Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemáš na to jméno žádné vlastnické právo. On má stejné právo ho použít jako Ty. No a co, že jste na malomestě a budou chodit do stejné školy ![]()
Předpokládám, že jste dítě chtěli jako dalšího člověka, individualitu. Ne, žes počala pro jméno. Tak vybereš jiné, no. Jmen je.
Jim se dite narodí dřív, takže jméno jim vlastně ukradnes ty.
Připadá mi, ze podobné tema se tu řeší hodně často… Kamarádka,,ukradla” jméno, sestra,,ukradla”jméno
Podle mě, jméno se nedá ukrást, každému se proste líbí něco jiného a taky má právo pojmenovat dítě podle svého vyberu. Jméno nikomu nepatří. Chápu, ze te to muže mrzet, ale podívej se na to z jiné stránky. To jméno jste vybrali spolu pro nějaké vaše potencionalni dítě v budoucnosti, které ale nepřišlo. On ho ted po letech chce dat dítěti, které se nejspíš za chvíli narodí, to už ale je věc jen toho páru, kterého ty nejsi součástí. A navíc, ty připouštíš, ze bys to jméno taky dala
Takže on by pak měl taky vlastně právo se cítit ze si mu ho,,ukradla “
Nemyslím to špatně
Soustred se na SVŮJ vztah, na svého muže a neřeš co ostatní. Pořad je 50% šance, ze to bude kluk. A během těhotenství se ti preference na jména ještě 100× změní, mas před sebou třičtvrtě roku, kdy to vyresis. Ja par tydnu před porodem syna vyměnila jméno, které jsem měla vysněné od puberty, za úplně jiné a rozhodne nelituju ![]()
Přeju at se všechno vydaří a těhotenství probíhá v pohodě ![]()
Hele, a Tobe neni blby dat diteti jmeno, ktere jsi planovala pro dite s jinym chlapem? ![]()
Jak pisou holky, asi ses hodne neodpoutala od byvaleho ![]()
Jinak chlapi fakt nemaj tyhke slozity myslenkovy pochody, proste jmeno, sam by na nej neprisel a kdyz ta jeho ve frenetickym nadseni nahodila, co by se mu libilo, tak on, aby mel pokoj, vyplacl prvni, na ktery si vzpomnel
neudelas nic, leda bys dosla za jeho zenou a rekla tuhle historku. Treba ji nastves a vymysli jine ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj prosim anonym nebo smazat. Jdu se spise vyventilovat… abych zacala od zacatku s pritelem jsem byla od zakladky, prekonali jsme spolu i par uletu na stredni a po maturite jsme se spolecne usadili v garsonce, pritel sel dal studovat ja zacala delat v rodinnem podniku. Po 24 jsme si rekli, ze jsme celkem zajisteni, bydleni, dobra prace ze je cas na miminko. Do svatby jsme se nijak nehrnuli, po sesti letech snazeni porad nic, ikdyz jsme podle doktoru v poradku a chce to cas. Nejen z flustrace a jinych problemech jsme se ve 30ceti rozesli v dobrem a udrzovali kamaradsky vztah a vzajemne jsme si pomahali, pujcovali spolecne zvirata apod..ja jsem si pred tremi lety nasla pritele, ted uz manzela a ex to moc nedaval a hned se ozenil se snad prvni holkou co potkal a prerusil semnou kontakt. A dnes v nakupaku potkam jeho sestrenku, ze ex ceka dite, ze to bude holcicka a ze se bude jmenovat rikejme treba Jana, a v tu chvili se mi snad zastavil dech, ex mi normalne ukradl jmeno, ktere jsme spolu vybrali. Pred 4 dny mi vysel pozitivni test, zadarilo se s manzelem temer hned a kdyz jsme se bavili o jmenech tak se mu to moje vysnene take moc libilo. Ted cekam na termin k doktorovi na potvrzeni ale nejak po dnesku z toho nemam tu radost a je to pro mne jako kudla do zad. Vim ze resim blbinu, ale cejtim se jako by se mi snad ex pomstil
Tak si to shrňme, ty jsi počůrala test a už teď vidíš dvě holčičky se stejným jménem ve škole? Trochu zpomal. Je úplně jedno, že se budou stejně jmenovat. Kámošky to být klidně mohou. Ač vy jste se rozešli. A tebe to nejspíš žere, jinak bys to tak neprožívala. Pomsta to nebude, spíš mohl navrhnout toto jméno (muži nejsou komplikovaní a hledají ta nejlehčí řešení) a jeho mladá na to slyšela. Smůla. Oni byli první.
Mě to přijde v pohode. Vis co by byl úlet, kdyby se ta holcicka měla jmenovat jako ty. To udělal segre jeden její bývalý, segra nemá úplně bezne jméno a ta holcicka se jmenuje po ni. I ji to řekl. ![]()
No, chudák manžel. Pusť ex z hlavy a myslí na svoji současnou rodinu. Jak jako ukradl jméno? Stejně tak by mohl on být naštvanej, žes jméno ukradla ty jemu, kdybys ho dítěti dala. Shodli jste se na n vy dva, tak z čeho usuzujes, žeas na něj větší právo než on? A hlavně, pokud by se jeho ženě nelíbilo, těžko se tak jejich dítě bude jmenovat. Prostě se jim oba líbilo, tak ho dali. Vy ho klidně dejte taky. Nebo se snad pravidelné vidate a děti budou vyrůstat spolu? Asi ne, že… No i kdyby, pokud nedáte něco dost neobvyklého, tak nějakého jmenovce určitě za život potká. Neřeš to.
Mně přijde úlet dávat stejne jméno dítěti, které jsem vymyslela pro dítě s jiným partnerem.
Tal do živého, no.. Ale tak jméno si dej svoje vysněné, však děcka nemají nic společného, tak co..
Ty si dobrej blázen. Jaky ze ukradl jméno? Nemáš na něj žádné právo, navic on čeká dítě driv nez ty, zatímco ty mas jen pocurany test, který vubec nic neznamená.
@K. Rocánková píše:
Brala bych to tak, ze ex se ode mne neodpoutal a ze kdyz uz teda to dite nemohl mit se mnou, tak teda s jinou, ale jmenovat se bude jak jste planovali. On se trapi a nema fantazii. Jmeno bych dala i tak
To se dá říct i o autorce, že se od exe neodpoutala, když chce použít pro dítě, které má s jiným, stejné jméno jako vybrali s ex… ![]()
Zakladatelko, sama píšeš, že se mu to jméno hodně líbilo, tak ho prostě použil pro své dítě. Připusť si, že tady o tebe vůbec nejde, že ti nedělá věci na truc, prostě šel dál a žije si po svém.
Vítězem je zde ten ex přítel - ne kvůli jménu, ale viditelně utekl hrobnici z lopaty.