Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky po me blbosti jsem si ulomila nahore trojku zub plus nastipla vedle dvojku.ta trojka je ulomena tesne u dasne..
pujde na to udelat korunka s tim cepem? implantatu se desim radsi bych tu korunku
@hudečice no byla jsem u jednoho a ten by nejradsi vse vyskubal????
Pokud je v pořádku kořen, není důvod trhat…Dvojka by se dala nadstavit a trojka korunka.
Jak se Ti úraz stal?
Pokud byly zuby ve špatném stavu, vykazené, křehké a proto se ulomily, je možné že to chce řešit jinak…
Pokud zubař moc neporadil, zkus jiného, pojišťovny proplácejí i konzultace.
@Ráchelia spadla jsem na hubu no????zuby mam diky nedostatku vapniku opravdu krehci ale dld vseho pokud je v poradku koren coz je to mi i rekl tak si myslim ze trhat to je zbytecne
Určitě netrhat, čep a korunku. Ale to ti s jistou poví jen zubař. Zkus jiného, když ten Tvůj by raději trhal (asi má z implantátu větší korunky
)
@lucije28 no urcit????on se ani nezeptal jak se mi to stalo nevysvetlil nic a na dotaz zda tam nelze dat korunku mi rekl ze lepsi vytrhnout????a nasledne mi rekl ze mam kaz na 7 dole a ze nejprve musi spravit to a az pak se venovat prednim zubum???? ![]()
Tak nejak jsem nepochopila jeho postupy ![]()
Já jsem si takhle vyrazila zuby když mi bylo 7 let, jedničky nahoře, měla jsem je čerstvé. Jedna šla u dásně, druhé zůstala tak půlka, na obě mi dali korunky, pokud je kořen OK, není nutné hned trhat, mám to tak doteď. Jinak ale už je mi 38 a začal se mi u toho vyraženého zubu dělat zánět, takže se implantátu stejně asi nevyhnu, ale vydrželo to přes 30 let. Určitě to zkus konzultovat aspoň u 2 zubařů, ono vyrvat to jde hned, ale lepší je to zachránit, když je možnost. Trhat se dá pak kdykoliv. Jinak implantátů bych se až tak nebála, už se mi vrtali v kosti u těch jedniček a není to taková hrůza, sice to pak bolí několik hodin fest, ale dá se to přežít.
@lucije28 píše:
Určitě netrhat, čep a korunku. Ale to ti s jistou poví jen zubař. Zkus jiného, když ten Tvůj by raději trhal (asi má z implantátu větší korunky![]()
)
Pochopitelně, mě by implantát na jednu jedničku plus korunky stál cca 30 000, už jsem se ptala, ale můj zubař naštěstí není dobytek a říkal, že dokud mě to nebude vysloveně zlobit, tak že by to nechal, že se tam dřív nebo později stejně ukážu.
Mně se jeden zub zlomil a moc z něj nezůstalo, ale vyřešil to čep a korunka.
Postup tvého zubaře nechápu (nejdříve řeší zadní zub, raději trhá, než zachraňuje). Samozřejmě k tomu možná má pádný důvod, ale ten by měl vždycky pacientovi vysvětlit.
Mně vždycky zubařka popíše, co, proč a jak bude dělat. Nebo když jsou různé alternativy postupu, vysvětlí vč. financí, ochotně mi na všechno odpoví.
No me spis prijde ze tam kde jsem byla si pan zubar potreboval proste vydelat penizky????ono 30 tisic 6a jeden imlantat je vyhodnejsi nez cca 8 za korunku. v pondeli jdu k jinemu doktorovi tak uvidime co mi povi tam????
Tak budu doufat ze to bude ok
mam ze tubaru strach takze to zas bude zazitek
![]()
@deniska.g K jinému lékaři určitě zajdi. Držím palce. ![]()
Mne keramická korunka s čepem stála kolem 3,5 až 4 tisíc.
Tak budu doufat ze to bude ok
mam ze zubaru strach takze to zas bude zazitek
![]()