Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
A ty mas nějakého takového kamaráda? Bude se muset nechat zapsat jako otec, na to ti někdo přistoupí?
@Sara30 není lepší se s tím kamarádem raději vyspat
Minimálně to bude levnější a určitě méně bolestivé. Jestli si v pořádku a pouze ti tikají biologické hodiny, tak bych zkusila přirozené početí. Vím, o čem mluvím, mám za sebou několik let a spousta pokusů na CAR
Můžeš přes českou kliniku do zahraničí, kde muze na oplodnění nepotřebuješ.
Do zahraničí se jezdí, protože u nás to není legální.
V CR potřebuješ nějakého muze na podepsání formulářů v CARu.
@Magda124 píše:
@Sara30 není lepší se s tím kamarádem raději vyspatMinimálně to bude levnější a určitě méně bolestivé. Jestli si v pořádku a pouze ti tikají biologické hodiny, tak bych zkusila přirozené početí. Vím, o čem mluvím, mám za sebou několik let a spousta pokusů na CAR
Poradila bys to samé heterosexuálnímu páru, kde má muž problémy s plodností? ![]()
@Magda124 píše:
@Sara30 není lepší se s tím kamarádem raději vyspatMinimálně to bude levnější a určitě méně bolestivé. Jestli si v pořádku a pouze ti tikají biologické hodiny, tak bych zkusila přirozené početí. Vím, o čem mluvím, mám za sebou několik let a spousta pokusů na CAR
Jenze tohle se dela s anonymnim dárcem. Kamarad jen podepise souhlas
@klamonožka neporadila, ale to není problém zakladatelky. Píše, že je bez partnera a ona v pořádku
@Sara30 píše:
Prosim anonym,
Je tu nekdo, kdo ma zkusenosti s umelym oplodnenim a je bez partnera? Cetla jsem tu par diskuzi, ze napr. dve zeny chtely miminko, jedna z nich vzala „kamarada“ a sli na kliniku, zajima me ale, jak to vsechno probiha, pokud se delaji testy zene i muzi a ja jsem normalne plodna, tak jak se toto da „obejit“?Dekuji moc za zkusenosti, vek me tlaci, chlapi nejsou
Ten kamarád se ale musí upsat, že bude otec a žádná právní klička ho z toho nevyváže, takže bych chtěla vědět, kdo do toho půjde. V případě finančního propadu, kdyby šla žena na sociálku, tak otec je povinen platit alimenty a živit ženu. Neexistuje, že řekne, že se dohodli, že nic platit nebude, že to byl jen kamarád a platit bude stát. Nebude, budou ho honit, nebude otec neznámý, bude v rodném listě.
V ČR bohužel nelze. Mrkni na IG na justbekristin. Má chlapečka a začíná se snažit o druhé. Taky single máma. Jen je z Kanady, ale třeba Ti to trochu pomůže ![]()
@Tarena píše:
Tak to není, ptala jsem se na to před lety.
@Tarena píše:
Kamarád podepíše souhlas, ale právně bude vystupovat jako otec stejně, jako kdyby ten otec skutečně byl. Do toho byl šel jen blázen.
@Kipa22 píše:
Tak to není, ptala jsem se na to před lety.
@Kipa22 píše:
Ten kamarád se ale musí upsat, že bude otec a žádná právní klička ho z toho nevyváže, takže bych chtěla vědět, kdo do toho půjde. V případě finančního propadu, kdyby šla žena na sociálku, tak otec je povinen platit alimenty a živit ženu. Neexistuje, že řekne, že se dohodli, že nic platit nebude, že to byl jen kamarád a platit bude stát. Nebude, budou ho honit, nebude otec neznámý, bude v rodném listě.
Ano, podepise papir, ale to je vse. Pokud zenske nerupne v chlape, tak nebude v rodnem liste. Nenecha ho zapsat. Proto je lepsi, kdyz je to anonymni darce, ze ten muz nema potřebu videt sve dite. Pak uz je to jen o tom, jak ferova je matka.
@Magda124 píše:
@klamonožka neporadila, ale to není problém zakladatelky. Píše, že je bez partnera a ona v pořádku
Já tím jen chtěla říci, že to může být lesbickým párem vnímáno dost podobně - jeden takový mám ve svém okolí, řešily podobný problém a zrovna „prostě se vyspat s nějakým chlapem/kamarádem“ je pro ně skutečně no-go.
edit.: Pardon, sedím si na vedení, ona není v lesbickém vztahu, jen nemůže sehnat chlapa. Tak to se omlouvám. ![]()
@Tarena píše:
Ano, podepise papir, ale to je vse. Pokud zenske nerupne v chlape, tak nebude v rodnem liste. Nenecha ho zapsat. Proto je lepsi, kdyz je to anonymni darce, ze ten muz nema potřebu videt sve dite. Pak uz je to jen o tom, jak ferova je matka.
U nás je to nelegální, tím neříkám, že to nejde na nějaké klinice udělat, ale ta klinika hodně riskuje průšvih. Nesmí se to. Varianta je zahraničí. V Alicante to dělají, ale žena si zaplatí.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Prosim anonym,
Je tu nekdo, kdo ma zkusenosti s umelym oplodnenim a je bez partnera? Cetla jsem tu par diskuzi, ze napr. dve zeny chtely miminko, jedna z nich vzala „kamarada“ a sli na kliniku, zajima me ale, jak to vsechno probiha, pokud se delaji testy zene i muzi a ja jsem normalne plodna, tak jak se toto da „obejit“?
Dekuji moc za zkusenosti, vek me tlaci, chlapi nejsou