Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Russet píše:
Mně přijde úlet dávat stejne jméno dítěti, které jsem vymyslela pro dítě s jiným partnerem.
No, mě přijde úlet vymýšlet s partnerem jméno, když nejsem těhotná…
Příspěvek upraven 17.06.21 v 10:58
Nemuze ti nekdo ukrast neco, co nevlastnis. Mozna by ses spis mela zamyslet nad tim, proc trvas na jmenu, ktere jsi vybirala s jinym partnerem.
Já si myslím že to moc řešíš. Navíc se ti klidně může narodit kluk ![]()
A kdybys první otěhotněla ty, tak to jméno dceři nedáš (aby ex neměl pocit, že jsi ho ukradla)?
Jak může nějaká sestřenice vědět, jak se bude jmenovat cizí dítě, které se ještě ani nenarodilo? ![]()
@Němý Bobeš vždyť Jiří a Marek jsou v kalendáři hned u sebe?
@Zvonielka píše:
Verim, ze jmeno si vybira dite. Mela jsem vysnene jmeno dlouho dopredu, ale kdyz jsem zacala realne vybirat, tak uz mi to nesedelo a porad mi v hlave znelo jine. Pak jsem na tohle tema dokonce cetla knihu. U druheho jsem zase mela vybrane a zase mi zacalo znit jine…
To nwni nejaka prohra, ze vyberete jine nebo i stejne. Spis se zamysli, ted uz i spolecne se svym miminkem, co by bylo nejlepsi. At vsechno dobre dopadne
Díté si jméno nevybírá. Kolik lidí svoje vlastní jméno moc nemusí. To by přece nebylo, kdyby si ho „vybralo“ samo.
@j.a.n.i1 píše:
No, mě přijde úlet vymýšlet s partnerem jméno, když nejsem těhotná…Příspěvek upraven 17.06.21 v 10:58
Mně taky. Dokud jsem nebyla těhotná, o jménech jsme se nebavili. Ani nepreferovali určité pohlaví. A ani nedošlo k hádkám kvůli jménu. Prostě jsme se domluvili.
@Russet píše:
Mně taky. Dokud jsem nebyla těhotná, o jménech jsme se nebavili. Ani nepreferovali určité pohlaví. A ani nedošlo k hádkám kvůli jménu. Prostě jsme se domluvili.
Asi tak a u obou jsme jméno měli rozhodnuté až pár hodin před porodem… jestli si náhodou ty děti neřekly „ha, už můžem“ ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Asi tak a u obou jsme jméno měli rozhodnuté až pár hodin před porodem… jestli si náhodou ty děti neřekly „ha, už můžem“
Byla jsem připravena, že třeba až dítě uvidím, budu ho chtít pojmenovat docela jinak, než jsem napsala do porodopisu, ale nestalo se.
@Němý Bobeš píše:
Doma jsem to pak povyprávěl, zasmáli jsme se tomu, a řekli si proč ne, klidně Jiří. Pak jsem to vypustil z hlavy.
Téměř přesně rok poté žena přirozenou cestou otěhotněla a na ultrazvuku bylo celkem zjevně vidět, že to bude kluk. Po pár měsících začala, že mu vychází svátek blízko narozenin a že vybereme jiné jméno, třeba Marek. Hleděl jsem na ni jak zjara a říkám „Jak to myslíš, jiné jméno, vždyť jsem to přece slíbil?“ Musel jsem trochu zatlačit, ale nakonec si dala říct.
Příběh je to roztomilý - jen bych podotkla, že se do něj vloudila „chybička v natáčení“, protože Jiří a Marek následují v kalendáři těsně za sebou (24. a 25.4.).
![]()
@lafelay píše:
No tak snad ti neukradli i pohlaví! Když mají tu holčičku.
no drzouni jedni
@pikola píše:
Jak může nějaká sestřenice vědět, jak se bude jmenovat cizí dítě, které se ještě ani nenarodilo?
to mi také přijde přitažené za vlasy ![]()