Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nadyen počkej,k to je ještě brzoi, prsa se prý vrátí do normálnu tak půl roku až rok po porodu
teď je jasný, že je máš větší ![]()
@Domuska já mujsím na pedikuru! a až vystrčm na tu pedikérku nohy, omdlí, protože mám nehty hnusně dlouhý a vošklivý paty a tak vůbec. Ale omlouvat se nebudu, prostě řeknu pravdu, že si na nohy nedosáhnu a proto to vypadá, jak to vypadá
už jsem tam, dávno mohla být objednaná, ale já sem se ještě nedokopala tam zavolat
zabít mě je málo ![]()
@stephora ahoj se omluvuju ale totalne nestiham
furt neco uklizim a nebo si zehlim a prebiram veci pro maleho. je jich strasne moc a denska jsme mu delali pokojicek. petr je uzasny, moc se stara a tak vubec
posilam fotecky 3D. maly ma cca 37cm i s nozkama a 1500kg. takze macik na to, ze jsem 29+2
aspon se furt hybe =) proc by ses mela omlouvat?
dyt o nic nejde
oni jsou zvykli na vsechno ![]()
@Domuska jééé, to je krasavec
a co 3D? dobrý? jak dlouho to trvalo?
nebylo to fik fik a dost? ![]()
je supr, že je Petr tak starostlivej, však doteď mu to tolik nešlo, tak se vzpamatoval ![]()
my už toho taky dost máme, ke kámošce pojedeme por kočárek a spol někdy první týden v září ve všední den po práci, máme to do Plzně kousek
jinak postýlku mám z ikea, prostěradla, peřinku, polštářek, povlíčka a nějaký hadříky jsem vydražila na aukru a ještě se tam poohlídnu po něčem, daj se tam pořídit sady třeba 30ks kolem 500-600, to máš pak za 15-20kč kus ![]()
taky jsem na aukru vydražila dvě nové zavinovačky - jednu za 145 a druhou za 85 (obě i s poštovným
)
nemáme ještě chůvičku, monitor dechu, přebalovací podložky, pleny, vhlčený ubrousky, pro mě cerepetičky do porodnice, ale to už jsou drobnosti ![]()
@stephora ja mam vsechno pro me az na tu podprdu apod ale jinak prebalovaci mam vsechno i plenky ale myslim z je stejne nebudu pouzivat.,
zavinace mam taky, chuvicky a monitor dechu jeste ne
taky mas pulku veci co ja ne ![]()
@Domuska ahoj fotky jsou krásný ![]()
hele dámy…úplně v klidu, já už bych měla mít sbalenou tašku a nemám, protože mi chybí pár věcí a nemám nachystanou postýlku a to mám před váma náskok ![]()
@Domuska jo a naše malá měla v 31tt 1.40kg a teď měla v 35+3tt 2.30kg ![]()
@Domuska počkej, jak plenky nebudeš používat? to přece nejde bez plen, ne?
jinak tady si musíš do porodnice svoje vlastní plenky přivést, nedají ti. Myslím jednorázovky, ne pleny látkové. Já budu kupovat pampers premium care newborn, ale ještě je nemám. to by mě v porodnici hnali bez nich ![]()
@Zuziš netlačí tě malá někde v bříšku? už je otočená?
mě ta moje hrozně trápí
je natlačená pod pravým žebrem a tak nemlžu skoro sedět - jak to ty 2 měsíce ještě vydržím??? udělá se mi líp jen vleže nebo ve stoje za chůze - problém je, že sedět se prostě musí…
ve středu mám poradnu, tak se tam doktorky zeptám, co mám dělat, jak dítě polohovat, aby se furt tak netlačilo - mačká mi to na plíci, na ledvinu, na játra - fakt nepříjemné ![]()
@stephora no malá byla už v tom 31tt hlavičkou dolů a už tak i zůstala, tlačí mě do žeber takže musím být narovnaná…s tím se nedá nic dělat…se nediv mamino utlačuješ ji tak se vzpíná
,já doma u počítače jsem v pololehu jinak bych to nedala ani omylem, no a ještě jí cítím hodně dole…bolí mě ta stydká kost a kolikrát mi příjde že mi chce vylézt podbřiškem, jako kdyby otáčela nebo zvedala hlavičku ![]()
@Zuziš ach jo… ono je to pod tím žebrem opravdu nepříjemné, mám pocit, že mi to tam praskne a vyvalí se to ven! stejně se s doktorkou poradím, třeba mi něco poradí. mě se narovnat nepomůže, to fungovalo v minulém týdnu, ale už nezabírá…a to jsem teprve 29+4, fakt si neumím představit, kam to může dojít. Je to potvora, že se ještě neotočila…
jestli se neotočí, a budu muset na císaře, obrečím to děsně moc, protože jsem chtěla rodit přirozeně, max s epidurálem, s chlapem po boku, aby mi pak umyté miminko přinesl a měli jsme krásnou chvilku
jsem z toho nějaká přecitlivělá ![]()
@stephora takže tobě se ještě neotočila jo??no tak čas na to ještě má, ale zkus dělat kočičí hřbet, prý to pomáhá…nevím ale četla jsem to
,no mě právě pomůže se srovnat a to mi kolikrát příjde že tam má narvaný nohy a kolikrát je to opravdu nepříjemný…až je mi špatně, ale srovná se po chvíli ![]()
@Zuziš já nevím, zda není otočená
před měsícem nebyla
a protože mě tam tak strašně tlačí, tipuju, že tam má prdítko, nedejbože hlavu. nohy to nebudou, je to velké.
že není otočená soudím podle toho, že když škytá, tak to necítím v podbřišku, ale spíš nad pupíkem a okolo
zkusím kočičku a víc ležet na boku, to sezení mě zabíjí. Ve středu se s MUDr. poradím, co bych mohla dělat…
@stephora aha tak at ti dr udela utz a uvidite, co vim tak v jedny diskuzi jedna taky ma malou prcinou dolu a mohla jit na otoceni ale rozhodla se ze nepujde a v utery nastupuje na planovanyho cisare a to doma lezla po ctyrech a vytirala…delala vsechno mozny a nepomohlo nic, ten kocici hrbet ale myslim nezkousela ![]()
uvidis no ![]()
@stephora ja myslela latkove plenky ze je to drazsi sranda na prani, nez nejake pemprsky.
u me je maly na utz vzdycky hlavou dolu ale beru to spis jako nahodu, protoze mam boule vsude mozne. hlavne u zeber. to skytani sledujes jako pravidelne jakoby pokopkavani ze?
taky to sleduju posledni dobou. takove jakoby tiky ale pravidelne no
on uz se jako ma otocit hlavou dolu ve 29tt?
dyt rodit mas teoreticky po 36tt a prakticky ve 40.. to je jeste cas ne? ![]()