Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@stephora tak uz me to preslo. maly sebou pekne sil dneska. =) joooo a zadaaaaa ty jo. umiram na zada
dostala jsem chut na magnuma tak jsem i pro nej proste musela jit 2km daleko
+ horcicove bramburky..
@Domuska jéééé, pupíííí
krásné
sluší - teď už si nikdo přece nemůže myslet, že jsi tlustá, protože jsi úplně jasně těhu ![]()
hele, ten magnum, to se ani nepočítá, když sis pro něj šla takovou dálku
to se spálilo cestou ![]()
já magnumy a podobné nanuky nerada, jsou moc velké a sladké a…prostě MOC
ale zas ujíždím na dřeních a na tom novém Míšovi, co nemá navrchu čokinu, ale ovocnou dřeň na tvarohu, mňáááám. Horčirový bramboše jsou OK ![]()
@stephora ja nemam rada nanuky, co jsou cokoladove apod..
ja ojim cokoladu a ten krem necham petrovi. ujizdim si na maxech, to jsou ty vodnate nanuky a taky lesni smesy apod.. jak rikas ty drene. ty milujuuu
jo, sice to poznaji ale chci z5 moje male, protoze me denne boli zada silene..
jsem na vyliskani ![]()
@Domuska bříško máš krásný těhotenský, jo a počkej ke kenci to ho budeš mít teprve, hele mě taky pěkně narostlo, ale neřeším to jsem ráda že se mám čím chlubit a malá tam má místo, hlavně jsem ráda, že se držím pořád na těch 10kg a víc nahoru to nejde ![]()
@Domuska jsi na pěst
to bylo furt knourání, že nemáš pupík a že si lidi myslí, že jsi tlustá a ne těhu a teď pupík máš a nelíbí se ti to, i ty jedna ![]()
podívej se na mj obří pupp, a to jsme skoro nastejno
- no, ale já neměřím ani ten 1,6m, to je fakt - stejnej pupp na mě vypadá o hodně větší ![]()
@Zuziš a jak dlouho držíš těch 10 kg už? Kdy se ti to zastavilo? já právě začala přibírat až poslední dva měsíce, jsem dnes 28+2 a mám navrch 8,4kg - strašně to řeším, že je to moc…
tady jsou moje přírustky po měsících:
3m - 800g
4m - 1,8kg
5m - 3,4kg
6m - 6,5kg
7m - 8,4kg
pupík mi narostl hodně dopředu až poslední dva měsíce (dnes mím 105cm v pase), Chtěla bych se vejít do 12kg max, nejlépe míň, ale mám obavu, že to strašně všechno naskočí a já přiberu 20 kg ![]()
@stephora Ahoj, děkujeme..malá je úžasná, vše nám jde pěkně, jen ji trápí bříško..včera jsem koupila od MAM lahvičku anti colic, doporučila mi ji známá, že jim pomohla a bříško tolik nebolí - lahvička má dole dírky, tam odchází vzduch a dítě ho nepoliká..
Jinak šestinedělí je taky v pohodě, užívám si to..přiznám se, že už začínám mít chut na sex, ale ještě musím vydržet aspon 14 dní..mám po porodu hematom a tlačí mě..takže si musím nechat zajít chut ![]()
Ale neměnila bych, s malou je nám fajn a tatínek se pyšní kde může ![]()
A jak se daří tobě a maličké v bříšku?
Holky já váhu taky řešila, a nakonec jsem přibrala 16kg ani nvm jak a to jsem měla dietu kvůli těhu cukrovce…ted jsem 3 měsíce po porodu a mám ještě o 2kg mín než před těhotenstvím.
jinak vám přeju, at vše probíhá v pohodě a uteče vám to rychle, mít v náručí ten malý uzlíček je nejkrásnější! ![]()
@Nadyen s bříškem měl Maty taky trápení, nakonec jsem nasadila espumisan, ten nezabral, tak babycalm a ten pomohl parádně, už jsem ho vysadila, jak malý hejbe nožičkama a je to v pořádku
jen vydržet ty 3 měsíce
a lahvičky anti colic jsou fakt k nezaplacení.
@Nadyen malá se ještě neotočila hlavičkou dolu, a hrozně se mi tam prdelí
vždy vystrčí něco /hlavu, zadek, nohy???/ kolem mýho pupíku a pěkně mi vytlačí kůži, někdy se ani sedět nedá, jak se natlačí nahoru na žebra
pohyby už jsou výraznější, ale je jich zas míň, Bublina má málo místa ![]()
přes pas mám 105cm a navrch 8,4kg, jsem dnes 28+2 ![]()
takže s malou zvládáte v pohodě :i to jsem ráda
. Kojíš? ![]()
se sexem pěkně vydrž, ať se to tam všecho zahojí
a co tatínek, byl u porodu? Vše zvládl? pomáhá a láskyplně se o vás stará? doufám, že ano ![]()
@Lenule15 no, dodáváš mi optimismus
dneska jsem šla nakoupit, chodím tu pěšky do obchoďáku, je to asi 1,5 km, takže tam a zpět jsou to 3 a ještě těch pár kroků po obchodě, a stejně mám pocit, že je to málo, už se dost ploužím a občas se musím i na chvíli zastavit…takhle si váhu neudržím, když nemůžu chodit rychle, jak jsem byla zvyklá
a do porodu ještě 2M!
já strašně moc doufám, že budu kojit a to, co nenechám v porodnici, vykojím do půl roku - strašně bych chtěla mít po nějaké době míň, než když jsem s těhu začínala
ale já nebduu mít takové štěstí
jen projdu kolem stánku s hot dogama a mám kilo navrch, dvě pak, když se nedejbože na ty párky ještě podívám a nasaju jejich vůni ![]()
@stephora ja vim ze jsem na pest
chtela jsem aby to na me lidi poznali, ne abych umirala na bolesti zad
nooo tak to hodne sledujes koukam.. tak ja se taky pochlubim..
pred otehotnenim: 97kg
prvni dva mesice: 89kg
treti mesic: 91kg
ctvrty-sesty: 92kg
sedmy: 95kg
no ted si dovoluju rict, ze kdyz si dam tehu kalhoty (viz. fotka) tak mam vetsi nez ty
jinak mi to ten spek tahne dolu..
jooo a ranni protahovani bez kreci v lytkach neni ono.. to ani neznam
no at uz je ten prdola venku
mas nejake extra obtize aby sis taky postezovala kdyz ja nic jineho ani nedelam? ![]()
@Zuziš dekuji =) nooo jako nechci si predstavit co budu tahat za dva mesice
dekuji ale ne
tak to pekne vydrz :-p
@Domuska no já na křeče mám Magnosolv - pytlík s rozpustným magnezkem, je to na předpis, stačí jeden denně a obtíže jsou pryč…tři dny mám trochu krve v moči (čurám na ty papírky), ale jinak žádný potíže, tak příští týden jdu na ty druhý velký náběry+moč, tam se to odhalí a asi mě budou nějak léčit na nějakej zánět, no…
nelíbí se mi to, ale nenadělám nic…a třeba to přejde do příštího týdne, i když pochybuju ![]()
mě moje bříško příjde veliký a obří, protože jsem malá. snažim se chodit rovně a podsazivat pánev, ale mě záda nebolí naštěstí, to spíš kyčle, jak se mi to tam roztahuje do stran
Taky bych už chtěla mít porod za sebou, ale zas když si uvědomim, co všechno sem ještě nezařídila, tak sjem ráda, že nějakej čas ještě mám ![]()
@Lenule15 To jo, bříško trochu trápí, měli jsme infacol a ted espumisan a ten nám pomáhá líp ted..a včera jsem jí dala poprvé z té anti colic lahvičky a lepší..ted hajá vedle a nemůže zaspat chudinka, tak musím pochovat trochu ![]()