Ukončení RP

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.9.22 00:53
@lucad77 píše:
Tak na tom neplaceném volnu se předpokládám domluvili, že nastoupí až od toho října. Ta účetní nemusela přesné datum ani vědět.

Ano, to jsme se domluvili na neplaceném volnu, než nastoupim oficiálně v říjnu. tzn, že mi zaměstnavatel drží místo.
Doteď ale pobiram RP a mám neplacené volno. Účetní-personalni mi ale tvrdí, že si musím ukoncit RP, než nastoupim do práce. Ona tuhle situaci nikdy asi neřešila

Příspěvek upraven 08.09.22 v 00:57

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.22 00:56
@j.a.n.i1 píše:
To určitě jo, takze ta ucetni musi vedet, ze uz na zadne RD neni. Vzdyt ona musela to neplacene volno hlasit na ZP.

Ano přesně tak. To je ta samá účetní.
Tak teď jsem tedy na neplacenem volnu, ale beru RP. Ten mi ale skončí vyčerpáním částky, že?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.22 01:03
@lucad77 píše:
Když mi vlastně přesně nevíme, co zakladatelce vlastně přesně řekla, to je potom těžké. O té RD (jakože neplaceném volnu, což je z podstaty nesmysl) mluvila sama zakladatelka, ne ta účetní. Ta jí podle mě sdělila, že se musí ukončit to neplacené volno, ne pobírání RP. To by byla jinak úplně blbá. :nevim:

Řekla mi..musíš si ukoncit rodicak. :)

Ja jsem asi zaměnila pojmy. Jsem na neplacenem volnu..takže už nejsem na RD..ale pobiram RP. Takhle to je :)

• Citovat
  • Upravit
101794
8.9.22 04:41
@Anonymní píše: Řekla mi..musíš si ukoncit rodicak. :)Ja jsem asi zaměnila pojmy. Jsem na neplacenem volnu..takže už nejsem na RD..ale pobiram RP. Takhle to je :)

Hele, vracis se na plny uvazek, tedy nad minimální mzdu mit budes, tak ji to prostě odkyvej a neres to. Ona namusi vedet, ze ho jeste beres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20906
8.9.22 05:50
@Anonymní píše:
Myslela RP. RD může být člověk až do 4 let věku dítěte.
Neplacené volno mám od května, kdy pracuji z domu jen 3 hodiny denně a syn měl 3 roky právě v květnu. Teď ale nastoupim na plný úvazek a ona asi neví, jak si to jako mzdová účetní vyřeší..

RD je ze zákona do 3 let věku dítěte. 4 roky jsou nesmysl a není to pravda a nejde to.

Jak můžeš mít neplacené volno a pracovat 3 hodiny denně? To tam máš už daný částečný úvazek ne?

A psala jsi, že mzdovka a personální je jedna osoba a teďka jsou to dvě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.9.22 06:05
@Anonymní píše:
Myslela RP. RD může být člověk až do 4 let věku dítěte.
Neplacené volno mám od května, kdy pracuji z domu jen 3 hodiny denně a syn měl 3 roky právě v květnu. Teď ale nastoupim na plný úvazek a ona asi neví, jak si to jako mzdová účetní vyřeší..

No bordel v tím máš evidentně ty. RD je do tří let max. Tečka. Zákon neocuras. 3h denně pracuješ na základě jaké smlouvy? Jaký pracovněprávní vztah más teď k zaměstnavatel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101794
8.9.22 06:09
@Cenarius píše:
RD je ze zákona do 3 let věku dítěte. 4 roky jsou nesmysl a není to pravda a nejde to.

Jak můžeš mít neplacené volno a pracovat 3 hodiny denně? To tam máš už daný částečný úvazek ne?

A psala jsi, že mzdovka a personální je jedna osoba a teďka jsou to dvě?

Moze oracovat na dpp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
8.9.22 06:25

A to se ta účetní nemůže někde poradit, dozvzdělat, když řeší situaci s kterou si neví rady?
RP ukončovat nemusíš, normálně nástup na HPP.

• Citovat
  • Upravit
24729
8.9.22 06:48
@kocourGarfield píše:
A to se ta účetní nemůže někde poradit, dozvzdělat, když řeší situaci s kterou si neví rady?
RP ukončovat nemusíš, normálně nástup na HPP.
@Anonymní píše: Řekla mi..musíš si ukoncit rodicak. :)Ja jsem asi zaměnila pojmy. Jsem na neplacenem volnu..takže už nejsem na RD..ale pobiram RP. Takhle to je :)

No a tím ”rodičákem” podle mě myslela to neplacené volno a ne že nesmíte brát RP. Ale čert ví, máte tam nějaký zmatek na obou stranách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24729
8.9.22 06:53
@Anonymní píše:
Ano přesně tak. To je ta samá účetní.
Tak teď jsem tedy na neplacenem volnu, ale beru RP. Ten mi ale skončí vyčerpáním částky, že?

Ano. Ale lze ho brát max do čtyř let věku dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.22 07:49
@Cenarius píše:

A psala jsi, že mzdovka a personální je jedna osoba a teďka jsou to dvě?

Ted jsem na dohodu do 10.000 tis. Ta mzdová účetní je zároveň i personální.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.22 07:52
@Svistice píše:
No bordel v tím máš evidentně ty. RD je do tří let max. Tečka. Zákon neocuras. 3h denně pracuješ na základě jaké smlouvy? Jaký pracovněprávní vztah más teď k zaměstnavatel?

Ted jsem tedy na neplacenem volnu a než nastoupim na plný úvazek, tak mám zatím dohodu. Pobiram RP.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.22 08:19
@kocourGarfield píše:
RP ukončovat nemusíš, normálně nástup na HPP.

To si taky myslím :) Jenže ona nikdy takovou situaci neřešila. Možná to jsou ještě její znalosti ze školy. Mluvila cosi o MSSZ. :mrgreen: Možná to tak dřív bývalo :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat