Ukradene jmeno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101683
17.6.21 10:54
@Russet píše:
Mně přijde úlet dávat stejne jméno dítěti, které jsem vymyslela pro dítě s jiným partnerem.

No, mě přijde úlet vymýšlet s partnerem jméno, když nejsem těhotná…

Příspěvek upraven 17.06.21 v 10:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
17.6.21 10:57

Nemuze ti nekdo ukrast neco, co nevlastnis. Mozna by ses spis mela zamyslet nad tim, proc trvas na jmenu, ktere jsi vybirala s jinym partnerem.

• Citovat
  • Upravit
2080
17.6.21 12:09

Já si myslím že to moc řešíš. Navíc se ti klidně může narodit kluk ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
17.6.21 12:25

A kdybys první otěhotněla ty, tak to jméno dceři nedáš (aby ex neměl pocit, že jsi ho ukradla)?

• Citovat
  • Upravit
35791
17.6.21 12:25

Jak může nějaká sestřenice vědět, jak se bude jmenovat cizí dítě, které se ještě ani nenarodilo? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21850
17.6.21 12:29

@Němý Bobeš vždyť Jiří a Marek jsou v kalendáři hned u sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.6.21 13:22
@Zvonielka píše:
Verim, ze jmeno si vybira dite. Mela jsem vysnene jmeno dlouho dopredu, ale kdyz jsem zacala realne vybirat, tak uz mi to nesedelo a porad mi v hlave znelo jine. Pak jsem na tohle tema dokonce cetla knihu. U druheho jsem zase mela vybrane a zase mi zacalo znit jine…
To nwni nejaka prohra, ze vyberete jine nebo i stejne. Spis se zamysli, ted uz i spolecne se svym miminkem, co by bylo nejlepsi. At vsechno dobre dopadne :kytka:

Díté si jméno nevybírá. Kolik lidí svoje vlastní jméno moc nemusí. To by přece nebylo, kdyby si ho „vybralo“ samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.6.21 13:24
@j.a.n.i1 píše:
No, mě přijde úlet vymýšlet s partnerem jméno, když nejsem těhotná…Příspěvek upraven 17.06.21 v 10:58

Mně taky. Dokud jsem nebyla těhotná, o jménech jsme se nebavili. Ani nepreferovali určité pohlaví. A ani nedošlo k hádkám kvůli jménu. Prostě jsme se domluvili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101683
17.6.21 13:31
@Russet píše:
Mně taky. Dokud jsem nebyla těhotná, o jménech jsme se nebavili. Ani nepreferovali určité pohlaví. A ani nedošlo k hádkám kvůli jménu. Prostě jsme se domluvili.

Asi tak a u obou jsme jméno měli rozhodnuté až pár hodin před porodem… jestli si náhodou ty děti neřekly „ha, už můžem“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.6.21 13:32
@j.a.n.i1 píše:
Asi tak a u obou jsme jméno měli rozhodnuté až pár hodin před porodem… jestli si náhodou ty děti neřekly „ha, už můžem“ :mrgreen:

Byla jsem připravena, že třeba až dítě uvidím, budu ho chtít pojmenovat docela jinak, než jsem napsala do porodopisu, ale nestalo se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
17.6.21 13:34

No tak snad ti neukradli i pohlaví! Když mají tu holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22043
17.6.21 13:39
@Němý Bobeš píše:
Doma jsem to pak povyprávěl, zasmáli jsme se tomu, a řekli si proč ne, klidně Jiří. Pak jsem to vypustil z hlavy.
Téměř přesně rok poté žena přirozenou cestou otěhotněla a na ultrazvuku bylo celkem zjevně vidět, že to bude kluk. Po pár měsících začala, že mu vychází svátek blízko narozenin a že vybereme jiné jméno, třeba Marek. Hleděl jsem na ni jak zjara a říkám „Jak to myslíš, jiné jméno, vždyť jsem to přece slíbil?“ Musel jsem trochu zatlačit, ale nakonec si dala říct.

:D Příběh je to roztomilý - jen bych podotkla, že se do něj vloudila „chybička v natáčení“, protože Jiří a Marek následují v kalendáři těsně za sebou (24. a 25.4.). :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
17.6.21 13:41
@lafelay píše:
No tak snad ti neukradli i pohlaví! Když mají tu holčičku.

no drzouni jedni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
17.6.21 13:42
@pikola píše:
Jak může nějaká sestřenice vědět, jak se bude jmenovat cizí dítě, které se ještě ani nenarodilo? :roll:

to mi také přijde přitažené za vlasy 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
17.6.21 13:43

@mado @BohunkaP to mě nenapadlo, už si nepamatuju, jaké jméno tehdy plácla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová