University College - Znojmo
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
University College - Znojmo
Ahojte,
prosím o zkušenosti s kombinovaným studiem UCP - University College Prague, s pracovištěm ve Znojmě.
Pokud se zde někdo takový najde, měla bych pár otázek:
Hlavní otázka je, zda má škola ve smlouvě o studiu nějaké skryté poplatky jako např. VŠEM a Ambis. Dále:
- v 1. ročníku je školné 21 000, jak je to ve 2. a 3. ročníku?
- jaké jsou nároky na cizí jazyk? Anglicky se moc nedomluvím, byl to při maturitě jediný předmět, který mi dělal problém
- na webu píšou 5-6 sezení za semestr, přičemž účast je nepovinná - opravdu účast nevyžadují?
- jak moc náročné je studium? Mám malé děti, novou práci, dům, zahradu,… Proto zvažuji pouze distanční (kombinovanou) výuku. Přesto mě ta náročnost zajímá.
VŠ chci několikátým rokem, bohužel nyní nastala situace, kdy je VŠ titul povinný i v práci a tím pádem já prošvihla přihlášky na veřejné školy.
Děkuji za zodpovězení.
Příspěvek upraven 01.10.23 v 16:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Popelka12 píše:
Ahojte,
prosím o zkušenosti s kombinovaným studiem UCP - University College Prague, s pracovištěm ve Znojmě, nejlépe obor Účetnictví a finanční řízení podniku (finanční a účetní systém veřejného sektoru nebo účetní a daňový profesionál).Pokud se zde někdo takový najde, měla bych pár otázek:
1) v 1. ročníku je školné 21 000, jak je to ve 2. a 3. ročníku?
- jaké jsou nároky na cizí jazyk? Anglicky se moc nedomluvím, byl to při maturitě jediný předmět, který mi dělal problém
- na webu píšou 5-6 sezení za semestr, přičemž účast je nepovinná - opravdu účast nevyžadují?
- jak moc náročné je studium? Mám malé děti, novou práci, dům, zahradu,… Proto zvažuji pouze distanční (kombinovanou) výuku. Přesto mě ta náročnost zajímá.
Děkuji za zodpovězení.
VŠ chci několikátým rokem, bohužel nyní nastala situace, kdy je VŠ titul povinný i v práci a tím pádem já prošvihla přihlášky na veřejné školy.
Na webu máš jasně, že je to 21 tis. za semestr a je to pořád stejný. Tj. U Bc. Máš 6×21000.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius Díky. Je uvedeno, ze školné platí pro nastupující do 1. ročníků a studenti dalších ročníků mají aktuální výši školného v interním systému. Proto jsem se raději chtěla zeptat, zda ta výše u dalších ročníků není odlišná. Aby to např. nebyl nějaký podfuk, že semestry v prvním ročníku jsou tak „levně“ a ve 2. a 3. ročníku se to navýší např. na 100 000.
V dnešní době by mě už nic nepřekvapilo, zvlášť po přečtení recenzí na VŠEM a Ambis. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Popelka12 píše:
Nikdo nemá zkušenost, prosím?
zjistila jste už nějaké info?
syn se zajímá o tuto školu, ale letos teprve maturuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mava Vůbec. Zkoušela jsem oslovovat i lidi z fb, co psali recenze na jejich stránky, ale nikoho, kdo by studoval přímo UCP po spojení dvou škol jsem nenašla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A funguje to ještě ve Znojmě?
Syn pojede příští tyden do Brna na Gaudeamus a tam ani Znojmo není, jen UCP Praha.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mava V té době, kdy jsem o tom uvažovala, mělo i Znojmo možnost podání přihlášek… To je zvláštní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Popelka12 myslím, že už to tam není. psala jsem info emailem. uvidím, zda odpoví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, momentálně studuji 2. Ročník prezenčně, ale zároveň s kombinovanou. Jelikož se na prezenční přihlásilo málo lidí, tak to udělali tak, že máme 5 bloků. Začíná pátkem, kdy máme víkend s kombinovanou a potom máme většinou v pondělí angličtinu 6h (i s přestávkami) a v úterý němčinu 2,5h. A další dny máme ještě hodiny do jiných předmětů (ale z některých předmětů nejsou).
Cena v každým semestru je stejná (pokud to nezvýší kvůli inflaci). Účast na přednáškách a seminářích není povinná.
Také tam můžete zažádat o ubytovací (pokud bydlíte asi mimo Znojmo nebo Jihomoravský kraj, teď nevím) a sociální stipendium.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angličtina je v poměru lehká. Ze začátku jsme se učili ty základy (časy a tak). Ale měli jsme business učebnici B1, kde je hodně nových slovíček. Teďka v 2. Ročníku máme vocabulary učebnici, kde jde jenom o slovíčka.
A němčina je lehká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nelinka03 takže to ve znojmě stále funguje?
myslela jsem, že ne.
a máte odkaz na nějaké stránky, případně fb
děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nelinka03 děkuji
ještě se zeptám, zda nevíte, zda bude ve Znojmě den otevřených dveří nebo zda na příští rok bude otevřen bakalař - podnikání, marketing?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit