Umělé oplodnění a obezita (váha)

Anonymní
6.4.26 22:49

Umělé oplodnění a obezita ( váha)

Ahoj holky chci se zeptat kdo byl na ivf a měl velkou váhu jak se na to lékař tvářil. Byli jsme cca 2 roky zpět v iscare a měla jsem 110 kg a nikdo nic na váhu neřekl, bohužel nám nevyhověl přístup lékařky tak jdeme jinam. Nyní přecházíme do PFC v Praze k Mudr. Šestinové. Nyní váha 117 kg a 163 cm. Snažím se to samozřejmě shodit, ale chci se zeptat zda někdo chodí s podobnou váhou na ivf. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
675
6.4.26 23:52

Ahoj, tuhle konkrétní zkušenost nemám, ačkoliv jsem také obézní, otěhotněla jsem přirozeně. Ale chtěla jsem ti napsat, že ti moc držím palce, hodně sil! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
7.4.26 08:34

Nemam, ale dopredu se nestresuj.
Co jsem cetla, muze byt problem reakce na hormony a horsi odebirani folikulu….ale to urcite vis.

Nejses ani prvni ani posledni s takovou vahou.
Doporucila bych ti sverit se do rukou profesionala a hubnoutvpod odbornym vedenim. Hubnout sama je miluonkrat tezsi. Taky si jech zjistit, zda nemas PCOS a zkusit hledat odbornika podle toho.

Hodne stesti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.26 08:40

Ahoj, ja jsem pred IVF zhubla 30kg, trvalo mi to nejakou dobu, ale stalo to za to, povedl se nam hned prvni transfer. Merim 172 a IVF jsme zacali, kdyz jsem byla na 80kg. (Porad ne idealni, ale lepsi, nez 110).
Cyklus se mi dal dohromady, mela jsem najednou i pravidelne ovulaci.
Prirozene se nam nedarilo nejen diky mne, ale i partnerovi, takze IVF byla stejne jedina cesta, nicmene stoji to hodne penez, tak jsem byla odhodlana odstranit komplikaci na moji strane :)
V CAR nam vylozene dr. nerekla, ze nadvaha je problem, ale na stolecku jim tam lezi letacek, ktery jasne popisuje rizika a komplikace pri IVF s nadvahou. Pokud je to ve tvych silach, zhubni :) ono to prospeje i tvoji pateri a kloubum.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.4.26 13:17

Ahoj,
a víš, co je vaší příčinou toho, že máš problémy s otěhotněním? Protože obezita může způsobit hormonální nerovnováhu. A vlastně i naopak.
Zkus se na to zaměřit, hecnout se a opravdu zhubnout. Pokud máš pocit, že děláš, co se dá, tak zkus nějaké alternativní vyšetření. Ona většina lékařů řeší „jen to svoje“. Ale alternativní medicína vidí „za roh“. Tím ale nemyslím hned léčitele v hlubokém lese.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.