Poradna duly
Jana Čurdová
Majdo, já u Víta měl aplacentu v dolním segmentu, říká se tomu placenta preave, tedy vcestná, dr. mi to jen napsal do průkazky, u porodu se na mě mrkli a řekli je to dobrý je jí tam jen kousek, tedy jako v brance, otěhotněla jsem zřejmě první den MS.
Když se tak pozoruji, já měla asi vše, kromě vší!
U ježečka mě napadlo, že bych ho nechtěla rodit koncem pánevním!
Si koukáte na telku, tak já jdu spát!
Zanetko ,
ať mamku pustí do letadla..
s takovýma zásobama..
My ségře zase posílali banánky v čokoládě a jiné sladkosti,co se tam prý nedají koupit..A ona mi posílala jakési sušenky s arašídovým máslem,ale ty mi nechutnaly,teda to máslo
Ale řekla jsem,že byly dobré,aby nebyla zklamaná.. ![]()
Mah ,
myslím jako třeba takové ty razící barvy - modrá,oranžová a tak…ať to není přeplácané,víš..
Vy spinkáte nebo co,holky???
Já uvařila pajšl z králičího masa a játer,ale jelikož vnitřnosti nesnáším,tak tam je pak už nekrájím..A je výborný - ňam ňam.. ![]()
Ahojky,
tak v první řadě vzkaz pro petisu jsem moc ráda že nikam nejedeš.Je lepší dát si na chvíly pozor.On se ten čípek uplně neztáhne ale může se o hodně zlepšit.Mě se teda nezlepšil,ale ani nezhoršoval.A na prohlídce po porodu mě doktorka řekla že to co pro jinou mámu bylo rizikový tak u mě to byl asi normální stav,protože nevěřila že to mimčo donosím a já ještě přenášela.Takže možná za měsíc budeš cestovat a ani ti nepřijde že bys měla mít strach.Ale trď neriskuj.
Mě jsi teda pěkně postrašila,mě taky manžel říká ať to nepřeháním když pořád s Leňou někde lítám.Já pořád říkám že mě nic není,ale ono to fakt může přijít ráz na ráz,takže podle tvého přikladu začínám brzdit.
Jo a ještě rada co můžete se Sárinkou dělat.Dnes jsme ve výtvarce dělaly zapichovátka do květináčů-supr to děcka bavilo.Z barevnýho papíru uděláte oboustraný tvary-kytičky,srdíčka,motýlky-polepíte,aby byly pěkně mrkavý a doprostřed vlepíte špejli.Pak se tím ozdobí květináč,vypádá to hezky a děti to moc bavilo ani nepotřebovaly moc pomáhat.
Ajko vaši svatbu bych chtěla vidět.To bude krása kostel,svatební slib,začepení-ježiš nechceš mě pozvat??Já tyhle tradice miluju.
Helik já nevím co pořád máš,bříško máš nádherný.Možná trochu větší než některé z nás ale krásně těhotný,žádný špeky.Já si to představovala podle tvých popisů horší.
Nane ty bokovky s nápletem mě taky napadly,tak jsem ráda že to jde.Taky se do nich pustím,alespoň pak náplet odpářu a můžu je nosit i po porodu.
Ja nahodou nespinkam Petis ,pekne jsem se natlaskala a ted bych si dala nejaky masicko,trebas i ten tvuj pajsl,taky ho mam rada - na kyselo se smetanou a kynutym knedlikem
,divala jsem se na Ordinaci a ten zaver me dojal,zas jsem rvala,krasna romantika ![]()
já taky čučela ![]()
Děvčata mám dotaz v kolika letech začala děcka bavit výroba čehokoli? Andulku to nebere, chce udělat prince, koně,… a nakonec to dělám sama ![]()
Leni díky, taky mám to břicho oblečený
Náplet koupíš v galantérce? Já mám v plánu že si to udělám taky, ale dokonce jsem to na kalhoty nechtěla šít, ale udělat jenom takovej tunel. Nechala jsem se inspirovat, někde to prodávaj za strašnej peníz......
Cus Heli,tak ja uz si to presne nepamatuju,vim ale ze Radku strasne bralo skladani puzzliku,jeste ji nebyli ani 2 roky a bavi ji to do dnes,ma se vsim trpelivost i ve skole
no ale po me to nema,ja tak aktivni nebyla,ale Tyna byla jina,nevydrzela u niceho a chtela spolecnost a kdyz ji neco neslo,tak byla vztekla
,ale jak zacala chodit do skolky ve 4 letech tak se zmenila a je taky klidas
mam fakt stesti,on mi to mozna ukaze ten klucik ![]()
Čau holky,
teda,vy dneska jedete,kdo to má dočítat??
My jsme dopo byly v tom divadle,pak na návštěvě u mamky,večer jsem dělala oběd na zítra a teď se chystám na kutě,tak jen v rychlosti.
Zítra zajedu k dr.,švagrová mi dala takové ty testovací proužky na moč a asi tam tu glukózu fakt mám
.No,ale úplně jistá si nejsem,protože se až tak nevyznám ve všech těch odstínech na tom proužku,tak tam radši dojedu. Želvu ,jsem taky měla,suchozemskou.Byla krásná a děsně rychlá.Jsou to super zvířata,doufám,že někdy ještě nějakou pořídíme ![]()
Všelijaké narážky a pošťuchování jsou u nás skoro na denním pořádku.Aspoň je veselo,člověk se musí umět zasmát sám sobě ![]()
Mah ,s fusakem jsem na tom stejně-váhavě
.Akorát,že to mám ještě horší v tom,že budu mít Ice blue korbičku a červený sporťák.Takže asi černý,béžový,šedivý…Líbil by se mi černá/červená,ale to by zas nešel do modré korbičky
Nebesa ,budeme mít na první měsíce takovou malinkou postýlku a k té jsou nebesa z takové záclonoviny.Vypadá to moc hezky.A až mimčo přestěhujem do normální postýlky,tak tam je určo kupovat nebudu,jen mantinel a kolotoč.
Pet ,dobře ,že nikam nejedeš
,je lepší odpočívat až moc,než si pak říkat-měla jsem být opatrnější ![]()
Holky,ještě jsem určitě něco chtěla,ale padaj mi oči,tak až zítra.Dobrou!
M.
Hel ,jeste k tem detickam,ja bych to nesrovnavala,kazde dite je osobnost a mozna bude Anicku bavit uplne neco jinyho ![]()
Ja take nespinkam. Pred ordinaci jsem delala zapecene rizoto a poradne se take s mimiskem najedla, ze uz mne od osmi castuje pochvalnymi kopaneckami (doufam, ze jsou pochvalne
).
Petis: Jojo, uz se to blizi. Jsem napnuta jak struna a uz vidim, ze toho zas moc nenaspim. Zitra se tu ukazu az vecer. Rano totiz vstavame tak v 8, nez tam dojedeme, na ctvrt na jednu jsem objednana a nez zase dojedeme zpet, tak to chvili zabere. Kazdopadne vsechno vysonduju a dam vedet. Takze zitra prosim zase tlacit pindiky! ![]()
Jinak myslim Petis, ze si to mela neco mezi 12 a 13.hod, protoze jsem si rikala, ze to mas podobne jako ja a litovala, ze nejsme na stejny den objednane. S tim tehotenstvi a srovnavani s nemoci… mas recht. Ono je to proste o tom, ze na sebe musime vic davat pozor. Ne az tak kvuli sobe, ale hlavne kvuli miminku.
Jak psala dneska Zuzika, ze ji nebavi uz prace, tak to ja mam cim dal vetsi ** KOPR ** , ale take hlavne take strachuji o mimi. Kazdy vecer mne boli u vajecniku a hlavne na leve i prave strane pod prsama. Je to opravdu tim, jak se clovek krci u pocitace. Proste to neni uz to vysedavani u pc ono ![]()
Zanet: K pruzkumu satniku jsem jeste nemela toliko odvahy co ty, ale kdyz to tak pocitam, krome tri svetru, ktere jsem si koupila min.tyden a asi tak tri tricek a dvou tehu kalhot, tak take poradne nemam co na sebe. Tricka a svetry vsechny konci u pupku jako takoveho a pulka bricha je naha a kalhoty normalni, tak ty uz nenosim od 2-3.mesice. Ale kupodivu se mi jeste po riflich nezaclo styskat.. Drive ani ranu a tedka jak si lebedim v tehulach! ![]()
Mah: zalezi na tom, jaky odstin ten Mutsik ma. Ja mam napr. kocarek vybrany vinovocernou a tuto barvu jaksi Emitex nema a tak jsem si nakonec koupila cerny s oranzovou:
http://www.emitex.cz/…zky/zpc9.jpg /> A ta cervena, tento cerveno-cerny take neni spatny:
http://www.emitex.cz/…ky/zpc10.jpg /> Ja se prave bala, ze na tech svetlych, az to napr budeme mit ve sportovni uprave, aby nebylo videt hnedka blato a vsechno kudyma s prckem projedeme.. ![]()
Helik já jsem se po tom nápletu zatím nedívala,ale myslím že se určo dá něco takovýho sehnat a když ne tak Nane měla taky dobrý nápad s tím tričkem.Já doma žádný použitelný nemám ale když látku neseženu tak vlítnu někde do sekáče a koupím tričko.Já bych si kalhoty koupila,ale odrazuje mě porovnání ceny s jejich využitím.Já mám totiž na zimu dvoje oteplený kalhoty dost široký v pase a mám ráda teploučko,takže ty rifle by u mě byly jen na nákupy a návštěvy.
My jsme teda do výtvarky začaly chodit ještě než byly Lence 3 roky.Doma mě taky u ničeho moc dlouho nevydžela,ale v tom kolektivu,když viděla ostatní děti tak vydržela dýl.My máme takový kroužek maminek,střídáme se ve vymýšlení programu.Je ale fakt že ty menší děti jen tak pomáhají a tu hlavní práci udělají maminky,ale děti mají zážitek a mámy tam poplkají.Takže příjemně zabité úterní odpoledne.
Tak Jeje uz se moc tesim na zitra vecer jestli se ti stydlinek ukaze a budu drzet palecky na pindika ![]()
Hlav. já nechci srovnávat, jen mne to tak zajímalo. anička u ničeho taky nevydrží, před 3/4 rokem skládala 6ks puzzle jako nic, a moc jí to bavilo, ale další už né. Neustále přebíhá sem a tam, nerozčiluje se, buď chce abych to udělala já ( v případě že něco vyrábíme) nebo toho prostě nechá… No manuálně zručná asi nebude, ale zato pusa ta jí jede a vypadá to že i mozek ![]()
Jdu do hajan, zítra to máme nabitý, Anička á odběr krve brrrrr, oběd s kámoškou v Kika, zavést něco do centra a ještě v 17h jít na EKG a já pak ještě rychle za kámoškou do obchodu pro levné prádlo
už mne kalhotky škrtí a kámoška mi to prodá za nákupku a nebo bude mít na krámě něco pro mne s óóbrovskou slevou ![]()
Takže dobré hajaní, sladké sny a pohlaďte pupíky
Jéje držím palečky…
Jeje to nám chceš jako říct že nás budeš zase celý den napínat????Teda tak když už tak ať ten pindík stojí za to a vidíš ho tak pěkně jak Petisa.
Lenya: nerada, ale musim. Do Olomouce to mame pres dve hodiny cesty.. pak UZ a pak zase zpet, takze se driv opravdu na net nedostanu
O to zase budou urcite hezci fotecky! ![]()
Diky za podporu, snad toho pindu uz tentokrat stydlinek ukaze. A kdyz ne, tak aspon pipinku ! ![]()
Nevim, zda to pujde vam otevrit, protoze je to nejake zakodovane.. ale pokud ano, tak by tam meli byt odkazky na to, jak to vsechno slysi nase miminka
Je to vcelku zajimave to slyset ![]()
http://www.nivea.cz/…on_facts.php?…