Ukončení RP

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37136
7.9.22 21:09
@Anonymní píše:
Syn už měl 3 roky a je ve školce a já nastupuji do práce od začátku října. Říkala jsem mzdové účetní (ona je i personální), že RP se ukončí po vyplacení poslední částky (je to psané i na MPSV) a RD je v podstatě to neplacené volno, které teď mám.
A ona na mě.. no, ale to si musíš ukončit. 8o :lol:

A nemyslela, že si máš ukončit to neplacené volno? Neplacené volno máš po třetích narozeninach dítěte, pokud hned nenastoupis do prace. Nejspíš jedna mluvíte o jabkach a druhá o hruškách a vzájemně ste se nepochopily :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24733
7.9.22 21:10
@Kriss Tina píše:
A nemyslela, že si máš ukončit to neplacené volno? Neplacené volno máš po třetích narozeninach dítěte, pokud hned nenastoupis do prace. Nejspíš jedna mluvíte o jabkach a druhá o hruškách a vzájemně ste se nepochopily :nevim:

Taky mi to tak přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24733
7.9.22 21:10
@matkabagristy píše:
tak se na ni vykasli. Fakt to neres. RD neni neplacene volno, mozna proto jste si nerozumelyPříspěvek upraven 07.09.22 v 21:07

No ona ale už na RD evidentně není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101810
7.9.22 21:11
@lucad77 píše:
No a nemyslela fakt to neplacené volno? Protože na RD už nemůžete být, když
synovi už tři roky byly. Říkala opravdu příspěvek?

Tak když uz synovi byly 3 roky, tak se nemůže jednat o RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24733
7.9.22 21:11
@j.a.n.i1 píše:
Tak když uz synovi byly 3 roky, tak se nemůže jednat o RD.

Právě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
7.9.22 21:13

Tak to dopada, kdyz lidi nepouzivaji presne pojmy. Kolikrat ja uz na epipi cetla, ze zbytecne slovickarim-rodicovska dovolena, rodicovsky prispevek, neplacene volno, nebo ctyrleta materska dovolena :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
7.9.22 21:14
@lucad77 píše:
No ona ale už na RD evidentně není.

no, to mela sdelit zamestnavateli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101810
7.9.22 21:16
@matkabagristy píše:

A proc by tomela sdelovat, pokud se vraci do stavajici prace, tak to on musi vedet a pokud do jine, tak ho to zas nemusi zajimat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24733
7.9.22 21:18
@matkabagristy píše:

Tak na tom neplaceném volnu se předpokládám domluvili, že nastoupí až od toho října. Ta účetní nemusela přesné datum ani vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24733
7.9.22 21:19
@j.a.n.i1 píše:
A proc by tomela sdelovat, pokud se vraci do stavajici prace, tak to on musi vedet a pokud do jine, tak ho to zas nemusi zajimat.

Ale vrací se později, než by měla, to si přece musela nějak domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101810
7.9.22 21:33
@lucad77 píše:
Ale vrací se později, než by měla, to si přece musela nějak domluvit.

To určitě jo, takze ta ucetni musi vedet, ze uz na zadne RD neni. Vzdyt ona musela to neplacene volno hlasit na ZP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24733
7.9.22 21:49
@j.a.n.i1 píše:
To určitě jo, takze ta ucetni musi vedet, ze uz na zadne RD neni. Vzdyt ona musela to neplacene volno hlasit na ZP.

Když mi vlastně přesně nevíme, co zakladatelce vlastně přesně řekla, to je potom těžké. O té RD (jakože neplaceném volnu, což je z podstaty nesmysl) mluvila sama zakladatelka, ne ta účetní. Ta jí podle mě sdělila, že se musí ukončit to neplacené volno, ne pobírání RP. To by byla jinak úplně blbá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.22 00:44
@lucad77 píše:
No a nemyslela fakt to neplacené volno? Protože na RD už nemůžete být, když
synovi už tři roky byly. Říkala opravdu příspěvek?Příspěvek upraven 07.09.22 v 21:09

Myslela RP. RD může být člověk až do 4 let věku dítěte.
Neplacené volno mám od května, kdy pracuji z domu jen 3 hodiny denně a syn měl 3 roky právě v květnu. Teď ale nastoupim na plný úvazek a ona asi neví, jak si to jako mzdová účetní vyřeší..

• Citovat
  • Upravit
4880
8.9.22 00:46

To vypadá, že personální neví nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.22 00:49
@j.a.n.i1 píše:

Vracím se zpět do stávající práce :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat