Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Pokud uz nikam jinam do konce roku nenastoupis a vcas si o udelani dani pozadas, tak tu povinnost ma ta firma, u které jsi pracovala. Pokud bys nekam nastoupila, tak bys to resila s tou aktuální.
Do 15.2. 2026 si požádej o provedení ročního zúčtování u té poslední firmy, pokud si neměla jiný příjem a nemáš povinnost podat přiznání.
@Anonymní píše: Více
Pokud jste neměla jiný příjem tak za vás podává daňové přiznání poslední zaměstnavatel. A nemusí to být příjmy z jiného zaměstnání, ale třeba výnos z pronájmu. Mě před lety taky neprodloužili smlouvu - v červenci, a do konce roku jsem jiné zaměstnání nenašla. Mzdová se divila, že jsem si o to požádala ( asi to lidi tak často nechtějí ) ale vzala si ode mě co potřebovala.
@zasemamina píše: Více
Daňové přiznání za ni zaměstnavatel opravdu nepodá.
@zasemamina Zaměstnavatel nepodává za zaměstnance přiznání k dani.
@zasemamina píše: Více
To neni o hnidopistvi, ale o tom, ze je to neco uplne jineho. Ale než abys uznala, zes napsala blbost, tak mas raději hloupé kecy…
Dobrý den, pracovala jsem ve firmě půl roku, pak jsem onemocněla a neprodloužili mi smlouvu.Jsem teď stále na neschopence.Jak to bude u daní. Vím, že by mi měli něco vracet, ale nevím co zařídit za papíry. Firma má povinnost daně udělat i za mě? Nebo musím sama? Děkuji?