Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@veria píše:
Normálně mám teď strach si pozvat návštěvu. Jsem netušila co všechno “kontrolují”
No však já taky návštěvy nesnáším a jsem z toho na nervy už týden dopředu, když má někdo přijít. ![]()
Já teda nesnáším smrad, nahuleno, nebo přetopeno. Nebo močovinu, když někdo splachuje jednou denně kvůli šetření vody. No a pak nesnáším chlupy, když jsou všude, kor na nádobí
.
@Xmichaelah píše:
@veria mne takysnacha by me nemela rada
![]()
![]()
a ty mas pak v planu zacit uklizet i ty veci, ktere si normalne nevsimas, ale tady ti to holky reknou? Nic ve zlem, ale proc? Jako, ja sice taky uklidim, nez mi prijde navsteva, ale pokud ma navsteva jine predstavy o uklidu nez ja, tak bohuzel tak daleko s tim uklidem zase zachazet nebudu.
Timhle me stve moje matka. Ja perfektne uklidim, nez prijde, nacez ona se kriticky postavi do prostoru a prohodi: uklid si tady.
Jako co ze si to mam uklidit? Je povysavano, kramy odklizene, kuchyne se blysti, gauc v perfektnim stavu… tohle me dokaze tak vytocit.
Pritom, ona ma svoje zakouticka taky v domacnosti, jenom mne by teda nenapadlo ji oznamit, at si uklidi.
Muj manzel na to minule rekl: „neber si to osobne, vsak vis jaka ona je. Dle vseho je pro tvou matku fraze "uklid si“ neco jako zdvorilostny pozdrav. Musis ji odpovedet ve stejnem duchu: Ty taky mami!
"
@yocheved presne tak jsem to myslela
nehraju si na kontrolu z hygieny… jen jsem chtela zjistit, kdo ma jake “uchylky”… ![]()
@warita tak ono je pak neco jineho, kdyz ti do toho clovek remca…
a jsou lidi, kteri musi komentovat vse…
moje mamka zas nikdy neoceni moje jidlo
i kdyz se snazim sebevic, vzdy to dopadne- malo soli, malo pepre… ![]()
Uprimne jsem si chtela udelat takovy spis pruzkum pro zpestreni a zaroven jsem si prekontrolovala ty veci ktere se zminuji, jestli mi tam nekde neco nepokulhava ![]()
@warita moje mamka zase,, vyper si záclony "
. Za celou dobu návštěv neměl nikdo k záclonám výhradu, ale protože je moje mamka úchyl na záclony a každý měsíc je mění, tak to občas řekne
.
@warita to je dobrý
k nám jezdí jedna stará teta, teď už je stará a nemá sílu, ale je to normálně okresní hygiena. Ta teda neremcala a uklidila to sama. Takže domácnost se blyštěla, všechno cajk, pak odjela a my 2 měsíce hledali všechny předměty, které vyhodnotila jako nepotřebné nebo nevěděla, na co jsou… struhadlo, sítko do kastrolu na ohřátí knedlíků, tyčový mixér, kufry, čepice a rukavice, ta panika je teda vždycky k popukání ![]()
Nebo udělala něco, čeho my jsme si nevšimli a pak se urazila, že ji nikdo nepochválil. Např. vyplela spáry v zámkové dlažbě za domem, otrhala trsy trávy podél plotu, zametla silnici před domem atd. atd.
Samozřejmě jsme před jejím příjezdem dělali generální úklid včetně odtahování skříní, mytí oken, vytírání klavíru i zevnitř atd. A stejně, vždycky přijela, jeden den odpočinek po cestě, pak nasadila gumové rukavice a jela ![]()
@Xmichaelah píše:
@warita tak ono je pak neco jineho, kdyz ti do toho clovek remca…a jsou lidi, kteri musi komentovat vse…
moje mamka zas nikdy neoceni moje jidlo
i kdyz se snazim sebevic, vzdy to dopadne- malo soli, malo pepre…
Uprimne jsem si chtela udelat takovy spis pruzkum pro zpestreni a zaroven jsem si prekontrolovala ty veci ktere se zminuji, jestli mi tam nekde neco nepokulhava
pošlu ti tam tetu ![]()
@PaníKadrnožková píše:
pošlu ti tam tetu
Tu já bych si pozvala v prosinci na vánoční úklid a pak na jare, kdy by to mohla vzít i s oknama… ![]()
@stín katedrál píše:
No však já taky návštěvy nesnáším a jsem z toho na nervy už týden dopředu, když má někdo přijít.
Když vím dopředu, že někdo přijde tak nemám problém, ale takový to -:jedem náhodou kolem, tak se stavíme, no to bych vrazdila…
@Hanka1 píše:
Tu já bych si pozvala v prosinci na vánoční úklid a pak na jare, kdy by to mohla vzít i s oknama…
to by tě šlehlo
neumíš docenit, jaký to je být neustále v roli prasete ![]()
Spáry - nalít na ně pulirapid a nechat působit 10 minut, pak přetřít hubkou, mírně přitlačit. Nakonec vymýt. Není nic lepšího.
Na kamenec v záchodě platí kyselina solná, ale to je o zdraví. Strašně to čpí a je to opravdu sajrajt na pokožku i dýchání. Chce to roušku. Rukavice jsou samozřejmost. Ale pokud se wc myje pravidelně, tak se vrstvy kamence netvoří, případně to opět zvládne ten pulirapid, co se nechá působit.
@vendulaaa píše:
Spáry - nalít na ně pulirapid a nechat působit 10 minut, pak přetřít hubkou, mírně přitlačit. Nakonec vymýt. Není nic lepšího.
Na kamenec v záchodě platí kyselina solná, ale to je o zdraví. Strašně to čpí a je to opravdu sajrajt na pokožku i dýchání. Chce to roušku. Rukavice jsou samozřejmost. Ale pokud se wc myje pravidelně, tak se vrstvy kamence netvoří, případně to opět zvládne ten pulirapid, co se nechá působit.
Na kamen v zachode pomuze i obyc ocet.
Samozřejmě si všimnu, když je někde opatlana linka, dveře, podlaha a celkově špína. To je asi normální, ne? Stejně jako si všimnu treba naleštěné domacnosti nebo krásných závěsů třeba. Závěsy a úklid chválím, o bordelu nemluvím. Nic mi po něm není.