Umístění do děcáku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.5.22 07:56

Kdo takové situace nezažil, tak to nepochopí a většinou tomu ani nechce věřit. Já v dětství zažila něco podobného. Navenek fungující rodina a doma peklo. Když jsem pak v jedné krizové situaci volala na policii, tak mi řekli, že rodiče jsou dospělí a já mám dávno spát. Se ségrou jsme pak strávily noc zamčené na půdě. Říct to ve škole? Stejně by mi nikdo nevěřil, navíc po zkušenosti s voláním na tísňovou linku policie. Každý návrat „domů“ ze školy byl obrovský stres, co zase bude. Jedni sousedi to všechno věděli, měli barák vedle nás. Jenže se báli vlivu otce a raději mlčeli.

Zakladatelko, zavolej na Linku bezpečí, 116 111, volání je zdarma. Oni tě vyslechnou a poradí co máš dělat, kam se obrátit. A opravdu to řeš, pomůžeš sobě i sestře :kytka:

• Citovat
  • Upravit
23
23.5.22 07:56

Věřím ti. Zavolej na linku bezpečí, poradí ti. Telefon je 116 111. Jestli chceš spíš psát, mají chat (chat.linkabezpeci.cz) nebo mail pomoc@linkabezpeci.cz . Můžeš jim překopírovat, cos psala tady.
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
23.5.22 08:00

Ja ti verim, protoze takovehle veci jsem zazivala jako dite taky.
Res to se socialkou nebo s ucitelkou ve skole, pomuzou vam neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
23.5.22 08:08
@vokishka píše:
To je divne, to fakt sousedka nezavolala policii? To se mi ani nechce věřit

Někteří lidé se bojí zavolat policii, když k nám chodily děti z podobné rodiny, tak se od nás volalo, ale pak to všichni popřeli atd… A znala jsem i rodinu, kde měl chlap pistoli a ze srandy střílel sjetej do dveří. Jejich děti taky chodily k nám a nakonec byly odebrané, na policii se to nahlásilo jako anonym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
23.5.22 08:09

Od 15 let můžeš požádat o umístění do Klokánku na vlastní žádost. Tam už ti pomůžou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
23.5.22 08:14

Řekni to paní učitelce ve škole případně zavolej na linku důvěry a oni ti pomůžou. Můžeš být na vlastní žádost umístěna do klokánků což je lepší varianta dětského domova.

• Citovat
  • Upravit
1894
23.5.22 08:53

V každém větším městě funguje krizova pomoc. Ti ti nejen dají nocleh ale i za tebe budou kontaktovat ten odspod. Nebo si zajdi přímo na odspod. Dobře to dopadne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40402
23.5.22 09:00
@Barbucha3 píše:
Jak víš, že nejde nebo není ve škole. Děti mají běžně internet v mobilu. :nevim:

Tak potom věřím, že paní učitelka pomůže.

Jinak zakl., pokud by byl problém, klidně napiš, pošli mi telefon, zavolám zpátky a domluvíme se, ráda kamkoliv zavolám, pomůžu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
23.5.22 09:42

Ahoj, určitě to můžeš říct ve škole.
Nebo kontaktovat ospod.

Máš nějakoi tetu, babičku kam by jste mohly jít?

Když budeš se sestrou pryč z domu, mamka má možnost jít na léčení a i tvůj taťka se dá třeba dohromady.

Myslím, že je to dobrý řešení odejít.
Takhle se motáte všichni v kruhu a neboj, nejsi jediná :hug:
Ať se daří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.5.22 12:32

@Arianna007 babicku mam ale nejak se nestykame bydli v malem byte nebyla by nas schopna uzivit, tetu mam ale je to horsi pripad mamy, taky alkoholicka akorat uz z rana hned ozrala, dneska rano jsem mluvila s tatou a rekl mi at to nikomu nerikam ze nas udaji a ze potom pujdeme do decaku, neposlechla jsem a cestou do skoly jsem volala policii a rekli mi ze jestli to neni moc vazne tak at zavolam aspon tak o 3-4 hodiny pozdeji prej ze maji ted pripad s nejakou pani kterou postrelily a resi se to, tak jsem rekla ze jim zavolam potom, ja vim kdyz to pisu zda se to nerealne ale fakt verte mi mam i dukzay vsechno proste :/ fakt tu s nema uz nechci zit.. udelam dneska vse proto aby jsme se mohli mit uz lepe. dekuju vsem za rady, :srdce: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.5.22 12:36

@slivovickapalena vse se odehralo okolo 1hodiny rano, sousedka byla z toho vseho taky uplne v soku, opravdu jsme nikdo nemohli usnout takze prispevek o pul ctyri rano je mozny. pridavam obrazek co jsem si psala s mamou aby jste mi uz konecne verily protoze ja si opravdu z takovych veci srandu nedelam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.5.22 12:40

@adamcoka ne, proste se hadali moje sestra to slysela vybehla z loznice byla tam s nema vse slysela a aj videla potom jak vytahla mama nuz tak vybehla na chodbu a brecela ja vysla z pokoje snazila jsem ji vymluvit at ten nuz odlozi ona se na mne s tim nozem otocila tak jsem dostala strach, breceli jsme moc a proste otevreli ty dvere a proste rekli at jdeme k nim, potom se vse uklidnilo, kdyz se moje sestra zeptala jestli volali policii tak rekli ze ne by potom moji mamu odvezli do blazince. neni to poprve uz se to stalo vickrat takove hadky.. akorat ten nuz je poprve no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
23.5.22 13:20

@Misasalvat0re Bože 8o
Bohužel je to nezodpovědnost rodičů a budou za to muset nést následky. Nejde to neřešit jen pro to, aby mámu neodvezli. Tady už se musí řádně zakročit. Moje máma taky pije ale vůbec to není důvod ji omlouvat. Příště až se tohle stane volej policii rovnou, sama. Klidně si zavolej i na tu linku bezpečí, určitě poradí více, než my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
23.5.22 14:21

@Misasalvat0re
Já ti to věřím. Kontaktuj linku důvěry, zajdi na OSPOD nebo jdi do toho Klokánku, i se ségrou. Oni ti pomůžou. V tomhle vyrůstat nemůžete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
23.5.22 21:42
@Misasalvat0re píše:
@Arianna007 babicku mam ale nejak se nestykame bydli v malem byte nebyla by nas schopna uzivit, tetu mam ale je to horsi pripad mamy, taky alkoholicka akorat uz z rana hned ozrala, dneska rano jsem mluvila s tatou a rekl mi at to nikomu nerikam ze nas udaji a ze potom pujdeme do decaku, neposlechla jsem a cestou do skoly jsem volala policii a rekli mi ze jestli to neni moc vazne tak at zavolam aspon tak o 3-4 hodiny pozdeji prej ze maji ted pripad s nejakou pani kterou postrelily a resi se to, tak jsem rekla ze jim zavolam potom, ja vim kdyz to pisu zda se to nerealne ale fakt verte mi mam i dukzay vsechno proste :/ fakt tu s nema uz nechci zit.. udelam dneska vse proto aby jsme se mohli mit uz lepe. dekuju vsem za rady, :srdce: :,(

Ahoj, policie ti asi moc nepomůže, otec má pravdu, že se to bude řešit.
Dostanou třeba dohled od sociálky…
S babičkou je mi to líto.

Pokud chceš napiš odkud jste, podívala bych se na kontakty kam se můžete obrátit.

Mohly by jste třeba k přechodným pěstounům, to není špatné :think: za chvilku stejně končí škola a určitě by jste měly hezčí prázdniny někde jinde.
Jsou to normální rodiny a hlavně je tam klidné prostředí.
Rodiče můžete vídat dál… když vás budou chtít navštívit.
Bylo by dobré si promluvit s tou vaší sousedkou, aby to případně dosvědčila, že to není ojedinělý, taková Itálie u vás.

Mamka a taťka pracují?

Drž se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný