Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucenka tak si musíš uvědomit, že tady nežijeme v totalitě a diktature, což tobě vyhovuje. Tady se může dítě svobodně rozhodnout o takové věci, jako je oblečení. Ale když chceš své dítě vychovávat v pokrouceném vidění světa, tvoje minus.
@mado píše:
@lucenka tak si musíš uvědomit, že tady nežijeme v totalitě a diktature, což tobě vyhovuje. Tady se může dítě svobodně rozhodnout o takové věci, jako je oblečení. Ale když chceš své dítě vychovávat v pokrouceném vidění světa, tvoje minus.
I v ČR platí školní řád
a naštěstí jsou i v ČR školy, kam by rodiče dítě takto oblečené nepustili.
Ale chápu, že když někdo chodí do školy, kde jsou učitelky rády, že jim tam alespoň nějaké dítě přijde, tak neřeší jeho nevhodné oblečení a ani ho na to raději neupozornil.
@lucenka píše:
Jenže slušným rodinám tohle nemusí nikdo říkat. Tohle by měli vědět sami, že takové oblečení nepatří do školy a tebe na to upozornit. Ono to bohužel opravdu o tvé rodině dost vypovídá, kor když ještě píšeš, že tě v tom podporovalitakže tohle je pro mě naprosto nepochopitelný. Ale jsem holt každý z jiné sociálním bubliny. Kolem mě jsou naštěstí rodiče, co by tohle u svých dětí netolerovali.
Však v pořádku, já ti to neberu. Mě by zas naši nedali do takové školy, co připomíná pasťák. Prijde mi to jako slušná vymývání mozku. Ok, třeba je to ve Vietnamu normální, ale tady ne. A jsme zase u toho, že tady mají lidi jinou mentalitu a školství tady funguje úplně jinak, než ve Vietnamu, jsou to jiné světy a nejde to srovnávat. Nevím co na tom nechápeš pořád. Kdyby jsme žili ve Vietnamu a oblečení do školy by tam bylo předepsáno, samozřejmě by to bylo o něčem jiném, ale my tam naštěstí nežijeme a ani po tom netoužíme, představ si to. A znova kolem mě jsou naštěstí lidí, kteří nesoudí ostatní kvůli tričku, přijde mi to hodně ubohý. Že ty máš okolo sebe lidi stejného (povrchního) myšlení mě nepřekvapuje, ona vrána k vráně sedá. To ještě ale vůbec neznamená, že jsi něco víc. Jestli se v normální životě projevujes takto jak tady, tak to potěš koště. To tě fakt nezachrání, že budeš oblečená jak ze škatulky.
@Matt 02 píše:
Však v pořádku, já ti to neberu. Mě by zas naši nedali do takové školy, co připomíná pasťák. Prijde mi to jako slušná vymývání mozku. Ok, třeba je to ve Vietnamu normální, ale tady ne. A jsme zase u toho, že tady mají lidi jinou mentalitu a školství tady funguje úplně jinak, než ve Vietnamu, jsou to jiné světy a nejde to srovnávat. Nevím co na tom nechápeš pořád. Kdyby jsme žili ve Vietnamu a oblečení do školy by tam bylo předepsáno, samozřejmě by to bylo o něčem jiném, ale my tam naštěstí nežijeme a ani po tom netoužíme, představ si to. A znova kolem mě jsou naštěstí lidí, kteří nesoudí ostatní kvůli tričku, přijde mi to hodně ubohý. Že ty máš okolo sebe lidi stejného (povrchního) myšlení mě nepřekvapuje, ona vrána k vráně sedá. To ještě ale vůbec neznamená, že jsi něco víc. Jestli se v normální životě projevujes takto jak tady, tak to potěš koště. To tě fakt nezachrání, že budeš oblečená jak ze škatulky.
Zklamu tě, je to velmi prestižní škola, kde poptávka značně převyšuje nabídku a k pasťáku má hodně daleko. a tedy nechápu, proč pořád píšeš o Vietnamu, když mé dítě nechodí do vietnamské školy
ale to jsi ještě nějak nedokázal pochopit.
A tedy chodit do školy s tričkem bez vulgárních obrázků je snad slušnost a ne ukázaka povrchnosti. Ono to oblečení o člověku totiž dost vypovídá. Ale to to třeba dojde až později, až zkusíš shánět práci a přijdeš na pracovní pohovor v takovém tričku a nikdo se tam s tebou nebude pořádně bavit. Ale k tomu evidentně musíš dospět, protože jsi stále puberťák, co nedomýšlí spustu věcí.
A školy, kde jsou povinné uniformy, jsou i v ČR. To jsou taky pasťáky a vymývárny mozků? ![]()
@Anonymní píše:
A teď ta představa, že když jsem chodila na gympl (velmi kvalitní, mimochodem) tak dokonce jedničkářka a všemi oblíbená holka (i učiteli) sem tam nosila bílé tričko s nakreslenými obrysy prsou (černá křivka a kolečko nad tím). A nikdo to neřešil. To je teprve, co? Ale určitě se také dozvím spoustu dedukcí o mé škole![]()
![]()
Jsem ráda, že v okolí nemám lidi podobného smýšlení, kteří soudí podle vzhledu. Hlavně, že kážeme rovnost díky uniformám
. Strašný jak se i tohle téma zvrhlo k urážení a vytahování takových hloupostí. (anonym kvůli škole)
Tak ale to byl určitě gympl v nějaké vyloučené lokalitě. Rodiče, pravděpodobně sociální případy, těžce nezvládli tvou výchovu. A určitě z někoho, kdo nosil do školy sprosté tričko nemohl vyrůst slušný človek, možná tak kriminálník. V životě bych se nenechala např. ošetřit v nemocnici lékařkou, o které bych věděla, že nosila na škole tričko se sprostým symbolem. Ačkoliv, to je vlastně vyloučené, z takového člověka v životě nebude nic kloudného. ![]()
@šklíbakočka píše:
Díky za info. Také něco pamatuji. Ale mne zajímá opravdu ten bod v programu, ne co se povídá, co někdo povídá, co si lidé posílají, co Vám chování Pirátů evokuje atd. Já prostě čtu program a tam nic podobného není. Tečka. Takže bych ráda ten odkaz. Já tedy obvykle před volbami čtu programy stran, nevím jak Vy.
A ty věříš programům stran? Tak to jo, doufám že vás není moc. Já se raději dívám, co za sebou nechávají. A pokud si vybavují, tak v minulém programu taky nebylo nic o zvyšování daní z druhé a dalších nemovitostí - a příští o tom vedou diskuze. Jak dlouho to může trvat, než je napadne jiné zvěrstvo?
@lucenka píše:
Zklamu tě, je to velmi prestižní škola, kde poptávka značně převyšuje nabídku a k pasťáku má hodně daleko. a tedy nechápu, proč pořád píšeš o Vietnamu, když mé dítě nechodí do vietnamské školyale to jsi ještě nějak nedokázal pochopit.
A tedy chodit do školy s tričkem bez vulgárních obrázků je snad slušnost a ne ukázaka povrchnosti. Ono to oblečení o člověku totiž dost vypovídá. Ale to to třeba dojde až později, až zkusíš shánět práci a přijdeš na pracovní pohovor v takovém tričku a nikdo se tam s tebou nebude pořádně bavit. Ale k tomu evidentně musíš dospět, protože jsi stále puberťák, co nedomýšlí spustu věcí.
A školy, kde jsou povinné uniformy, jsou i v ČR. To jsou taky pasťáky a vymývárny mozků?
Tady nejde vůbec o žádný uniformy, ty jsi pro, já ne. To je caik. Navíc v ČR je to prostě sci-fi, zavést to do všech škol povinně, ale ok. Tady jde o to, jakým stylem ty to podáváš. Urážís, soudit, jsi zlá a přitom kazes něco o slušnosti atd. Dost absurdní. Ty ani nevíš, co slušnost znamená. A to je na tom dost absurdní
.
@Matt 02 píše:
Tady nejde vůbec o žádný uniformy, ty jsi pro, já ne. To je caik. Navíc v ČR je to prostě sci-fi, zavést to do všech škol povinně, ale ok. Tady jde o to, jakým stylem ty to podáváš. Urážís, soudit, jsi zlá a přitom kazes něco o slušnosti atd. Dost absurdní. Ty ani nevíš, co slušnost znamená. A to je na tom dost absurdní.
Hlavně, že to víš ty a tvoji rodiče
ale jak jsem psala už dřív, každý. jsme z jiného kulturního prostředí. A jsem ráda, že pocházím z takového prostředí, kde bylo tebou zmíněné tričko považované za slušné. A jsem ráda, že mohu dítě vychovávat ve stejném prostředí, kde je to opět považováno za neslušné. Ty si klidně dál obhajuj, jak je skvělé, že jsi měl možnost se vyjádřit. Ale vyjádřit se dá i slušně. Ale to ti dojde, až skutečně dospěješ.
@lucenka píše:
Hlavně, že to víš ty a tvoji rodičeale jak jsem psala už dřív, každý. jsme z jiného kulturního prostředí. A jsem ráda, že pocházím z takového prostředí, kde bylo tebou zmíněné tričko považované za slušné. A jsem ráda, že mohu dítě vychovávat ve stejném prostředí, kde je to opět považováno za neslušné. Ty si klidně dál obhajuj, jak je skvělé, že jsi měl možnost se vyjádřit. Ale vyjádřit se dá i slušně. Ale to ti dojde, až skutečně dospěješ.
Já nic nevyjadřoval, prostě se mi to tričko líbilo, mělo dobrej potisk, nic víc. A ty prosím Tě nikoho nepoučuj o slušném vyjadřování. Vůbec se neštítíš někoho soudit, navážet se mu do rodiny a to nejen mě, jsi tím profláklá a teď si budeš hrát na slušně vychovanou světici, no tak to určitě, už ti to žeru. A chtěl bych vidět to kulturní prostředí, kde se považuje za vychované takový projev, jakým se prezentuješ ty
.
@Matt 02 píše:
Já nic nevyjadřoval, prostě se mi to tričko líbilo, mělo dobrej potisk, nic víc. A ty prosím Tě nikoho nepoučuj o slušném vyjadřování. Vůbec se neštítíš někoho soudit, navážet se mu do rodiny a to nejen mě, jsi tím profláklá a teď si budeš hrát na slušně vychovanou světici, no tak to určitě, už ti to žeru. A chtěl bych vidět to kulturní prostředí, kde se považuje za vychované takový projev, jakým se prezentuješ ty.
Soudím dle toho co píšeš. A dělají to všichni, jen ne všichni to otevřeně řeknou/napíšou.
A právě tím, že se ti to tričko líbilo, nosil jsi ho do školy, jsi něco vyjadřoval, prezentoval jsi tak sám sebe. Ale chápu, že v některých lokalitách to ti učitelé neřeší.
@Matt 02 Vůbec si jí nevšímej, ona pouze trollí nebo má nějakou psychickou poruchu. Žádná příčetná dospělá osoba by se takto nechovala. Opravdu si z ní vůbec nic nedělej
.
@Ja-rekk píše:
@Matt 02 Vůbec si jí nevšímej, ona pouze trollí nebo má nějakou psychickou poruchu. Žádná příčetná dospělá osoba by se takto nechovala. Opravdu si z ní vůbec nic nedělej.
Takže ono je normální nechat dítě chodit na základní školu s vulgárními obrázky?
to je tedy dost slušný úpadek společnosti.
@lucenka píše:
Takže ono je normální nechat dítě chodit na základní školu s vulgárními obrázky?to je tedy dost slušný úpadek společnosti.
Také si po tvých příspěvcích říkám, kam ten svět spěje, buď v klidu, nejsi v tom sama.
@lucenka píše:Úpadek jsi ty. Lobuješ tu za uniformy a nakonec tu urážíš děti a lidi ze sociálně vyloučených lokalit.
Takže ono je normální nechat dítě chodit na základní školu s vulgárními obrázky?to je tedy dost slušný úpadek společnosti.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.