Ulomené zuby

9
18.5.17 13:05

Ulomene zuby

Ahoj holky po me blbosti jsem si ulomila nahore trojku zub plus nastipla vedle dvojku.ta trojka je ulomena tesne u dasne.. :( pujde na to udelat korunka s tim cepem? implantatu se desim radsi bych tu korunku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18.5.17 13:08

Ti řekne asi jen zubař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
18.5.17 13:40

@hudečice no byla jsem u jednoho a ten by nejradsi vse vyskubal????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
18.5.17 13:44

Pokud je v pořádku kořen, není důvod trhat…Dvojka by se dala nadstavit a trojka korunka.
Jak se Ti úraz stal?
Pokud byly zuby ve špatném stavu, vykazené, křehké a proto se ulomily, je možné že to chce řešit jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
18.5.17 13:53

Pokud zubař moc neporadil, zkus jiného, pojišťovny proplácejí i konzultace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
18.5.17 13:59

@Ráchelia spadla jsem na hubu no????zuby mam diky nedostatku vapniku opravdu krehci ale dld vseho pokud je v poradku koren coz je to mi i rekl tak si myslim ze trhat to je zbytecne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
18.5.17 14:04

Určitě netrhat, čep a korunku. Ale to ti s jistou poví jen zubař. Zkus jiného, když ten Tvůj by raději trhal (asi má z implantátu větší korunky :pankac: :pankac: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
18.5.17 14:31

@lucije28 no urcit????on se ani nezeptal jak se mi to stalo nevysvetlil nic a na dotaz zda tam nelze dat korunku mi rekl ze lepsi vytrhnout????a nasledne mi rekl ze mam kaz na 7 dole a ze nejprve musi spravit to a az pak se venovat prednim zubum???? :?
Tak nejak jsem nepochopila jeho postupy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
18.5.17 14:55

Já jsem si takhle vyrazila zuby když mi bylo 7 let, jedničky nahoře, měla jsem je čerstvé. Jedna šla u dásně, druhé zůstala tak půlka, na obě mi dali korunky, pokud je kořen OK, není nutné hned trhat, mám to tak doteď. Jinak ale už je mi 38 a začal se mi u toho vyraženého zubu dělat zánět, takže se implantátu stejně asi nevyhnu, ale vydrželo to přes 30 let. Určitě to zkus konzultovat aspoň u 2 zubařů, ono vyrvat to jde hned, ale lepší je to zachránit, když je možnost. Trhat se dá pak kdykoliv. Jinak implantátů bych se až tak nebála, už se mi vrtali v kosti u těch jedniček a není to taková hrůza, sice to pak bolí několik hodin fest, ale dá se to přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
18.5.17 14:58
@lucije28 píše:
Určitě netrhat, čep a korunku. Ale to ti s jistou poví jen zubař. Zkus jiného, když ten Tvůj by raději trhal (asi má z implantátu větší korunky :pankac: :pankac: )

Pochopitelně, mě by implantát na jednu jedničku plus korunky stál cca 30 000, už jsem se ptala, ale můj zubař naštěstí není dobytek a říkal, že dokud mě to nebude vysloveně zlobit, tak že by to nechal, že se tam dřív nebo později stejně ukážu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
18.5.17 15:03

Mně se jeden zub zlomil a moc z něj nezůstalo, ale vyřešil to čep a korunka.

Postup tvého zubaře nechápu (nejdříve řeší zadní zub, raději trhá, než zachraňuje). Samozřejmě k tomu možná má pádný důvod, ale ten by měl vždycky pacientovi vysvětlit.
Mně vždycky zubařka popíše, co, proč a jak bude dělat. Nebo když jsou různé alternativy postupu, vysvětlí vč. financí, ochotně mi na všechno odpoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
18.5.17 15:05

No me spis prijde ze tam kde jsem byla si pan zubar potreboval proste vydelat penizky????ono 30 tisic 6a jeden imlantat je vyhodnejsi nez cca 8 za korunku. v pondeli jdu k jinemu doktorovi tak uvidime co mi povi tam????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
18.5.17 15:07

Tak budu doufat ze to bude ok :lol: mam ze tubaru strach takze to zas bude zazitek :( :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
18.5.17 15:08

@deniska.g K jinému lékaři určitě zajdi. Držím palce. :kytka:
Mne keramická korunka s čepem stála kolem 3,5 až 4 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
18.5.17 15:21

Tak budu doufat ze to bude ok :lol: mam ze zubaru strach takze to zas bude zazitek :( :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.