Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Zuziš jojo, ve středu budu chytřejší, snad…já po 4ech lézt nemohu, mám nemocný kolena, ani si moc neklekám nebo nedřípám, nejde to
ale kočička na posteli s měkkou podložkou je ok ![]()
dám pak vědět, co mi MUDr. poradila ![]()
na ty hmaty jít nechci, to se bojím…ale ten císař taky nic moc ![]()
@Domuska no kolem 28tt už by se měli otočit a tak pomalu zůstat, protože později už jsou moc velká na otočení. Samo že je hoděn dětí, co se do poslední chvíle neotočej, ale čím dýl, tím to je nemožnější, protože jak už jsou velká, tak v pupku nemaj místo na otočení. Aspoň tak mi to říkala doktorka ![]()
no a já jsem z toho špatná, protože jsem si malovala normální porod, s chlapem za zády, jak jde fotit čerstvě narozenou holčičku a pak mi ji přinese poprvé do náručí a oba budem brečet dojetím…a zatím to vypadá, že já budu ležet na sále, on bude sedět na chodbě a malou uvidíme kdoví kdy ![]()
@stephora aha.. no ja bych to tak cerne jeste nevidela prosimte
myslim ze kdybys mela jit na cisar, rekne ti to doktorka narovinu.. me je jedno jak, hlavne ze bude maly venku. aaaa dneska se bude lezet u telky u gymplu konecne.. jinak jak se nedivam na tv, tak vcera vecer sel film -neverna- super a dnes -dokonaly par- taky sjupr. =)=) ty jo dnes maly pokopkaval a najednou rana jak svine az jsem zarvala
:/ ted se ani nehne.. mela jsem smazak s hranolkam a je mi z toho pekne soufl
zitra do Brna do ikei a budu mit cely detsky pokoj hotovyy =)=) co ty noveho?
@Domuska já byla celý den u kámošky - no od 11 do 4
má 4m holčičku, tak jsme poplkaly
dostala jsem od ní asi 13ks newborn plenek, semišové dupačky - krása
daly jsme si obídek, koblihu, kafe…je super si občas poplkat jen tak o volovinách ![]()
k véči si udělám chleba s vajíčkem natvrdo mám na to ukrutnou chuť, tak vajíčka už mám uvařený a úplně se na to třesu, smažák e-eeeee, to já nerad - teda, tak první dvě sousta jsou mnam, zbytek už je tvrdej a nejede mi ![]()
co budete kupovat v Ikei? pochlub se ![]()
@stephora ja ho nesnasim, a ani nevim proc jsem to jedla
zitra bude sladka ryze
komodu a nejake lampicky a neco co mi padne do oka
joo to ja znam jen jednu slecnu s deckem tady u nas a je to strasna kravicka. dite ani nechtela a rozdava rozumy co kupovat a nekupovat apod apod…
![]()
@Domuska to mi připomíná přítelovu matku ![]()
já si plánuju z ikea bílou komodu BRIMNES a k tomu válendu BRIMNES, co se dá rozložit i na dvoulůžko - postýlku pro mimi, tu nejlevnější, z ikey už máme. není třeba kupovat nic dražšího ![]()
jinak si tam kup na mimi nějaký textil - nádherná povlíčka od 150 do 300, protičurací podložku pod matraci, deky, osušky, žínky - vše za pár šupů a kvalitní ![]()
@stephora vsak kuknu
ty jo taky te se*e reklama na styl movych hracek? napriklad ted la na prima cool jakesi lucky pucky… nechci decku nekupovat hracky, ale toto jsou tak straaaasne kravoviny
a vsude furt vymysli misto plnohodonotnych veci same prkotiny, se kteryma se decko nevyhraje a stoji tisice…
jak jsi na tom se soli? ja miluju dynovve seminka a jim je cele i se slupkou, protoze znami je delaji extra slane a ja to proste miluju.. myslis ze sul v takovem mnozstvi malemu skodi? nemuzu si pomoct.. ![]()
@Domuska já moc nesolím - třeba jídlo dosoluju na talíři taj 2× do roka
i tak do sebe narvu soli hodně, když si dávám ty fast foody
ale snažím se tomu vyhejbat, páč sem pak oteklá, jak moc solím, zadržuju vodu. mě hodně slaný věci ani nechutnaj ![]()
hračky jsou k ničemu - na úplný mimino potřebuješ pár chrastítek, něco na žužlání, možná něcom co hraje ukolébavku a to prý stačí…mám to z první ruky od tý mojí kámošky - bude s malou vždy o 1/2 roku napřed a tak mi radí a dává tipy a je to super, díky ní jsem zatím nekoupila žádnou hovadinu ![]()
@stephora tak toto jsou hracky pro velke decka uz.. jo, zuzlatka mu musim taky koupit..
no ja se spis bojim aby mu to nejak neuskodilo s ledvinama ale snad ne.. prej co chutna mamce, neuskodi decku ![]()
@Domuska hehe, tak pozor, aby mamince nechutnaly cigára a panáky
![]()
@stephora nojo pravda
ale to se nestane… mela jsem za celu tehu jen dve slimky ochucene a nepiju. jen pivo sem tam poharecek. =)=)
Ahoj holky, delší dobu jsem se neozvala, ale malý mi sem tam dává zabrat
jinak je to naše sluníčko v noci krásně spinka a roste jako z vody. Včera jsme měli 4 měsíce a na kontrole 71cm a7,94kg
taky už máme za sebou dvě varky očkování malý byl statečný a ani teplotu jsme neměli
prikladam fotecku toho našeho „obrika“ ![]()
@Majush Ahooj, to je super, že se taky ozveš
Tý jo malej je na té fotce nějak opravdu velký, ale jinak krásnej kluk
Vidím, že hezky prospívá. Naše malá je na tom podobně ve 3 měsících má 8kg
To je super, že neměl vedlejší účinky a takže v noci ti spinká celou noc? ![]()
@Majush no je krásnej, ale fakt roste jak z vody, u nás měl Maty na 3 měsíční kontrole 61,5cm a 6300g. 2 hexa očkování už máme taky za sebou a bez horeček, jako bonus mi prospal celý den
ještě 3. dávka a pak začínáme s očkováním synflorixu. Jinak jsem Matymu pořídila usínáčka, který hraje a svítí a malej u něj každý večer usne bez mé přítomnosti, zrovna ted už spinká
usíná jedině na boku a budí se asi každé 3 hodiny a ráno vstává v 8hod, takže paráda. a taky aktuální fotečka našeho dráčka ![]()
@Zuziš ahoj dekuji =) ty jo tak to ja jsem nervak desny, takze uz chci mit vsechno udelane.. ty jo doufam ze nevyroste za mesic o kilo