Uniklá hesla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.8.22 00:15

Uniklá hesla

Dobrý večer přichází mi oznámení píšou tam vaše heslo se objevilo mezi uniklými hesly váš účet je vystaveny velkému riziku nevíte prosím co to znamená?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5837
26.8.22 00:40

… že zkoušejí podvod.

A kam a kdo to to píše?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.22 01:04

@axlpol Do Hesel když kliknu nastavení a pak hesla a tam mi to píšou

• Citovat
  • Upravit
664
26.8.22 01:37

Změň si to heslo. Nejlépe za nějaké, které nenajdeš na seznamech, jako je například tento: https://nordpass.com/…swords-list/

Co je to za aplikaci ve které to řešíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24581
26.8.22 16:20

To mi taky občas píšou, ignoruju to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24581
26.8.22 16:55
@axlpol píše: … že zkoušejí podvod.A kam a kdo to to píše?

Podvod v čem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
26.8.22 17:28
@lucad77 píše:
Podvod v čem?

Například ti může přijít e-mail s tím, že máš někde uniklé heslo a zároveň v tom e-mailu bude link, na který máš kliknout. Jenže ten link povede na falešné stránky. Pokud se tam o změnu hesla pokusíš a to heslo tam fakt zadáš, tak teprve v tom okamžiku se ho útočník zmocní.

V případě zakladatelky jde pravděpodobně o něco jiného. Ona píše, že se jí vypisuje „vaše heslo se objevilo mezi uniklými hesly váš účet je vystaveny velkému riziku“ v nastavení nějaké aplikace. Tady to bude pravděpodobně tak, že ta aplikace porovnává hesla svých uživatelů s hesly, které v minulosti unikly a jsou dostupné na různých seznamech na netu. V tomto případě by mohl útočník použít slovníkový útok aby se na její účet dostal.
Některé aplikace hesla uživatelů se seznamy uniknutých hesel skutečně porovnávají. (Proto jsem se výše ptala co to je za aplikaci.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24581
26.8.22 18:06
@smečka.blech píše:
Například ti může přijít e-mail s tím, že máš někde uniklé heslo a zároveň v tom e-mailu bude link, na který máš kliknout. Jenže ten link povede na falešné stránky. Pokud se tam o změnu hesla pokusíš a to heslo tam fakt zadáš, tak teprve v tom okamžiku se ho útočník zmocní.V případě zakladatelky jde pravděpodobně o něco jiného. Ona píše, že se jí vypisuje „vaše heslo se objevilo mezi uniklými hesly váš účet je vystaveny velkému riziku“ v nastavení nějaké aplikace. Tady to bude pravděpodobně tak, že ta aplikace porovnává hesla svých uživatelů s hesly, které v minulosti unikly a jsou dostupné na různých seznamech na netu. V tomto případě by mohl útočník použít slovníkový útok aby se na její účet dostal.
Některé aplikace hesla uživatelů se seznamy uniknutých hesel skutečně porovnávají.
(Proto jsem se výše ptala co to je za aplikaci.)

Ano, tohle jsem měla na mysli já. Ty podvodné maily jsou trošku jiné, ty budí podezření už samy o sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
26.8.22 19:01
@lucad77 píše:
Podvod v čem?

např. taková sdělení v emailu obsahují odkaz, který přesměruje kam potřebují a člověk „v leknutí“ nezkontroluje příjemce atd…samozřejmě v úvodu tazatelka nepisla kam a kde jí to chodí.

p. s.: něco mimo…mě nedávno přišel email „váš účet je zablokován…“ a vypadalo to věrohodně, jen tu banku vůbec nemám a mělo to další znaky těhle emailu. Pisla jsem na fb dané banky a čekala jsem něco ve stylu „…upozorníme na tento email své klienty…nebo dáme příspěvek na fb, že tohle nejsme my…“ no a nic. Je to dneska dost časté, tak už to ani neřeší, ale lidi na to skáčou, tak aspon příspěvek na fb dát mohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24581
26.8.22 19:06
@axlpol píše:
např. taková sdělení v emailu obsahují odkaz, který přesměruje kam potřebují a člověk „v leknutí“ nezkontroluje příjemce atd.

Ano, ale tady nejde o e-mail. Tohle je hláška, kterou píší samy aplikace, viz výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
26.8.22 19:07
@Anonymní píše:
@axlpol Do Hesel když kliknu nastavení a pak hesla a tam mi to píšou

tak si je změň, jednoduché

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
26.8.22 19:07
@lucad77 píše:
Ano, ale tady nejde o e-mail. Tohle je hláška, kterou píší samy aplikace, viz výše.
…jo, ale můj koment byl první, v dotazu to nebylo…proto i dotaz „kam a kde to psali“
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24581
26.8.22 19:08
@axlpol píše: …jo, ale můj koment byl první, v dotazu to nebylo…proto i dotaz „kam a kde to psali“

Ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
26.8.22 19:11

@lucad77 u tazatelky to bude tohle… https://jablickar.cz/…esel-15-dil/ …jak už tady zaznělo bude se jednat o tohle „…typicky se jedná o ty účty s hesly, která unikla na internet. Účet je tak kvůli tomu vystaven velkému riziku narušení bezpečnosti a své heslo byste měli okamžitě změnit. Následují ta hesla, která používáte opakovaně, ta, která lze snadno uhodnout a ta, která používá více lidí “

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.22 00:55

@axlpol Ano přesně tohle je ono ja mám IPhone a když jdu na nastavení a dam hesla tak tam se mi to ukazuje nepise mi to nějaká aplikace ale mám to v nastavení a tam je jen napsané na které je to aplikaci

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák