je takhle brzy
- ted to obcas citim, jako kdyz je rybicka v akvarku
a tuka na sklo ![]()
@stephora co mas z toho… ja mam taky zahojene strie, a ted me cele dny boli bricho z toho, jak se roztahuje a delaji nove
na druhou stranu bud rada ze se neotocila, protoze to curani je fakt desne. nemuzes ani projit nejaky blby metr bez toho, aniz bys mela nutkani
v ut konecne matrika a uz to bude vsechno. nebo uz me to ku*evsky nebavi ty jo… pak staci jen hodit nebesa na postylku a je to =) je to uplne v norme neboj :-p bratr mel ve 32tt 2400kg
prej nedonoseny
normalne mi pritel i dalsi lidi furt rikaji jak mi to slusi, jak musim byt furt tehotna, ze mam krasnou plet, vlasy, bricho.. ja se vidim jak hroch, takze se nad tim dycky kysele zatvarim..
ale je fakt, ze jsem pro petra asi vic pritazliva ci co, protoze toho sexu co mame ted, jsme jeste nemeli ![]()
@Domuska ona se ještě třeba může otočit - a s čuráním to nemám jiné - kope mě do močáku nohama, takže si to taky „užívám“. Furt hledám někde wc, tady v nejbližším okolí a v krámech, kam běžně chodím, to mám už obšancovaný, kde je jaký wc poblíž, abych si případně zaběhla - vypudim dvě kapky a hotovo - logicky nemám co každejch 10 minut čurat, že. ale chce se mi
jen se biojim, že mi tohle stresový čurání zůstane i po porodu! to bych se zbláznila
občas mi pomůže, že na to přestanu myslet, nebo se třeba na chvíli zastavím, malá změní polohu, a je zas na chvíli líp, ale stejně, takhle často na wc…hrůza ![]()
jinak my sex už teď tolik nemáme, už mi začíná bejt fakt hůř, špatně spím, břicho se napíná a bolí - včera jsme to zkoušeli a bylo to hezký, ale takový, no, já nevim
prostě už můžem jen jednu polohu, ve všech ostatních se mi dělá špatně nebo se k chlapovi přes břicho ani nedostanu - jak jsem malá a mám krátkej trup - celý dítě mám vytrčený dopředu a jsem jak mašina s pupkem - taky si připadám jak hroch, ale že mám hezkou pleť a vlasy, to si všímám a uživám, protože to po porodu skončí
zas budu hnusná, až přestanou fungovat hormony ![]()
Ahoj tak Eliška se narodila v pátek ve 13.18h, měla 3kg a 49cm a je úžasná a pořád by baštila
,jinak teda fofr to vyvolání…v 8.10h mi zavedli tabletku a rozjelo se to pěkně ![]()
@Zuziš jůůůů
gratuluju k Elišce
to je ale kousek holčičky - tak se užívejte vzájemně, kočky ![]()
@stephora ale prd hnusna prosimte… u me denska zacaly fungovat hormony v plnem proudu… rozbrecela jsem se, kdyz mi Petr rekl, ze od zitra ma praci v Brne, kde bude mit volno jen jeden vikend za mesic… takze na to nejtezsi obdobi s miminem i s brichem budu proste sama…
my muzem absolbovat polohu jen z boku. jinak to nejde nebo boli.. navic ted musim byt u petra, ktery odjizdi kolem 8 do prace, a az v 7 vecer konci, takze v 8 prijede (kdyz pojede autem), jelikoz nasi maji strevni chripku, takze domu jet nemuzu..
![]()
@Zuziš
jak strasne ti zavidim, ze uz ji mas venku jen se trema kilama! ja chci taky
takze proste velka gratulace a jeste vetsi zavist
uzivej si miminko
![]()
@Domuska tak aspoň můžeš být u Petra! střevní chřipce je lepší se vyhnout, abys neohrozila malého
To Pavel má nějakej zánět nosohltanu, už 2 týdny smrká a nelepší se mu to, ale k doktorovi ho nedostanu. Podle mě by potřeboval antibiotika, když se mu to nelepší
Já ale nemám kam utéct. Nicméně si myslím, že kdyby to měl virový, už by mě za ty 2 týdny nakazil, tak to má asi bakteriální a jsem v „bezpečí“ ![]()
Hele, nová práce v Brně je sice smutná, ale určitě víc vydělá a budete se mít líp, uvidíš! dělá to určitě pro tebe a malýho
Já jsem dojížděla dva roky Praha Plzeň denně - sice jsme se samo denně viděli, ale já fungovala v režimu vstát, když on spí, odjet do Phy busem, odpracovat 8,5hod, odjet busem do Plz, navečeřet se a jít spát. Na nic jinýho nebyl čas a síla
Sice jsem byla na víkendy doma, byli jsme spolu, ale moc čau jsem spolu netrávili - proč to píšu - strašně jsem se na něj těšila, to maličko času jsme trávili spolu a užívali se. Náš vztah to posílilo, i když jsem se pak ráda přestěhovala do Phy natrvalo, za prací, abych už dojíždět nemusela…
vy to taky zvládnete a třeba si čase najde ještě lepší práci s lepším režimem
ale chápou, že je ti smutno, mě by taky bylo ![]()
@stephora Tak bych normalne rekla, ze mi odesla hlenova zatka
rano me petr totalne prepadl a v polospanku byl sexik, po kterem jsem sla cukrnut a jakasi cervena kulicka divna tam plavala
papir byl cisty… tak nevim no
uz ma lepsi tu rymecku? to ja teda dostala jakehosi hnusa soploveho a kaslaveho ale taky jsem nikam nesla. na kontrole mi dr rekl, ze naposled za 14dni a pak uz po tydnu.. no za 14dni budu v 36 a uz se mi bude pravidelne tocit monitor =) jak se ti hybe mala? neustale nebo ma obdobi stavkovani? =) a uz mame matrikuuuu :-p
a jak je vubec tk celkove? =) jo pridavam bricho.. (spis sud):D
@Domuska no, jestli ti odešla hlenová zátka, tak budeš asi brzo rodit - takže jestli se to nerozběhne, nebyla to hlenová zátka ![]()
chlap je furt nemocnej, ale k doktorovi ho nedostanu
si prostě myslí, že mít 3 týdny rýmu a kýchat je asi normální…má tam zánět a potřebuje antibiotika, ale jeho problém… no, zabila bych ho ![]()
mala už se hybe min, přecejen roste, spíš se už tak vlní, ale má furt škytavku - 3×denně. Furt není otočená, ale v noci, když jdu čurat, vždycky mě zkope do kulata
. Bohužel se mi začalo trhat břicho - objevují se mi na něm dole a po stranách strie a to jsem poctivě mazala
jsem z toho naštvaná, protože to už nezmizí, jen vybledne - ale jinak je to samozřejmě kravina, já vim…ale mě to štve, že se mi udělaj takhle na konci ![]()
a celkově už to chci mít za sebou - jsem těžká, už se mi blbě hejbe, dejchá a tak všelijak…ani nevím, jak budu rodit - zda císařem nebo normálně, tose dovim až v porodce a tak pujdu taky nějak v 36tt - ani nevím. 4.10. jdu na ten streptokokovej test z pochvy - to se dělá všem a pak už mě asi MUDr. předá do porodky, tam se asi dozvím víc… v pondělí tam jdu sepsat dokumentaci, tak se tam poptám na ty prohlídky a tak…
dneska jsme objednali poslední věci na lekarna.cz (síťovaný kalhotky a vložky do pordprdy a tak…), tak už budu moct zabalit tašku
no a ještě objednáme chůvy a monitor dechu a bude to snad už všechno ![]()
@stephora no ja cetla, ze se muze porod rozjet ale i nemusi, ze to muze jen znamenat ze telo je na porod pripravene a muze to trvat i nekolik tydnu nez zacnu rodit (mezi nami devcaty.. hlenova zatka preci brani infekci a nekolik tydnu ji tam nemit a neporodit? To je divne) no, at si me telicko dela, co zada no.. jooo uplne vim jak se. citis. taky se nemuzu dockat, az bude venku. Faaakt me to uz nebavi. I kdZ, na druhou stranu se desne bojim :/ jaky asi porod budu mit… musis porodit driv a poreferovat!!!:D to s tim chlapem… to ja jsem jako tvuj.. k doktorovi me dostane opravdu jen v nejvetsim pripade nouze
zato muj tam leta furt
ja jsem nemazala a jsem tak nejak furt stejna. No ja si, koupila kojici podprdu jen abych mela klid od maminy, ktera to do me furt hustila :/ jinak vlozky do ni apod nebudu kupovat. Posli taky pupendo :-p