Úklid rodinného domu

Anonymní
20.12.16 14:04

Úklid rodinného domu

Ahoj holky. Poprosím o radu někoho se zkušenostmi.
Rozhodli jsme se s manželem, že si 1×14dní domluvíme s jednou paní na úklid našeho domu v Táboře.
Jednalo by se o 2 obytná patra (každé 100m2), 2 koupelny, 3 WC, schodiště…
Jak se to pohybuje finančně? Abych měla představu při domlouvání.
Koukala jsem na úklidové agentury v okolí, ale počítají to podle metrů na úklid. Nevím, jak podle jejich systému teda přeměřují kuchyň apod…
Ráda bych měla pevně danou sumu a taky čas. Aby to nebylo šup šup a rychle domů…
Díky za info, kdo s tím máte zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
508
20.12.16 14:06

TAk já si třeba beru stovku na hodinu, takže kolik metrů uklízím je šum a fuk, ale jedu si jen na sebe, třeba to mají firmy jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80184
20.12.16 14:09

Hodinovka se snad nedává, ne? To leda na hlídání dětí. Asi bych se snažila najít nějaký ceník firem a podle toho se domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
20.12.16 14:10

Ja platila hodinovku 140kc/h. Ted platim pevnou castku a je mi jedno jestli to dela 2 nebo 4 hodiny. Ale vzdy prichazim do naklizenyho baraku. Zehleni platim zvlast, jinak 1× za 14 dni mi prijde strasne malo. Pokud ti jde primarne o cistotu. Jo jedna se o Prahu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
20.12.16 14:10

Záleží jak si to bude paní počítat. Já si tedy nechávám dělat vždy po 3 měsících jen okna v celém baráku + 2× koupelna a 3× WC - prostě velký úklid. Chodí mi super studentka a bere si 2,000 Kč. Je tam cca 8hod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.16 14:11

Bydlíme v baráčku 6+1 (podlahovou plochu nevím, ale pokoje jsou celkem velké), dvě koupelny, 3×WC paní mi chodí 1×týden, bere si 100/hod a za cca 5-6 hodin to má uklizený (desinfekce koupelen+wc, prach, luxování, vytření, umytí nádobí když zůstane nějaký nedejbože z večera) někdy mi vypere a vysuší prádlo, když ji to ráno nachystám. Okna jednou za čas platím zvlášť cca 1000,– a že jich máme požehnaně :) hlavně 5 velkých terasových. okres Pardubice

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.16 14:11

Mám paní na úklid, dům o něco menší. Platím jí od hodiny. Zvládne to tak v průměru za 4 hodiny. Někdy za 3, když není žádné žehlení, praní a je relativně uklizeno ( třebba hračky..), tak jednou za 2 měsíce se zdrží déle, 5-6 hodin a udělá něco navíc - kochyn i vnitřky, trouba. Nebo okna, špajz…
PLatim jí 150 za hodinu, bez smlouvy. Jsou i levnější, ale všechny pomalejší a vyšloto celkově dráž.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.16 14:14
@inkakřivák píše:
Hodinovka se snad nedává, ne? To leda na hlídání dětí. Asi bych se snažila najít nějaký ceník firem a podle toho se domluvit.

co by ne.. když máš ověřenou babu, co víš, že maká a nekouká se místo toho na televizi…
Ono to fakt vyjde různě dlouho. Někdy chci převlíct postele, jindy je na sušáku prádlo, někdy žehlí, jindy nic. Někdy jsou rozkrámované hračky…

• Citovat
  • Upravit
1326
20.12.16 14:16

Úklidové agentury mají nesmyslné ceny, doporučuji si najít někoho sólo. V Praze je bežná cena 150 Kč/hodina, ale je potřeba si hlídat, jak moc se s tím úklidem pak courají. Dají se sehnat i levnější, záleží na domluvě. Případně si stanovte úkolovku, ať jí to trvá jakkoliv dlouho. Takhle to mám teď já. Platím 500 Kč za 120 m2 a paní je fakt rychlá a precizní. Když chci něco navíc, tak se s ní domluvím. Žehlení se platí pak ještě zvlášť, když to sama nestíhám a chci něco vyžehlit od ní (to je dalších 150 Kč/hodinu a vozí si to k sobě domů a druhý den to vrátí hotové.. tam je to o důvěře, že si ty časy nevymýšlí, ale tak to se dá odhadnout, jak dlouho to může trvat podle množství).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
20.12.16 14:16
@inkakřivák píše:

Tak my vždycky přes agenturu platili hodinově.
Jinak běžný úklid prakticky stejně velkého bytu, jako má zakladatelka, u nás zabere 5-6 hodin týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
20.12.16 14:18

U nás se to tedy bere za čas. Uklízí 4h a platíme cca 600Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56159
20.12.16 14:23

Za 240-250 metru ctverecnich platim 300. 3 koupelny, dve patra, rovne a hladke plochy bez kobercu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
20.12.16 14:29
@jkra píše:
Za 240-250 metru ctverecnich platim 300. 3 koupelny, dve patra, rovne a hladke plochy bez kobercu.

Opravdu 300?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.16 14:31

Zakladatelka
Holky, díky za komentáře.
1×14 dní je sice málo, ale mezitím samozřejmě budu uklízet průběžně já :)
Jde nám hlavně o to, abychom byli o víkendu spolu jako rodina. Zatím jsme si dvouletou dceru v podstatě předávali. Já v práci nebo uklízela - manžel hlídal. Manžel rekonstruoval dům - já hlídala.
Došlo nám, že nás vlastně dcera téměř nezná společně, že bychom si s ní oba dva hráli najednou.
Takže výpomoc s domácnosti ob týden nám hodně časově pomůže. Žehlení, praní, skládání prádla, vyndat myčku apod nepotřebuju. Stíhám sama.
Vidím to tak na 5h, 100kč/h na ruku. Uvidím, s čím přijde paní a snad se nějak rozumně domluvíme.

• Citovat
  • Upravit
10260
20.12.16 14:36
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Poprosím o radu někoho se zkušenostmi.
Rozhodli jsme se s manželem, že si 1×14dní domluvíme s jednou paní na úklid našeho domu v Táboře.
Jednalo by se o 2 obytná patra (každé 100m2), 2 koupelny, 3 WC, schodiště…
Jak se to pohybuje finančně? Abych měla představu při domlouvání.
Koukala jsem na úklidové agentury v okolí, ale počítají to podle metrů na úklid. Nevím, jak podle jejich systému teda přeměřují kuchyň apod…
Ráda bych měla pevně danou sumu a taky čas. Aby to nebylo šup šup a rychle domů…
Díky za info, kdo s tím máte zkušenosti.

Já platil 150,– až 200,– na hodinu. Nejlepší je se domluvit s někým, kdo to bude dělat ve volném čase, kdo běžně pracuje pro nějakou facility firmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný