Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak teda se taky přidáme a povíme něco o tom jak se máme ![]()
Naše beruška je teda pěknej vepřík, jak už jsem zmínila v necelých 4 měsících má 8kg a na 3 měsíční kontrole měla 63cm a 7170kg
Na to, že dostává 2 očkování zaráz (2.dávka hexa a 1.dávka synflorix ) zvládá dobře a taky bez vedlejších účinků, tak doufám, že to bude i nadále
chvilku si zaplače, ale pak dobrý a popravdě se na to očkování vždycky netěším
No jinak roste a roste, furt by jenom papala, spí krásně celou noc, takže maminka si nestěžuje
, ale za to se umí někdy pořádně vztekat
Je to prostě zlatíčko, který moc milujeme ![]()
@Lenule15 neni za co…ja uz se moc tesim na nasi malou az bude snama ![]()
@Kelly3 jee tak je roztomilá
jojo chodí spát kolem 9-10 jak kdy vzbudí se tak v 5 na baštu a pak kolem 7-8 ráno a zatím jen plně kojím (teda na oběd dáváme mrkvičku doporučila nám to dr. když je tak velký, ale stejně si potom dá ještě svojí dávku mléka
)a je super že jste bez vedlejších příznaků ![]()
@Lenule15 nádherný dráček
no my dostali jak Hexa tak synflorix najednou, každou do jedné nožičky bobek můj ![]()
Jinak se teď chystám navštívit nějaké cvičení s kojenci ať si taky zvyká na jiné děti a má nějako zábavu, jelikož v poslední době je čím dál těžší ho nějak zabavit ![]()
@LayLi koukám, že máš termín v prosinci, to už ti uteče jak nic a pak si budete maličké jen užívat ![]()
@Kelly3 náhodou je krásná a jak bude růst, tak se z toho vytáhne
spinká celou noc? tyy joo, závist, i když já jsem „selhala“ a Maty spí se mnou v posteli, takže mu v noci jen strčím prso a spíme dál
u očkování taky vždycky brečí, ale stačí ho přitisknout ke mě na hrudník a je klid.
@Majush u nás to taky chtěla dát doktorka naráz, ale já jsem řekla že nvm, jak by malý na 2 injekce reagoval a ani to nechci zjištovat, tak jsme se dohodli, že doočkujeme hexu a pak dáme synflorix. Ale proti rotavirům jsem ho očkovat nenechala, tak snad jsem neudělala chybu…ale stojím si za tím, že si musí imunitu posílit sám a ne že ho budu dávat hned proti všemu očkovat a pak nebude schopný se sám bránit, jestli víš, jak to myslím…jinak s tím zabavením mi povídej
hrací deka a lehátko ho zabaví tak na hodinu a pak jsem na řadě já a už taky nevím, co dělat
nás čeká až v lednu plavání, jinak jsem o žádné další aktivitě nepřemýšlela, kamarádek s dětmi mám dost, tak si bude zvykat s jejich dětma ![]()
@Lenule15 já to brala jako samozřejmost, nedala mi na výběr a hned ockovala oboje… Proti rotavirum taky neockujeme jsem stejného názoru jako ty
A malý s námi spí od té 5 ráno jinak pěkně v postýlce O:-) jj hrací deka, houpacka, lehátko a pak já.. Někdy je to těžké ale budu si pořizovat Manducu ergonomicke nositko už se na něj těším, bude to ulehčení
@Majush njn i takové doktorky jsou, tak hlavně že to zvládá
kdyby se malý nebudil tak často, tak taky spí v postýlce ale já jsem byla pak ráno jak zmlácená, vyndat z postýlky, nakojit a pak znova nosit v náručí než usnul a za 3 hodiny znova, to se fakt nedalo
tak se těším na chvíli, kdy bude taky spát takhle dlouho jak tobě
manducu jsem na něj zkoušela ve 2 měsících, ale jak mu to roztáhlo nožičky, tak plakal, takže to zkusím ve 4 měsících a uvidíme, co na to řekne tentokrát, u nás ve městě se dá naštěstí půjčit, tak do toho nemusím investovat, abych zjistila jestli jo nebo ne. ale ulehčení to bude určitě. Budeš pořizovat novou nebo z bazaru??
@Majush Jojo jsem ráda, že je to v pohodě
Tak to je super, že furt kojíš
My jsme před pár dny přestali
, takže na oběd dávám mrkev s bramborem a někdy i normál přesnidávku, protože je velká a jinak nutrilon.
@Lenule15 Ze začátku jsme to taky tak dělali, že spala semnou v posteli a když se vzbudila, tak jsem jen vytáhla prso, najedla se a spali jsme dál
, pak si na to zvykla, že nechtěla být v postýlce, ale naštěstí dobrý a spí v postýlce a někdy usne i sama
Jo byl to boj ten první měsíc.
@Kelly3 joo tak ted už chápu, že spí celou noc, když je na UM. A co se stalo, že jsi přestala kojit?
a jak jí chutná mrkvička?
já doufám, že budu kojit min. do 6 měsíce a pak začnu dávat příkrmy, mám z toho lehce strach, protože já a kuchyn nejsme moc dobří přátelé ![]()
@Lenule15 to je nejdůležitější že to zvládá. jsem za to opravdu ráda že tak spí. Máme to takhle asi od dvou měsíců, takže si nestěžují
. My teď právě máme klokanku, ale ta je na prd jelikož tam visí a nemá správně ty nožky, dneska jsme ji zkusili manžel si ho tam přizpůsobil aby tak moc neviděl a líbilo se mu to koukal jak puk po všem možném
a budu pořizovat z bazaru.
@Kelly3 chci určitě kojit co nejdéle přeci jen to nic nestojí
zítra se chystám dělat cuketu s bramborem, snad mu bude chutnat stejně jako mrkev té se nemohl nabažit, až jsem byla překvapená že mu to tak jede. Zatím dávám ale jen trochu, a postupně pridavam ![]()
@Lenule15 Spala i předtím, když měla MM, ale potom poslední dobou byl boj než usnula a teď na UM usíná krásně, to je fakt. Přestali jsme, protože mlíko už bylo takový vodnatý a nestačilo ji, krmení nám trvalo vždycky jen 2-3 min. a toho se nemohla nasytit, potom špatně usínala, byla nesvá, vzteklá, tak jsme to vzdali
Samozřejmě, že mě to štve, ale co se dá dělat, myslela jsem, že budu kojit aspoň do těch 6 měsíců, ale bohužel jsem kojila jen 3
Jo, bála jsem se, že ji nebude chutnat, ale po mrkvičce se jen zapráší, takže ji určitě chutná
Neměj, do toho se dostaneš a jak potom pofrčíš
A hlavně držím palce, ať dokojíš aspoň těch 6 měsíců i déle ![]()