Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Umělé mléko
Potřebuju radu, názory, zkušenosti. Naše tříměsíční dcerka má už víc jak týden jen zelenou stoličku. Vyšetření stolice je negativní. Doktor nám doporučil změnu mléka. Ale já nevím, co mám vyzkoušet. Malá trpí i dost na koliky. Nutrilon nepřipadá v úvahu, to byly koliky šílené. Teď je na Sunaru complex, koliky jsou mírnější, ale ideální to není.
Tak nevím jestli zkusit Sunar HA nebo něco úplně jiného? Doktor konkrétně neporadil, jen doporučil HA.
Děkuji za jakýkoli nápad.
Ahoj nase mala taky mela zelenou stolici ze sunaru a je to pry kuli tomu ze obsahujevice zeleza tak pry je pak stolice zelena jakmile jsme presli pak postupne na prikrmy a pak mlekou uz jen rano a vecer tak uz ma stolici normalni takze bud v klidu
Opravdu byva zelena stolice z umeleho mleka a to vseobecne, bez ohledu na znacku. ta zelena barva byl jediny dovod, proc navrhnul zmenu UM?
bere mala probiotika?
Zelenou stolici dělá železo, které je v UM přidané. Pokud radí měnit UM jen kvůli tomu, tak bych se na to vybodla. Navíc HA mléko, když už pije normální, nemá v tomto případě už v podstatě žádný význam.
My měly bio mlicko od Hipp a stolicka v pogo tzv. michana vajicka: -))) pak jsne dostali od známých několik krabic Babydream bio z nemecka a ani jsme krabici nedopily.. Smrdi a prvni stokicka az za dva dny a zelena… Navic jsem se vsimla, ze ma casteji hlad… Vratila jsem ji zpet Hipp bio a opet stolicka viz michana vajicka ![]()
Změnu mléka doporučil i k vzhledem k těm kolikám. Laktobacily dávám. Kapky na prdíky nezabírají, ani odvary typu kmín, fenkyl apod.
Navíc se malá při jídle šíleně kroutí, nepije dávky a po tom Sunaru extra spokojená není.
A to ti doktor neřekl, že zelená stolice je zcela normální. My pili Bebu Ha a ta to má přímo i na krabici napsané, že je po tom zelená stolice. A od kamarádky malej, ty měli Sunar a také měli zelenou stolici.
S kolikou neporadím, náš mladej pije Hipp bio combiotic a od začátku, co to mléko má, má stolici tmavě zelenou, dr. jsem to říkala a bylo mi řečeno „že na výstavu s tím nepojedu“ takže není potřeba to řešit
Samozřejmě pokud by k tomu měl bolesti břicha, je to něco jiného…Hipp u nás dobře snášela jak první dcera, tak teď syn…ale je drahý, my kupujeme v německu, tak to není tak hrozné..
@kotýsek tak zcela normální to není, když je to i jeden z příznaků intolerance laktózy. A navíc není zcela normální mít zelený smradlavý průjem, kroutit se u jídla, před i po jídle, mít velmi nespokojené miminko, které málo přibývá a jdílo častěji odmítá. Koliky jsou normální, syn taky trpíval, ale to, co občas předvádí dcera, je i pro moji celkem odolnou psychiku až moc. Myslím, že dr to mířil ke změně i kvůli té kolice.
Nevím, co se změnilo. Po Nutrilonu to bylo podoběn šílené, pak to Sunar zlepšil. No a co malá prošla rýmou, tak je to stejně hrozné jako s Nutrilonem.
Jde mi o to, co nejvíce zmírnit koliky. Kapky, odvary, masáže, nahřívací polětářek funguje chvilku nebo vůbec. Chci aspoň trochu spokojené miminko a nebát se každého krmení, každého řevu, jestli to bude zase skoro až domodra a pod.
Já to nemyslela špatně, možná to jen tak vyznělo. My také právě kvůli kolikám pili Bebu HA.
@kotýsek v pohodě. Já jsem už z toho asi trochu zoufalá. Nespím a krmím cca 45min, protože řve (pláč to fakt není). Asi mi nezbyde, než zkoušet a najít mléko, po kterých budou koliky co nejmírnější.
A jinak mezi jídlem třeba ty tři hodiny, jak se chová? Proplače je a prokroutí, nebo se pak uklidní?
@kotýsek jak kdy. Někdy řve, někdy spí, někdy si chvíli hraje a pak s kroucením usíná. Vždy ji nakonec nějak uklidním.
Uvidíme, manžel koupil Hipp, tak uvidíme.
@zuzu29 píše:
@kotýsek tak zcela normální to není, když je to i jeden z příznaků intolerance laktózy. A navíc není zcela normální mít zelený smradlavý průjem, kroutit se u jídla, před i po jídle, mít velmi nespokojené miminko, které málo přibývá a jdílo častěji odmítá. Koliky jsou normální, syn taky trpíval, ale to, co občas předvádí dcera, je i pro moji celkem odolnou psychiku až moc. Myslím, že dr to mířil ke změně i kvůli té kolice.
Nevím, co se změnilo. Po Nutrilonu to bylo podoběn šílené, pak to Sunar
zlepšil. No a co malá prošla rýmou, tak je to stejně hrozné jako s Nutrilonem.Jde mi o to, co nejvíce zmírnit koliky. Kapky, odvary, masáže, nahřívací polětářek funguje chvilku nebo vůbec. Chci aspoň trochu spokojené miminko a nebát se každého krmení, každého řevu, jestli to bude zase skoro až domodra a pod.
Taky máme zelenou
, u chlapečka i teď u holčičky. Doktorka mi říkala, že je to normální u UM (máme Nutrilon),ale je fakt že u holčičky zatím žádný jiný příznak jinak nepozoruju. U Matýska jsme to měli hodně podobné jak popisuješ, sice přibíral docela dobře, ale už to nebyl pláč, ale řev, nervy u každého papání, večery byly úplně horor, to se skoro nedalo vydržet, prostě hrůza. Objevilo se to jakoby z ničeho nic v 6. týdnu a pak to zase zmizelo. Vystřídali jsme snad všechny druhy UM a žádné změna. Po cca 10 týdnech (strašných
) se to najednou uklidnilo. U nás prostě platilo, že kolika je prostě kolika a musí se to vydržet.
Jediné co trochu pomohlo a bohužel jen na chvilku byl dudlíček s medem, ale to se nedá dělat pořád
.
@zuzu29 doporucuju Kendamil nas malej trpel po kazdym mleku na koliku a po kendamilu kadi jako nikdy jindy