Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucenka píše:
Ano, to že by mi dítě chodilo do školy v takovém tričku se mi stát nemůže. Protože kdyby to udělalo, tak bych do 5 minut měla telefon z vedení školy a šla bych si dítě vyzvednout.
Ty jsi dobře zakousnutá na tom tričku ![]()
Tak nic, přeji pěkný den ![]()
@lucenka píše:
Ano, to že by mi dítě chodilo do školy v takovém tričku se mi stát nemůže. Protože kdyby to udělalo, tak bych do 5 minut měla telefon z vedení školy a šla bych si dítě vyzvednout.
Dobrý ve skole kam chodí tvůj kluk tam by se to řešilo, ale ve škole, kde jsem chodil já ne, tak co furt řešíš? Ty si myslíš jako co, že vy to nějak máte a že to budou mít tak všichni,? Že tobě něco vadí a dělá z toho kovbojku, že tak to bude mít každej? Lidi nežijí život podle Lucenky. Na názor máš nárok, ten si vyjádřila, slo by to teda slušněji, kor, když si poučovala mě, že se dá názor vyjádřit slušně, přitom to triko nebylo o vyjádření názoru ale dobře, jenže evidentně sama máš ve vyjadřování názorů slušnou formou problém, chápu, že na to ty nemáš, jinak to neumíš, ale už nech moje trička na pokoji. Nic ti do toho není a já se zrovna tvým názorem rozhodně řídit nebudu. Spíše naopak, nechci aby ze mě někdy v životě bylo něco byť i jen vzdáleně podobného tobě, to bych si musel dát facku. Takže se smíř s tím, že každý má na to jiný pohled a názor a nesuď lidí podle toho, že mají ten názor jiný. Ten tvůj je prostě jeden z mnoha, rozhodně to není žádná modla, podle kterého by se musel někdo jiný řídit.
@Matt 02 píše:
Dobrý ve skole kam chodí tvůj kluk tam by se to řešilo, ale ve škole, kde jsem chodil já ne, tak co furt řešíš? Ty si myslíš jako co, že vy to nějak máte a že to budou mít tak všichni,? Že tobě něco vadí a dělá z toho kovbojku, že tak to bude mít každej? Lidi nežijí život podle Lucenky. Na názor máš nárok, ten si vyjádřila, slo by to teda slušněji, kor, když si poučovala mě, že se dá názor vyjádřit slušně, přitom to triko nebylo o vyjádření názoru ale dobře, jenže evidentně sama máš ve vyjadřování názorů slušnou formou problém, chápu, že na to ty nemáš, jinak to neumíš, ale už nech moje trička na pokoji. Nic ti do toho není a já se zrovna tvým názorem rozhodně řídit nebudu. Spíše naopak, nechci aby ze mě někdy v životě bylo něco byť i jen vzdáleně podobného tobě, to bych si musel dát facku. Takže se smíř s tím, že každý má na to jiný pohled a názor a nesuď lidí podle toho, že mají ten názor jiný. Ten tvůj je prostě jeden z mnoha, rozhodně to není žádná modla, podle kterého by se musel někdo jiný řídit.
No nežijí. Ale jsou naštěstí i další lidi, kterým by takové tričko přišlo do školy nevhodné.
@Kakika píše:
Ty jsi dobře zakousnutá na tom tričkuTak nic, přeji pěkný den
Tak ona se tu teď řeší ne/vhodnost trička u dítěte na ZŠ, jeslti sis nevšimla ![]()
@lucenka píše:
No nežijí. Ale jsou naštěstí i další lidi, kterým by takové tričko přišlo do školy nevhodné. [/citace@lucenka píše:
No nežijí. Ale jsou naštěstí i další lidi, kterým by takové tričko přišlo do školy nevhodné.Ale to já nikomu neberu, mě nevadí odlišný názor, naopak. Já přece netvrdím, že všichni se mnou musí souhlasit, mě jenom udivuje, co ty z toho dokážeš udělat, co z toho vydedukuješ a hlavně, jak se na jednom tričku dokážeš točit a nutit každému svojí pravdu. Všechno pretacis a jedeš si pořád svoje. Už třetí den, ale tak když tě to baví
. Mě to u tebe už ani nepřekvapuje
.
@lucenka píše:
Ten styl oblékání může přeci projevit mimo školu. V mnoha zaměstnáních je taky daný dress code, mají uniformy, firemní oblečení s logem firmy a nikomu to nevadí
Vadi, ale co muzou delat
@šklíbakočka píše:
Budeme si vykat, ano? Já si zásadně s cizími lidmi vykám. Netykám ani v obchodě, ani řidiči MHD a ani na Internetu. Děkuji.
V diskuzich se zasadne tyka
@lucenka píše:
Sám jsi v jiné diskuzi psal, že jsi žil v místech, kde se tvoje máma necítila dobře na dětském hřišti. A tedy vizitkou výchovy rodičů je i to, jak jejich dítě chodí oblékané. A pokud pořídí dítěti oblečení se sprostými obrázky, a ještě v tom nechají dítě chodit do školy, o nich dost vypovídá. A rozhodně to není nic pozitivního.
A teplaky jsou hogo fogo jo?
@lucenka píše:
Možná se budu divit. Ale jedno vím jistě, takové tričko si do školy rozhodně nevezme.
A ano přijde mi jako nezvládnutá výchova, když dítě nosí na základní škole vulgární tričko a holky chodí do školy oblečené jako lehké děvy. Ono je totiž potřeba ty děti vést k nějakému slušnému chování a úctě už od malička
Víš co Sašo?…
A nebo sepiš knihu o výchově dětí. Svět podle Lucenky, to bude bestseller.
Za mě tedy rozhodně ne. Děti by se stejně vychloubaly, protože to není jen o oblečení, ale i o mobilech, tabletech, botách, aktovkách a jiném vybavení. Navíc by těch uniforem muselo mít každé dítě několik a ty sociálně slabé by je třeba měly špinavé nebo zaprané. V uniformách to vůbec není.
@lucenka píše:
Tak to se to dost změnilo. Protože, když jsem byla naposledy v ČR, tak jsem samotné pětileté děti na hřištích na sídlišti nevidělaa neznám nikoho, kdo by pouští na hřiště samotné pětileté dítě.
Aspoň vidíš, jak mu to prospělo a je z nej schopny a samostatny jedinec, ktery se o sebe bude umet postarat, ne jako tvuj mamanek co se boji a spi s msminkou v posteli.
@lucenka píše:
Akorát, že v tomhle si být jistá můžu. Oni by ho v tom do školy nepustili. Kdyby si to triko převlíkl na záchodech, tak by v něm vydržel tak 5 minut maximálně, než by skončil v ředitelně a řešil průšvih. Navíc by se shodil před ostatními spolužáky (v ČR by byl zase před některými za hvězdu).
A vy tam uz zustanete naporad?
@Ja-rekk píše:
@Matt 02 Vůbec si jí nevšímej, ona pouze trollí nebo má nějakou psychickou poruchu. Žádná příčetná dospělá osoba by se takto nechovala. Opravdu si z ní vůbec nic nedělej.
Prijde mi, ze se to stale zhorsuje
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.