Umřela mi kočka :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
5.1.21 21:02

Otravu veterinář vyloučil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
5.1.21 21:07

@Kakika byli jsme na pohotovosti, v nemocnici takove.. Delali ji peclive vsechno, nikde nic neni. Injekci na podporu jidla dostala, snedla trosku a zase nic.
Ach jo, davas mi zas nadeji, ono to taky stalo dost penez, ale to cert vem..i kdybych nemela jist, ze ji zachranim, tak jist nebudu.
Je divne to dychani, to ji podle me omezuje. Jakoby odfrkava, ale proste plice nic, krk nic. Teplotu i tlak dobry, oci dobry, tlama.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
5.1.21 21:10

@topazio nezvracela, nemotala se, zadne zachvaty, kasel, ryma, teplota.. Nic.
Fakt projel vse, jedine kam nevidel je hlavicka, rikal, ze muze byt nejaka leze, nador, nebo metabolicke neco..
Antibiotika dal, ale cetla jsem, ze zabiraji az po 5 dnech u kocek :think: zatim zlepšení nepozoruji, spis horsi a horsi.
Injekci na chut taky dostala.. Dneska jsem ji davala i strikackou vodu, aby mela tekutiny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
5.1.21 21:13

@Kakika jinak mi prave doktor rikal, ze zrovna v nedeli uspal 19leteho kocoura, jako na smrt to nevidel prave.. Ja nevim, je to fakt hrozný, nevim jak ji pomoci, jestli cekat co prasky, nebo zkusit ty kortikoidy jak rikal.. Ale je to vsechno jen zkouska na blind, kdyz nevedi co ji je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
5.1.21 21:17

@lucynka25 věřím, že by nález na mozku mohl způsobovat problém s dýcháním, ale celkově i tím, že není, schovává se, to je prostě hodně divné. Co bych já osobně ještě nechala udělat, tak zkontrolovat zuby. Ty můžou opravdu i takto zle pozlobit. Ale ne jen kouknutim do tlamky, ale přispat a rtg. Celkem často totiž zuby vypadají celkem dobře, ale jen korunky. Zbytek je děs. Někde jsem četla takovou beznaděj, která nakonec dopadla dobře. Zkusím najít… A když by byla přispaná a rtg vypadaly dobře, tak sondu a prohlédnout jícen s žaludek. Může tam mít něco uvízlého, co dráždí a není vidět na rtg. Třeba stéblo trávy. Zánět by viděli. Zkusím najít ten příběh a pošlu odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
5.1.21 21:19
@lucynka25 píše:
@Kakika jinak mi prave doktor rikal, ze zrovna v nedeli uspal 19leteho kocoura, jako na smrt to nevidel prave.. Ja nevim, je to fakt hrozný, nevim jak ji pomoci, jestli cekat co prasky, nebo zkusit ty kortikoidy jak rikal.. Ale je to vsechno jen zkouska na blind, kdyz nevedi co ji je.

A testy na Fip, Fiv a Felv veterinář dělal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
5.1.21 21:21

@lucynka25 máš Facebook? Jestli ne, zkusím ti to zkopírovat, ale nevím, zda bych to na telefonu zvládla. Tak nejdřív zkusím hodit odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
5.1.21 21:22

Podívej se…mě už umřeli tři čičiny. První selhaly ledviny, ale byla jsem ještě naivní a za každou cenu jsem se ji snažila zachránit a do dneška si vyčítám, že jsem ji nenechala uspat o týden dřív. Chudinka umřela v křečích, zbyla z ní jen hrstička kostí a chlupů. U druhé jsem byla už poučná a jakmile jsem měla pocit, že se trápí a má velké bolesti (nádor), tak i když to bylo strašně, tak jsem jí ulehčila. A teď před Vánoci selhaly ledviny naší třetí čičině. Lituji, že tam byla veterinářka, která nám doporučila kapačky. Druhý vet nám rovnou řekl, že vy ji utratil rovnou. Takže opět výčitky, protože se chudák trápila o týden déle. Bylo jí zle, nežrala, nepila… Pokud máš pocit že je mu zle a vet na něm nic nenašel a řekl že je to nevratné tak bych neváhala. Hodně síly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
5.1.21 21:32

@Anny2148 to je prave to dilema, zda prodluzovat a ma to cenu nebo ne..
Blby je, ze jsem v pondeli nastoupila do prace a zítra mam odpoledni a manzel po nocni, neridim a je tp na druhém konci Prahy :zed:
Uvidim rano, ale rada bych tam jeste zkusila jet. Ja nevim.

@MáškaMarie33 poznas to z toho? Vubec netusim..

Jinak krk ji prohmataval, koukal do nej nekolikrat..
Je to dobra nemocnice, ma 900 pozitivnich komentaru asi.
Nerikal prave, ze by to bylo na uspani.
No, nejak se tam dopravim a bude to bud a nebo, trapit ji urcite nechci.
A dekuji za rady a podporu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
5.1.21 21:34

Tak me tam manzel vezme rano po nocni, dam vedet. A děkuji, fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
5.1.21 21:51
@lucynka25 píše:
Tak me tam manzel vezme rano po nocni, dam vedet. A děkuji, fakt.

Budu držet pěsti. Může být přistydlá (ofouknutí při větrání) a takhle blbě se to projevit. Jeden z mých kocourů při nastydnutí nehorázně slintá. Byl úplně mokrý, vše kolem něj mokré, sliny mu doslova tekly. A to ho jen trošičku bolelo v krku. Ani zarudlý ho neměl a v krvi také nic. Kočky jsou děsné cíti a mnohdy by pošly kvůli rýmičce. Rozhodně ji nenech trápit, pokud doktor řekne, že prognóza je špatná. Ale je opravdu šance, že se začne zlepšovat. Jednoho čičáka jsem měla skoro týden na kapačkách, než se znovu nastartoval. Ale byl tehdy mlaďoch a neměl objektivní důvod to tu zabalit, tak jsem bojovala za něj. U starší kočky už bych váhala, do jaké míry je šance na úspěch a hlavně o kolik by se dal život prodloužit. Pokud i před onemocněním kočka vypadala sešle, ztuhle, matně a pohuble, tak bych netrápila dlouhou léčbou sebe ani ji. Nás 15ti letý vypadá max.na polovinu, takže u něj bez váhání bojuji. Věřím, že min.5 let tu ještě být může. Možná víc (ale také může zemřít náhle…to se prostě nedá určit.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
6.1.21 08:24

Ahoj a upřímnou soustrast :( Vím, stejně jako ostatní v diskuzi, jak se cítíš. Loni v dubnu mi umřel můj úžasný kocourek, v pouhých 7 letech a naprosto nečekaně. Najednou přestal baštit a na veterině mu rovnou dali max týden života. Byla jsem u 4 doktorů v naději, že mu někdo pomůže. Týden jsem ho krmila stříkačkou, nespala, byla pořád s ním a umřel mi v křečích v náručí. FelV a s tím spojená anémie a selhání ledvin. Dodnes brečím a hrozně mi chybí, byl to nejlepší kocour, jakého jsem i ve svém okolí zažila. Tak zlatá povaha, že to ani popsat neumím. Zlobím se na život, že mi ho vzal takhle brzo a vyčítám si, že jsem mu o týden to utrpení prodloužila, ale prostě jsem pořád věřila, že se stane zázrak. Nového parťáka bych asi chtěla, ale už se hrozně bojím.
Tímhle jsem ti chtěla říct, že s tebou hluboce soucítím. Jen ten, kdo svoje zvířátko opravdu miloval, to může pochopit. Posílám ti spoustu sil, už jsou naše čičiny spolu za Duhovým mostem a zase se spolu jednou setkáme :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
6.1.21 09:27

@lucynka25 jak jste na tom? :hug:
Diskuzi jsem objevila až teď, nicméně na vás myslím :hug: Kočička měla štěstí, že u vás prožila patnáct let :srdce:
My máme zvířat hodně, různě zachráněný a adoptovaný a takový chvíle už jsme zažili mockrát. Někdy to skončilo happy endem a jindy bohužel ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
6.1.21 10:56

Jsme doma.
Delali znovu rentgen plic, jestli tam uz neni voda a neni.
Dalsi vyšetření uz delat nebudeme, narkozu by pry nemusela zvladnout.
Dostala injekci kortikoidu, antibiotika a na chut, zitra na kontrolu a pokud nebude aspon malinke zlepseni asi doporuci uspani :( ale uz je zase zalezla, jdu ji zkusit neco dat do pusinky.
Tak ji drzte palce holky, jeste tam malinka nadeje je. :srdce:
A vsem moc dekujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
6.1.21 10:57

@Monikap3 to je mi lito :,( :hug:
A moc děkuji za hezka slova :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová