Ukončení alimentů 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16598
5.7.26 22:13

Když jsem ukončila studium a začala pracovat, napsala jsem otci dopis, že se již o sebe starám sama a tak tím ukončíme posílání výživného :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.26 23:02

@Prelesta díky, ano normálně jsme se domluvili. Jen jsme řešili, že pokud to je stanovené soudem, musí to být soudem zrušené. Teda psali to na internetu.

@Lucy75 díky za odpověď, píšu, že přispívám, protože chci. Nevidím důvod, proč ne.

A pro vás, co máte potřebu řešit moji situaci - jako hrozný otec si nepřijdu, jen nežiji v ČR. Jinak jako otec - narozdíl od matky- jsem nezklamal. Jen jsem se snažil dělat pro rodinu vše a upřel si vlastní pohodlí

• Citovat
  • Upravit
6189
6.7.26 09:44
@Monchichik píše: Více

Mně je úplně jedno jakou mají rodinnou situaci.

Holka dokončí před týdnem školu a otec se hned pídí po tom, jak zrušit alimenty.
To mi stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102060
6.7.26 09:49
@Markéta188 píše: Více

No, zas nepřeháněj, maturity a zaverecky byly ke konci kvetna, takze to fakt neni tyden.
A má práci, takže neni zadny duvod, aby mela nadale alimenty.
Me by spis zajimalo, jestli ji nejake taky plati ta matka, když zije u babicky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65641
6.7.26 09:51

vždyt bude platit ještě prázdniny, i jinak jí přispívá. Píše, že jsou domluvení. Chce jen právní rámec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
6.7.26 09:54
@j.a.n.i1 píše: Více

Dobře, tak před měsícem. To ale není pořád tak dlouhá doba.

Otec sám píše, že ji přispívat může, tak by klidně mohl ještě další rok, aby měla šanci si alepsoň něco našetřit.
Jasně, není to už jeho povinnost, ale charakter…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.7.26 09:55

Domluvili jsme se, že alimenty ještě platit budu do konce prázdnin. Jinak jí normálně přispívám na záliby, protože chci a můžu. Co je na tom špatně? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
6.7.26 09:59
@arinecka píše: Více

Ok :palec:
Já bych jako rodič to prostě hned tak neřešila, když ještě byla dcera u babičky.
Ale máte pravdu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.7.26 10:01

Jasný, ale proběhla domluva, takže není co řešit. A proč je u babičky přece nevíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65641
6.7.26 10:03
@arinecka píše: Více

tak psal, že matka nefunguje a on je v zahraničí. Takže odešla k babičce. Což je dobré řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.7.26 10:06
@vokishka píše: Více

Ano, už jsem dočetla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.7.26 10:12
@vokishka píše: Více

Asi jako je dobrý řešení být na záchranným člunu, když šel Titanic ke dnu, ale asi není úplně cajk plánovat potopení každé zaoceánské lodi, ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
6.7.26 10:24
@Emiminátor píše: Více

Ten příměr kdesi drhne nebo pomalu chápu… Chce tu někdo rozdělovat všechny rodiny a děti preventivně posílat k prarodičům? V jakých vodách přesně plují všechny ty zaoceánské lodě? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65641
6.7.26 10:26
@Klmarik píše: Více

je to něčí stá reinkarnace s cílem prudit v diskusích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102060
6.7.26 11:25

Vzdy přispívá a pise, ze prispivat bude, akorát celkem logicky chce, aby byly ukonceny soudně dané alimenty, na které uz dcera ani ten pravni narok nema, takze by je vlastne pobirala neoprávněně, na rozdil od jeho dobrovolneho prispevku.
Ale ty evidentně musis plivat, jen protože je to muž, kdo platil alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...
Průměrný měsíční příjem
Počet dní v měsíci, kdy je dítě v péči povinného rodiče.
Odesílám data...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna