Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nadyen téda vám to sluší oboum…jste opravdu kočky
![]()
@stephora hele takovou váhu měla naše malá ve 31tt a teď měla v pondělí skoro 2.5kg
tak si říkám že jsem zvědavá na kolik se vyhoupne, protože náš mladej když se narodil měl 2.80kg ![]()
jinak máte bříška krásný, já přibrala kilčo a moje mamka mi řekla no to je dobře, nemůžeš hubnout…musíš jí dát taky najíst, jako kdybych nejedla
![]()
jo a tak už chodím do rizikové poradny do špitálu skrz tu cukrovku a pan primář mi minulý týden řekl, že žádný přenášení nebude, že buď se rozrodím sama a nebo mi budou muset pomoct…takže se mám asi na co těšit
![]()
. @Zuziš mě když mamka rodila, taky jsem měla 2,8 kg, ale moje paní doktorka naši berušku te´d odhadla na 3,3kg
ale to je první odhad, aby to nebylo víc…já občas te´d hřeším na sladké, i když ho jinak moc nejím…musím ubrat, aby malá nebyla vypasená ![]()
další kontrola je u mě 18.8., to budu 33+0, tak uvidíme, kolik nabere. Otočená není, tlačí mě nahoře na břiše hlavou - takže jestli se neotočí, což se taky může stát - jsem malá a tak už teď nemá místo, tak mi zas naplánujou císaře, no, nějak bychom to zvládly…
@stephora tý brďo to je jako dost ta váha
,i když ono to taky není přesný, ale ještě se může otočit času má dost ![]()
@Zuziš tech 3,30 jsem myslela porodní váhu ![]()
no, to je ještě v poho, hlavně, aby neměla víc…naše Berula je tabulkový dítě, na každé kontrole má úplně průměrný rozměry a hmotnost
tak asi je průměrná porodní váha 3,30 a z toho to ta moje MUDr. odhadla
ono jwe asi ještě čas to odhadovat, když do porodu mám 2M ![]()
uvidíme ![]()
@stephora aháá tak to slyším poprvý že by někdo odhadoval porodní váhu už teď, přeci nikdo nemůže odhadnout jak mimičo přibere to je divný ![]()
no hele každopádně já byla teďka pár dní ve špitále a jeden dr mi popisoval skoro zázrak, jak měli paní pozvanou na císaře byla asi 39+1tt a prej měla v noci šílený pohyby tak jí udělali ještě kontrolní utz a mimi se otočilo hlavičkou dolů…jsem čučela
![]()
@Zuziš taky už jsem takovej příběh slyšela, nicméně mě to nejdřív strašně mrzelo, že není ještě otočená - malovala jsem si porod, jak pak holčičku odnesou, tatínek bude u umývání a vážení, nafotí a přinese mi čistou holčičku do náručí a budem oba štěstím brečet (:roll: cíťa, no…) a ta myšlenka, že já budu na sále a on na chodbě a nebudem to zrození sdílet spolu, byla taková nenaplněná…
ale čím dýl o tom přemýšlím, tím víc si říkám, že je mi císař vlastně fuk a že aspoň nebudu muset absolvovat dlouhý a třeba hodně bolestivý porod, ze kterého mám obavy…
takže jsem došla k tomu, že je to vlastně jedno, že to nějak dopadne, a snad dobře, ať už porodím císařem nebo přirozeně ![]()
@stephora no taky si to říkám, že to nějak dopadne, že jsem holka šikovná a zvládnu to i podruhý, ale popravdě na císaře se mi nechce, já mám vyhlídky takový že buď se rozrodím sama a nebo mi budou muset trošku pomoct…takže se mám třeba na co těšit ![]()
jinak jsi to měla pěkně naplánovaný, já si od jisté doby neplánuju absolutně nic, protože mi to stejně nikdy nevyšlo a já teda budu sama u porodu, takže si tam budu muset sama vystačit…ale což…na malou se strašně moc těším ![]()
@Zuziš nene, neplánuju, to jen tak vypadá
popsala jsem to prostě vysněnou situaci, která ale vůbec nemusí nastat ![]()
od té doby, co mě vyhodili po 7mi letech z práce a já zjistila 3 dny na to, že jsem těhotná, na konci prvního měsíce, nemám nárok na mateřskou, nemůžu se vrátit a úspory mám minimální, tak jsem přestala cokoliv plánovat ![]()
těším se z každého dne, z každého kopnutí miminka, z každého pohlazení od přítele…a včera jsme zkonstatovali, že jsme teď chvíli docela šťastní
snad nám to chvíli vydrží a nepřijde nějaká pohroma ![]()
držím palce, porod určitě zvládneš, víš, co čekat. to já jsem rozklepaná, protože budu rodit poprvé ![]()
@stephora tak to je moc pěkný ![]()
no právě že nevím co je horší, zda vědět do čeho jdeš nebo nevědět
a hlavně každej porod je jinej ![]()
@Zuziš píše:
@stephora tak to je moc pěknýno právě že nevím co je horší, zda vědět do čeho jdeš nebo nevědět
a hlavně každej porod je jinej
a hlavně budu rodit po 8letech…to už je taky doba
![]()
@Zuziš to dááááš
já teda nevím, ale maminy v jiné diskusi, co čekají druhé, se jednak porodu nebojí a taky říkají, že i když měly pocit, že to musely zapomenout, vše naběhlo automaticky a věděly, co dělat a co bude. takže to zvládneš 100% ![]()
navíc to, že budeš na porod sama, může být i výhoda - vše bude v klidu, nebudeš muset delit pozornost mezi doprovod a sebe, nic tě nebude rušit…vše má svoje pro a proti ![]()
@stephora jooo tak je to možný, uvidíme, každopádně budu ráda až bude za mnou…a to už je konečná ![]()
jinak teda moje kamarádka rodila po 6letech a brala to v pohodě a nakonec chudera trpěla víc jak u prvního porodu, takže jak říkám nějak to dopadne, malá bude muset ven a já s tím tak nějak počítám a vím že mi nic jinýho nezbyde ![]()
@Zuziš nezbyde, no…
žádní z nás ![]()
a upřímně, mě malá tak tlačí a pupík mě tíží, že se těším, až už to budu mít za sebou…vydržet 2 měsíce se mi teď zdá nemožné ![]()
@stephora no ani mě nemluv, mě bolí stydká kost a celej spodek už strašně dlouho a už mě to přestává bavit, nevím co je vstávání bez bolesti a kor když mám plný močák, to mám kolikrát problém se zvednout, malá je tam pěkně napasovaná a naléhá mi na spodek, v papírech mám že naléhá na vchod a je to tak…no ale já už se díky bohu blížím do finále a ty to taky vydržíš…budeš muset no ![]()