Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dnes mi umřela kočka. Mela jsem ji 15 let. Je to hrozná bolest. Ráda bych měla někdy v budoucnu další. Ale žádná mi ji nenahradí. Říkala jsem ji, že je moje slunce. ![]()
Ahoj, Tvou bolest chapu. Moc Ti drzim palce, aby pristi dny, tydny byly co nejlehci. Pred nekolika mesici mi umrel pes. Taky po patnacti letech. Byla jsem na nem doslova zavisla
))) Bylo to tezke a sem tam porad je. Ale da se to zvlanout. Nejvic mi pomahalo myslet na to, ze je to prirozeny kolobeh zivota, ze se to muselo stat, a ze ta zvirata tu smrt chapu jinak nez my a nemaji z ni takovy strach. Snad u sebe mas nekoho, kdo Ti to pomuze prekonat. Moc na Tebe myslim!!!
@tzipora píše:
Dnes mi umřela kočka. Mela jsem ji 15 let. Je to hrozná bolest. Ráda bych měla někdy v budoucnu další. Ale žádná mi ji nenahradí. Říkala jsem ji, že je moje slunce.
chápu tě a rozumím.. v srpnu jsem přišla o kočičího kamaráda - 14 let, umřel mi v náručí… hodně smutná jsem ještě ted, stýská se mi po něm moc chybí mi a myslela jsem si, že už nikdy žádnou kočku domů nepřijmu, ale našlo si nás kotě samo a je to zase veselo.. jasně není to ON je to jiné, ale není tu tak moc prázdno.. nebraň se přijmout jinou kočičku ne jako náhradu, ale proto, že prostě kočka k tobě patří… ne hned ale tak za dva měsíce uvidíš sama že to prázdno je nesnesitelný..
15 let je krásný věk, určitě měla krásný život ![]()
Odtruchli si to, život jde dál a kočky jsou skvělé. My si pořídili kočku asi po roce, co zemřela ta naše první (14let)… už ani nepamatuju, rovnou 2 kocourky a byli tu 16 let.
Upřímnou soustrast. Zvířata holt žijí často kratší dobu než my. Ale 15 let je úctyhodný věk. Kéž by se ho moje kočky také dožily. Moje nejstarší kočka se v sedmi letech otrávila (asi brzdovou kapalinou), a přes snahu veterinářů se jí už nedalo pomoci. Už je to několik let a mám dvě jiné, ale chybí mi občas i teď. Byla výjimečná vzhledem i povahou. Ale to jsou všechny kočky. Každá je jiná. A pokud budete mít další, čekají Vás zase nové zážitky s novou osobností.
Porid si dalsi! Nam umrel pes (byl to clen rodiny), no nesli jsme to vsichni spatne (vcetne syna). Do tydne jsme meli stene a hrozne to pomohlo. To vraceni se do “prazdneho” domu bylo proste sileny, porad jsme buleli (ja mela 2mesice do porodu). Samozrejme na nej stale vzpominame, i po pul roce se rozbrecim, kdyz vidim jeho fotku
Drz se a at je brzy lip!
Taky radim poridit kocku, ja rikam, ze clovek cloveka nenahradi, ale kocky a psi to prazdne misto dokazou zaplacnout, i kdyz smutek po ni bude dal, to je jasny, ale bude doma veseleji. Idealne rovnou dve kotata, pokud by byla ta moznost. Drzim palce at to preboli. My mame kocky uz taky starsi, 8 a 9 let a cas leti…vubec na to nechci myslet, jsou skoro jako nase deti.
Mam 7 letou fenku jorksirakyho teriera, je to moje male chlupate dite a obcas me prepadne myslenka co budu delat az jednou nebude. Neumim si to predstavit a vim, ze to bude hrozne. Nekdy si rikam, ze si poridim az ji bude tak 10 jeste jedno stenatko, abych to pak nenesla Tak spatne. Ale i tak vim, ze moje fenka je a bude jedinecna. A chapu, ze zadna slova nedokazi ulevit od te bolesti, kterou citis. Ale je pravda, ze vsichni mame svuj cas na teto planete vymereny a k zivotu smrt stejne jako zrozeni patri. Preji Ti at je tva bolest rychle smirena a zustanou krasne vzpominky a neni od veci aby ti nekdo daroval novy maly zivy chlupaty uzlicek, pomuze ti hodne od smutku a prinese ti nove dobrodruzstvi a radost a hlavne ti da more a more lasky a budes to milovat. Vse bude dobre
![]()
@Tajeka Ahoj, děkuji Ti za příspěvek. Potřebovala jsem asi slyšet, ze se to da zvládnout. O te smrti jsem si taky rikala, ze je nyvyhnutelna. Jeste se utesuji tim, ze ji navzdy budu mit ve svem srdci a ze mela krasny zivot. Doprali jsme ji byt maminkou a byla jí vzornou. Nevedela jsem ale, ze to bude tak tezke. Az bych řekla, ze me jeji nepřítomnost fyzicky bolí.
@jdukolem Presne jsi vyjádřila me pocity. Mas pravdu dva mesice uvidíme. Když ja bych chtěla od ledna zkoušet otěhotnět. Snad by to nebyl problem. Bohuzel těhotenství předtím nevysla. Se to ted tak všechno seslo…Jeste se Te chci zeptat. Chodila tva kočka nebo nynejsi po stole atd.? Nase nikdy ne. Kamarádka ma ctyri. V rodině meli chovnou stanici a všechny chodili. ![]()
@terulína Ano mela a mela v sobe tolik lasky. Tvuj prispevek mi dava nadeji. ![]()
Vím moc dobře, jak ti teď je. Mě před dvěma lety zemřela teprve čtyřletá fenka (nádor)
Já krásný, że s tebou prožila tolik let.
Já už od té doby žádné zvíře nikdy nechci. Určitě při pořízení nové kočky nemysli na náhradu, ale jako na novou kapitolu ![]()
@Strecha Děkuji! To je pěkné, ze to byla tak rychla akce a do tydne jste meli stene. Samozřejmě, ze je jiný, ale určitě vám vrací vaši péči stejnou láskou jako předchozí pejsek.
@tzipora píše:
@jdukolem Presne jsi vyjádřila me pocity. Mas pravdu dva mesice uvidíme. Když ja bych chtěla od ledna zkoušet otěhotnět. Snad by to nebyl problem. Bohuzel těhotenství předtím nevysla. Se to ted tak všechno seslo…Jeste se Te chci zeptat. Chodila tva kočka nebo nynejsi po stole atd.? Nase nikdy ne. Kamarádka ma ctyri. V rodině meli chovnou stanici a všechny chodili.
no ON už byl chytrej kocour čili se nikdy nenechal chytit při činu, ale nedělám si iluze, myslím, že pokud chtěl tak na stole byl.. kotě si ted celkově dělá co chce.. právě ted mám notas na klíně a nohy na stolku a spí mi na nártech ![]()
už mám přestěhovaný všechny kytky a myslím, že než vyroste tak budu kupovat novou záclonu.. je s tím práce jako s miminem
už jsem zapomněla jaký to je, mít kotě.. se starým kocourem jsme byli sžití v symbióze..s kotětem se sžíváme ![]()
@Pechynna A proc nechceš nového psa? Hodne Te to zasáhlo? Byl to asi šok, vid. Ano. Vase prispevky me trochu uklidnili. Pomalu prestavam brečet. Nova kapitola a těšit se co všechno prinese.