Jak spočítat ukončený měsíc u miminka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17630
1.9.13 13:57
@j.a.n.i1 píše:
@Antonie Bolavá Jo, to jo :-) nebo tam nepsat nic a každý ať se podle složení rozhodne.

no tak to zasenestraš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jenis94
25.11.13 13:47

Aha takže chápu dobře že když se mi prcek narodil 6.9.013 tak ted 6.12. budeme mit vlastně ukončený 3 měsíc??? :mrgreen: :mrgreen: a 6.1. ukončený 4 měsíc? taky jsem z toho jelen :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
vinecko-rude
25.11.13 14:25
@jenis94 píše:
Aha takže chápu dobře že když se mi prcek narodil 6.9.013 tak ted 6.12. budeme mit vlastně ukončený 3 měsíc??? :mrgreen: :mrgreen: a 6.1. ukončený 4 měsíc? taky jsem z toho jelen :mrgreen: [/citace

Ano☺

• Citovat
  • Upravit
jenis94
25.11.13 14:42

Tak super děkujííí kdybych nekoukla na diskuzi asi bych všechno dávala o měsíc déle :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
101473
25.11.13 14:56
@jenis94 píše:
Tak super děkujííí kdybych nekoukla na diskuzi asi bych všechno dávala o měsíc déle :mrgreen:

No, ono by se taky houby stalo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jenis94
25.11.13 17:20

Tak to je jasný :lol:

• Citovat
  • Upravit
681
25.11.13 20:29

Já jsem to taky blbě počítala, začala jsem dávat příkrmy o 14 dní déle, ale myslela jsem si, že je dávám o 14 dní dříve, než se má začít :lol: :lol: :lol: Stejně jsou to divný počty, já si pořád nemůžu pomoct, ale je to nelogický :roll: Např. bude mi teď 27-to znamená, že v den, kdy mi bude 27 mi už bude ukončených 27-bude mi tedy vlastně 28…Prostě by na ty skleničky a krabice měli psát 4+, 6+ a ne od ukončeného 6. měsíce-je to prostě matoucí-pro víc lidí, ne jen pro několik blbounů, jako jsem já :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
25.11.13 21:01

@rerere ano, ty skleničky by měli být nadepsány od 4 měsíců a byl by klid.

S tvými narozeninami je je to tak, že je ti ukončených 27 a začíná ti běžet 28. rok, tedy není ti zároveň 28. Ten rok trvá 365 dní, takže důležité je vidět v tom ten průběh.. pak už je to snadno pochopitelné.. začátek, průběh, konec.
Stejně jako 1 a půl roku je půl 2. roku.
13 měsíců znamená začínající 2. rok, ale ukončený bude až ve 24 měsících, kdy se budou slavit 2. narozeniny = 2 roky věku dítěte, celé a ukončené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jenis94
25.11.13 21:50

Taky mě trvalo než jsem to pochopila :mrgreen: no je to divný kdyby tam napsali od 4 měsíce chápala bych to lépe, takhle je to složitý

• Citovat
  • Upravit
530
4.12.13 12:29
Po přečtení téhle diskuze jsem skoro nevěděla čí jsem :lol: byl tu jeden příspěvek ohledně týdnů v těhotenství :
@Klarinetka1 píše:
Holky, když Vás tak pročítám, tak ani doktoři v tom nemají jasno. Rodila jsem v 35+6 (podle mě a gynekologů to je 36.týden). Pediatři a neurolog zase všude píšou, že je to 35.týden.

Mám to stejně, šla jsem na plánovaný SC a v den porodu jsem byla 39+1 tzn. že jsem byla ve 40týdnu (tedy já si to tak myslím :think:…) ale v lékařské zprávě z porodnice mám napsáno porod SC v 39tt :nevim:
No a k těm příkrmům, malá už dobré dva týdny slintá jako blázen a pozoruje když někdo něco jí, je opravdu jak pes co loudí u stolu :lol: např. co se stalo včera, krmila jsem jí z flašky (od minulého týdne dokrmuji) a manžel si vzal jídlo, ona ho viděla a normálně mi odmítala dál pít a koukala na něj jak jí :nevim: nevím jestli to má tedy nějakou souvislost, nebo proč to dělá, ale napadlo mě, že je možná čas začít s příkrmy, jenže jsem si říkala, že musím počkat do ledna na ten ukončený 4 měsíc, ale po tom co jsem si tu přečetla by měla mít ukončený 4 měsíc zítra, když se narodila v srpnu…je to tak??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
4.12.13 21:06
@Elis22 píše:
Po přečtení téhle diskuze jsem skoro nevěděla čí jsem :lol: byl tu jeden příspěvek ohledně týdnů v těhotenství :Mám to stejně, šla jsem na plánovaný SC a v den porodu jsem byla 39+1 tzn. že jsem byla ve 40týdnu (tedy já si to tak myslím :think:…) ale v lékařské zprávě z porodnice mám napsáno porod SC v 39tt :nevim:
No a k těm příkrmům, malá už dobré dva týdny slintá jako blázen a pozoruje když někdo něco jí, je opravdu jak pes co loudí u stolu :lol: např. co se stalo včera, krmila jsem jí z flašky (od minulého týdne dokrmuji) a manžel si vzal jídlo, ona ho viděla a normálně mi odmítala dál pít a koukala na něj jak jí :nevim: nevím jestli to má tedy nějakou souvislost, nebo proč to dělá, ale napadlo mě, že je možná čas začít s příkrmy, jenže jsem si říkala, že musím počkat do ledna na ten ukončený 4 měsíc, ale po tom co jsem si tu přečetla by měla mít ukončený 4 měsíc zítra, když se narodila v srpnu…je to tak??? :think:

Ha, to jsem ráda, že je fakt dost lidí, které to taky mate :mavam: Jo, měla by ho mít ukončený v den, kdy jí budou 4 měsíce. S příkrmy se prý může u dítěte na UM začít od 4. měsíce, u kojeného od 6. měsíce, ale pokud se dítě hlasitě dožaduje, natahuje se po jídle, co jedí ostatní a o svoje má pramalý zájem, může se začít třeba o 14 dní dřív. To jsem vyčetla na stránkách www.kojeni.net , akorát tam je doporučeno začít od 6. měsíce i u dítěte na UM, ale pediatři doporučují od 4. měsíce. A teď je snad zase nové doporučení, že by se mělo od 4. měsíce začínat i u kojených.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
5.12.13 07:40

@Elis22 Začít bys mohla, ale nedělej si velké naděje a nepatlej páté přes deváté. Ono to není jen o tom, že dítě upřeně pozoruje někoho jak jí. To ho může pozorovat i jen tak. Mě se dítě taky odmítá kojit a začne vyvádět krávoviny, když je v okolí tatínek a ani nemusí jíst. ;) Jde i o to, že na to musí být trochu připraveno motoricky (když není, tak neví, co s jídlem v puse, navaluje se mu apod.).
Pokud Ti jinak dítě prospívá (přibírá), tak neber příkrmy v tomhle věku jako olympijskou disciplínu, jak dostat do dítěte co nejrychleji plnou dávku. Spíš to pojmy jako ochutnávání a zkoušení pár lžiček.
Ale třeba ti bude jíst pěkně, to nikdo neodhadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
5.12.13 12:09

@Svistice - uvidím, zkusím se nejdřív příští týden zeptat co na to dr. a chtěla bych stejně nejprve začít nějakou tou kaší na noc, jestli by třeba lépe spala, protože takhle se budí co 2 hodiny na kojení a např. včera jsem spala asi 3 hodiny, vypadá to, že jí trápí zoubky, takže pokud by se kaší prodloužila doba spánku, byla bych moc ráda a budu vděčná za každou hodinku navíc! Ale vím, že to tak vůbec být nemusí a může se budit pořád stejně :nevim: ale jak říkám, za zkoušku nic nedám :palec: s příkrmy jako takovými (mrkev, brambor apod.) bych chtěla začít až v lednu tzn. až jí bude 5 měsíců a vím, že ze začátku víc jak pár lžiček nesní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
4.12.17 17:45

Ukončený 4. měsíc je 17týdnů života mimča dle české pediatrické společnosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.20 05:55

Máme ukončení 4.mesic

@Hasina1 chci se zeptat malá se narodila 7.1.20 a nevím zda už máme ukončení 4.mesic ale já si myslím že asi ano :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí