Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobré ráno dámy, hlásím návrat z hor v Berchtesgaden Landu
v půlce dovolené jsem se překulila do třetího trimestru, ale kromě toho, že mi malá občas nějakou svou vzepřenou končetinou natahuje bolestivě břicho, nepociťuju žádné výrazné změny ![]()
nicméně výstupy byť na sebemenší kopec jsou již dobrodružné, funím jak lokomotiva a srdce mi buší, že mám pocit, že mi vyskočí z hrudi, ale během minutky se uklidní a můžu pokračovat dál ![]()
a co Vy? nějaké důležití události, co jsem tu nebyla? ![]()
posílám jeden pupííík z hor ![]()
@Domuska kdy máš ten cukr? neboj dá se to zvládnout v pohodě. vem si čtení a kdyby něco, požádej o trochu vody, moje mamka je laborantka a říkala, že trochu čité vody se napít můžeš, že to test v žádným případě nezkreslí
jsem ráda, že je vše v pořádku s malým ![]()
@Nadyen Barborka je krásná
nádherná! jak se máš Hani? už jste jistě doma a učíš se s malinkým človíčkem zacházet
vše OK? ![]()
@stephora ahooooooj
na cukra jdu ve stredu, takze si uzivam posledni dny s nutelou
spis hodiny… no snad to zvladnu.. hezky pupicek
24 jdu na 3D tak se tesiiiiiim =) jinak maly se furt malo vrni… uz me to stve ![]()
@Domuska tak je to holt lenoch líná
prďola kope dost, ale já jsem ráda - začala jsem zase pít normální kafe s kofeinem, dávám si jedno rozpustné ráno, a asi je po tom žibější, než když jsem pila bezkofein ![]()
na 3d držím palec a těším se na obrázky
cukr bude OK ![]()
@stephora no to doufam ze bude ok!
ja jsem si rikala kdyz jsem zacinala 27tt, ze to bude super uz ty kopanecky, protoze maly furt kopal a furt, furt, furt a byla jsem neuveritelne rada i kdyz jsem nemohla usnout nebo se v noci vzbudit a ted prd. sem tam se mi zavlni brisko a hotovooo. myslis ze jde naplanovat cisar i kdyz nemas zadne potize? a uz jsi byla na ozvach?
@Domuska na ozvy je ještě brzo
ale příjdou ![]()
já jsem pro císaře jen v případě, že jsou komplikace a nebo je prcek otočenej zadečkem napřed a nepřetočí se do porodu…jinak je to zásah do těla, je to dost nebezpečná oparace - rozpáraj ti celý břicho, hrozí infekce, navíc jsi na sále a čerstvě narozený dítko si nepochováš, nepomazlíš se s ním…
V ČR se to myslím nesmí na objednávku, doktoři se k tomu vždy podpláceli, ale fakt nevím, jak je to teď - asi jen tak z plezíru ti císaře neudělaj, bude k tomu muset být důvod nebo naditá peněženka ![]()
to mě berula kopká furt, ale frekvence se zmenšuje, protože roste a má tam míň místa…prej se máme znepokojovat jedině, když nekopnou den dva vůbec… ![]()
@stephora miluju kdyz se maly vzbudi se mnou pokazde kdyz se vzbudim ja, nebo odpovida kdyz si pohladim brisko =) to je bozsky pocit. jinak s tim cisarem mas asi pravdu.. mam uz nervy z babky. porodila 5 decek a nevi, ze se nosi 40tt… uplne me se*e, ze nejmladsi decko ma 40let a to neexistovali zadne ultrazvuky, verilo se na povery apod… stejne jak pritelova mamka veri, ze kdyz das ruce nahoru, omotas mu pupecnik kolem krku.. jenomze dnes uz je medicina pokrocila a vime co nevedeli pred 40, 20 lety!!!
![]()
@Domuska ty to jsou story s těma babkama a matkama
my jsme doma osvícený, kromě mě se celá rodina ujela k lékařství, ale třeba můj velmi vzdělanej a chytrej 87letej děda si dodneška myslí, že homosexualita je nemoc nebo rozmar, který se dá vyléčit/převychovat;-)
nenaděláš nic ![]()
mě berula na hlazení bříška neodpovídá - kope mě a když hladím, zklidní se ![]()
mě se dneska nějak udělalo těžko, asi mi ztvrdlo břicho, jak to tu všichni píšou - je velké, jakoby nafouklé a jako by nebylo moje
dopo jsem byla OK, dokonce jsem šla ven, ale teď sedím, nohy natažený, a čekám, až to břicho přestane bejt citlivý…vyklidila jsem myčku a uklidila v kuchyni s tím, že se to rozežene, ale nic
tak budu odpočívat…
horší je, že mě honí mlsná, to jsem neměla dloooouho
už jsem si dala kousek čokiny a plátek debrecíny a pořád nejsem spokojená ![]()
@stephora nemluv o jidle
ted bych snedla cokoli!
uz mam hlad
ty joooo me uz to tak stve..
:'( maly jen jemne bouchne a to je vsechno…
odpocivej. me se to stava taky. spatne se mi do toho dycha a uple tvrde. ale jen tak max.3× denne. zvlast vecer nebo po sexu. chm chm me jen stve, ze si ti starsi nenechaji vysvetlit rozumne, jak to je a ze medicina pokrocila..
@Domuska tak sem to napsala a celý se mi to smazalo do píííí*i, mě to ale nakrklo.
já jsem dneska jak popelnice, furt něco jím, to jsem snad měla jednou za těhu a doufám, že zítra to přejde! dám si sladký a mám chuť na slaný, tak si dám slanýa mám chuť na kyselý…fuj.
jinak břicho furt nafouklý a citlivý, jdu si lehnout, ale předtím si asi dám ještě svačinku, bodejť by mi nebylo těžko ![]()
nesmutni, malej je prostě lenouš
třeba nás kopou děti stejně, ale jak máme každá jiný očekávání, tak jsme nesvý ![]()
@stephora tak mam glukozovy hnus za sebou, samozrejme jsem jim to za hodinu po vypiti vyblinkala ale to jsem vedela a spis me prekvapilo, ze jsem to v sobe tak dlouho drzela. Noo sestra mi nemohla nikde najit zily, tak volala sestru z jineho oddeleni a za ty 3 odbery me 6× napichovali… cukrovku teda jako nemam ale mam to pres zkreslene kvuli tomu ze jsem to vyzvracela. cemuz neverim..
mela jsem to v sobe hodinu tak co jako.. pak jsem se najedla konecne.. maly vcera vecer dost krute kopkal a dnes zase nic.. kazdpadne nevim jestli odedneska nebo odvcerejska me desne boli jako bych se bouchla nekde do bricha na prave strane. bolest je to takova tupa jako kdyz mas modrinu.. obcas kdyz sedim nebo se vic hybu tak bolistkuje tak nevim co to je. modrinu tam nemam :/ jako jedno ti povim jiste. pokud bych chtela dalsi mimi, tak si hned zezacatku poridim angelsounds. pres to nejede vlak..
jinak mas dobre chute teda:D:D
@Domuska no ty máš vždy nějakou extra šarádu kolem toho
nebylo to určitě nic příjemného, ale už to máš za sebou a nic horšího krom porodu tě nečeká
![]()
hutě mě naštěstí přešly, byl to jeden den, včera už dobrý, ale nechci se k tomu vracet, takovej odpaďák - bylo mi v noci těžko a blbě jsem spala
ale včera jsem byla s kámoškou na sushi, a strašně jsem se tam narvala (jako vždy) a noc dobrý, spala jsem v pohodě - ono je to zdravý - ryby, rýže, zelenina, tak mi to neublížilo…já bych to žrala furt ![]()
angelsounds jsou děsně drahý
taky jsem o nich uvažovala a pak to zamítla. Nemám práci, takže se bez toho obejdu
ale úplně chápu, že to uklidní, když slyšíš srdíčko svýho miminka, to je jasný…jen nevím, proč to stojí takový prachy, když je to vlastně jen zesilovač zvuku. to se zas vydělává na matkách!
![]()
k té bolesti - mě píchá v podbřišku, buď nalevo, nebo i napravo. prý se mi roztahuje děloha a pánev, jak malá roste, ptala jsem se na to doktorky už asi 3×. sale u tebe mi ta bolest příjde jiná, mě to píchne, chvíli tahá/bolí a pak přejde, většinou když ležím a převalím se z boku na bok, a nebo když dlouho chodím…tak se na to na další prohlídce asi radši zeptej, jestli to nepřejde…
@stephora jo jenomze s doktorem budu az 24. furt to boli tak nevim.. zatim se nic nedeje, maly kope jak ma, tak snad je vse ok. teda.. kope. ![]()
sem tam semi hybne bricho
at to stoji co to stoji, aspon male nebudu tak stresovat myslenkama jestli je ok. =) no, uklizeno mam tak uz jen napapkat. taky se preziram, protoze si to proste muzu dovolit a hotovo ![]()
@Nadyen malá je opravdu nádherná a kolik má vlásků, teda se divím že tě nepálila žáha ![]()
tak teda dámy, já si byla vyzkoušet jaký to je ležet ve špitále, od neděle od večera a v úterý mě díky bohu pustili, malej dotáhl nějakou stř. chřipku či co a sice jsem měla jsem průjem kterej jsem zahnala černým uhlím ale zvedla se mi teplota i po tom co jsem celou neděli proležela, tak mě přítel zavezl na pohotovost a oni si mě tam nechali, vše je OK, malá měla v neděli už 2.30kg
…to jsem zvědavá jak nám ještě naroste…mladej měl 2.80kg když se narodil ![]()
jinak jsem byla u dr takže mi ukončil neschopenku a napsal mateřskou tak jsem ráda a už k němu nebudu chodit, ale budu chodit do poradny do špitálu a to hlavně skrz tu těh. cukrovku a bude mě mít na starost samotnej pan primář tak jsem moc ráda, že budu v dobrých rukách ![]()
@Domuska do poradny mužeš přijít kdykoliv dřív, když máš nějaké potíže, nemusíš čekat na řádný termín. Já mám poradnu dokonce až 28.8.
na to máš nárok a doktor tě musí prohlídnout. kdyby se to nezlepšilo, nebo dokonce zhoršilo, zajdi tam hned.
mě se malá dne sv břiše jen vrtí - vždy se mi natlačí napravo od pupku po žebro a to docela i bolí a hlavně tlačí - těžko říct, zda tam má hlavu, nohy nebo prdelku, ale to pak nevím, jak mám sedět ![]()
já jsem dneska nějaká nanicovatá. nemám moc náladu, nikam se mi nechce jít (přitom na prochajdu ideální počasí), nic se mi nechce řešit, jsem nějaká smutná…ale zátra bude líp, asi se z toho jen vyspím…