Poradna duly
Jana Čurdová
Prijemny a klidny den vam vsem i mimiskum,tak me bohuzel taky nejde poslechnout ty zvuky
moc me to mrzi,zkusim to u mamky,odp,tam pojedu,tak doufam ze tam to pujde
.Jinak jsem strasne zvedava jak dopadne Jeje,snad se prcek spravne natoci
.U nas je taky mlhavo a chladno
.Ja delat palacinky Lenyo tak se uz kutalim,musela to byt sladka prace
Mateska ma dnes narozky? Tak se taky pripojuji ke gratulaci
Jinak ja taky jim skoro vse na co mam chut,jen mi ted v tehu nevoni nic grilovaneho
,jo a prsa ani nemluvim,chudak holky co je maji velky normalne
ja se tesim az se vrati po kojeni do normalu ![]()
Ahoj těhulky,
Jeje , myslíme na vašeho pindíka
Už se nemůžu dočkat. Fakt jsem napjatá s jakou se vrátíte.
K jídlu - já jím od začátku všechno, možná i to co bych neměla, ale vždycky se snažím v rozumném množství. Alkohol teda nepiju vůbec, ale to jsem nepila ani před těhu
V tomhle jsem trochu divná
.
Dneska si v práci připadám tak trochu jako blázen
Nějaký mrňousek mě začal kopat nad pupkem a já jsem tady dostala záchvat smíchu
. Čekám, že někdo vejde do kanceláře a já budu vychlamaná s rukou na pupku
![]()
Tak jsem na rychlo projela ten uzlíček a vůbec to nevypadá špatně. Je tam test nebo návod jaké autosedačky vybírat, na co dát pozor. No jak říkám není to špatné. Taky je tam přehled léků na nachlazení a bolení v krku, které jsou vhodné v těhu,atd… Fakt je tam toho dost.
Přehrát mi ta nivea taky nejde
sakra
Matess- přeji vše nej k narozeninám
Matessko , nějak jsem to zaspala
, takže taky přeju všechno nejlepší
![]()
A hlásím, že nivea mi taky nejde
Ještě to zkusím večer doma.
Čau Holky,
tak jsem si pustila tu niveu a mě to šlo hned. Divím se, že se miminka nenarodí hluchá
. To srdce strašně buší. Teď si říkám, jestli má vůbec význam miminku povídat ![]()
Ahoj vsem!!!
Zuziku , to ty jsi se ptala na to cepeni? Mame to naplanovane tak, ze me jako ze svatby unesou…ja se zatim prevlecu do kroje, na hlavu mi uvazou venec (to jsou takove specialni maslicky a kyticky). Kaja me pujde jakoze hledat, taky se prevlece do kroje, pak se spolu vratime… Kamaradky a segry me za zpevu specialnich pisni urcenych pouze pro cepeni zavedou do stredu salu a zacnou mi odmaslovat hlavu a nakonec mi na:,–(i cepec. Ma to byt pro svatebcany prekvapeni, tak uvidime, jak se na to budou tvarit
. Tady ten zvyk z u nas neni tak bezny jako treba „hazeni do kolace“… a celou dobu nam bude hrat jenom cimbalka (kluci jsou teda moc sikovni a zahraji uplne vsechno
)
Jinak jsem byla včera na pravidelné kontrole a docela jsem byla ráda, že se držím s váhou na stejné příčce. Od začátku jsem přibrala 4 kg, tak doufám, že mi to dlouho vydrží ![]()
Pro ZANET: na další kontrolu jdu 31.10., což je prý 26. týden a zároveň prý musím v tomto týdnu absolvovat testy na cukrovku. To se teda moc těšim, jak vydržíme s Ondrášem nejíst tak dlouho
. Jinak jsem ročník 77
Chtěla jsem se zeptat všech, dosud jsem chodila na kontroly po měsíci a teď si mě pozvala za tři neděle. Jak to teď bude? Jak se bude to rozmezí krátit? Děkuji za zkušenosti ![]()
Ajko , díky za vysvětlení. No, holt jsem holka z města
Docela bych na té vaší svatbě chtěla být. Určitě to bude super. A ještě k tomu kostelu. Většina našich známých se brala na radnici nebo zámku a loni se kamarád ženil v kostele a tak krásnou svatbu jsem v životě nezažila. Bulela jsem jak malá holka, takže jsem jim potom nebyla schopná ani pogratulovat
Ale fakt to měli nádherné, přestože obřad byl opravdu dlouhý (manžel svědčil a snad po hodině už mu dřevěněly nohy
).
Takže držím pěsti a určitě na tebe budeme s holkama myslet
![]()
Pipino , já chodím na kontrolu co 3 týdny (zatím). Ale dvojčata většinou sledují jinak, tak nevím. Určitě se ale s postupujícím těhu intervaly kontrol zkracují.
Ahoj těhulky,
zdravím vás všechny a doufám že se máte všechny dobře.
Zejména zdravím Zuzku s dvojčaty - souputnici v nošení dvou miminek. Jak je Zuzo??
Holky hrozí mi že si jdu zítra lehnout do nemocnice. Hodně mi tvrdne bříško a prý je to tak hodně, že mne chtějí poslat na týden až 14 dnů na pozorování a stálý dohled!!!
Ale já nechcííííííí!! Pomooooc … nemocnice NEEEEE!
Včera jsem byla na speciální kontrole, zatím jsem zavřená, ale bříško mám tvrdé téměř permanentně.. zítra jdu k Apolináři na další kontrolu - měření hrdla a tak a mám si rovnou vzít pižamo, župan a osobní věci. No tak to je teda príma!!
Jo jinak už jsem s Magnesiem na 8 prášcích denně. Berete taky někdo takhle hodně, nebo jsem v tom sama??
Zuziko,… ty jsi na to podobně jako já…, chodíš do práce a je to v poho?? Já byla před týdnem naprosto v pohodě a pak najednou zlom a teď už to tak v pohodě není. Jinak jsem přibrala 6/7 Kg - celkem. No ale břicho mám jak v 9. měsící před porodem a to jsem teprve na konci pátého měsíce.
Mateso taky všechno nej nej nej
Oren , ja jsem byla uz i v nemocnici na MgKapackach, pak jsem brala 6tbl denne, ale to mi vubec nepomahalo, nakonec mi Dr. napsal Magnosolv - je to takove rozpusne Mg v docela vysoke davce, ten mi teda zabiral..az doposud - po te chripce se mi to zase zhorsilo, tak se chystam, ze zitra radsi este pred svatbou zajdu k Dr., aby na me mrknul, jestli se neotviram, budu pak klidnejsi. Snad je to jenom tou nemoci.
ahoj holky, vsechny vas zdravim, dlouho jsem tu nebyla!
oren, to je mi lito, doufam ze budes v poradku, proste si tam chvilku polezis, aspon budes vedet ze te sleduji!!!! opatruj se!!!!
Ahojky,
přelouskala jsem to a rychle něco dám do kupy, páč potom musím vařit.
Žanet, Mah ,
k těm průpovídkám mého muže Vám napíšu třeba můj poslední zážitek, kdy mi při sexu sdělil „čoveče, jak jsi na mně vyvalila to břicho, já se tak lekl, jak je to veliké, až jsem to pustil“
, tak jsem měla záchvat smíchu. To jen na ukázku, jaký je to „vtipálek“.
Ali ,
kolekce je stále neotevřená
. My ji jinak nekupujem, i když nám chutná, letos ji mám opravdu kvůli Lukajdovi, i když netvrdím, že bych si nedala
.
Pet,
teda kombinaci růžová-hnědá jsem na Lukášovi fakt nikdy nezkoušela
, ale jak vidím ty růžové věci, hned bych ho do toho navlíkla, jenže nebudu z něho dělat Cimrmana. Kupuju mu aspoň nějaké červené věci, ať si tu holku nějak vykompenzuju. Ale jinak bych kluky neměnila za holky, to ne. Jo a není tvůj chlopek a můj náhodou ze stejného vrhu, že jsou si tak povahově podobní?
Mah ,
ten fusák bych si já osobně koupila do červeného kočáru asi béžový. A nebála bych se zašpiněnění. Dítě tam dáváš v době, kdy je kosa, takže nahoru vždycky ještě něco dáš-teda přikrývku myslím. Takže když to shrnu-ten fusák v tom kočáru stejně nikdo neuvidí
!
Zuziko ,
já taky nemusím alkohol a ani jsem nikdy nemusela. Takže jsme divné dvě.
Pipi,
já chodím na kontroly různě, zve si mně třeba někdy po kratší době, než měsíci, když mi musí udělat nějaké testy, co se dělají v přesnou dobu. A pak později v těhu se už chodí opravdu častěji.
Matesso,
vše nej, nej!!!!
Heliku ,
já ten airbag mám taky
. Ale s tím trikem fakt vypadáš jako správná těhule.
Jeje ,
doufám, že mimis se dnes ukáže, když jedeš takový kus. Už se těším, co napíšeš. A určo budete taky ty i mimi zdraví!
Jo a těhu čáru nemám, ani jsem neměla. A mantinel je dobrá věc, jak se mi malý začal v postýlce více vrtět, pořád si otloukal šíšu o ty tyčky.
Bóže, to je román, omlouvám se.
Oren vím že by se do nemocnice nechtělo žádné z nás,ale nejdeš tam jen kvůli sobě ,ale hlavně kvůli svým dvěma drobečkům.Nic nezanedbej a mazej tam my ti zatím tady budem držet palce ať je to na co nejkradší dobu.
Ajko teda vážně ta vaše svatba bude určitě nezapomenutelná.A co zdraví už je to lepší?Trénuješ srozumitelné ano?
Pipino já chodím taky jednou za měsíc.A pak poslední tři měsíce se chodí jednou za 3 týdny nebo 14dní.Nevím jak kde jinde,ale poslední měsíc se u nás jde na prohlídku do porodnice a ti si tě pak zvou podle potřeby.S Lenkou jsem tam byla každý týden a od týdne před porodem každé 3 dny až do porodu.Ale můžeš to mít podle doktora,porodnice a tvého zdr stavu úplně jinak.
Jo a heč já na žádný cukrovkový testy nemusím.
Matess … taky preju vsechno nejlepsi…
![]()
Oren … jen si bez radsi lehnout do nemocnice, nez neco zanedbat. Budeme na tebe myslet.
A dej o sobe taky vedet!!
Jinak ja chodim na kontroly po mesici, ted jdu v pondeli a uvidime, jak si me objedna na priste.
Magnezium mam jist 3 tbl denne, ale zapominam, ted sem si vzala a predtim tri dny vubec. Ale nic mi neni.
Prave sem snedla jablko a vubec mi nechutnalo. ![]()
Přeju krásný den všem ,
náš taťka má dnes volno,tak jsem hned o trochu veselejší - a navíc máme dnes návštěvní den,bylo tu i miminko od známých 3 měsíční - chlapeček…Hezký a pořád se smál..
Co si asi tak ty mimča o nás dospělácích myslí.. ![]()
Lenyo ,
já taky dělala v cukrárně amoc mě to bavilo!!!Taky připravování všemožných dobrůtek a tak..ňam ňam..
Oren ,
tak Ti přeju,jestli do té nemocnice nakonec budeš muset,ať jsi co nejdřív s miminkama zase zpátky doma - mě to hrozí taky a už teď z toho mám depku,ale hlavně si to kvůli malé neumím představit prakticky.. ![]()
Každopádně Ti přeji brzký návrat a ať jste všichni o.k. Já beru 3 tabletky denně Magneska,ale myslím,že mi to zvýší..
Těhotenskou čáru ještě nemám,tedy ne celou a jen slaboučkou..jen od pupiku dolů a není moc vidět,ale u malé jsem ji měla..A chlupaté bříško mám taky a šíleně!!! Hlavně jak se ještě namočí,tak je to děs..
Joj,vypadám jak medvěd..
Matesko ,
přeji VŠE NEJ k narozeninám..
Pěkně si je oslav…
Jo a když jsem u těch oslav,tak já alkohol taky nepiju teď v těhu,jinak si klíďo sem tam dám..
Ale teď tak maximálně Mochito - ňam ňam
A jíst jím vše,nač mám chuť..Jo a někdo tu psal,že si dá ,když má chuť,kolu - tak se přidávám to i já!!!A ze začátku mi hrozně pomáhala proti nevolnostem ![]()