Poradna duly
Jana Čurdová
Jeje gratuluji k princezně,počkej jak si omotá tatínka kolem prstu.Já to vidím u nás to je tatínečku,na klín,pusinku a miláčku můj a tatínek může prasknout láskou a slíbí i nemožný.Kluci jsou pro chlapy fajn ale myslím že je vychovávají jinak než holky.Jsou k nim takový tvrdší.Ty jsi to musela tušit už dřív,protože pokud si dobře pamatuji tak máš vínový kočárek-to bylo vnitřní tušení.
Srdíčko mě na ult kontrolovaly tak jak vám ostatním komory síně žíly a okysličenou krev.Na ty cukrovkový testy jsem se doktorky ptala a řekla mě že pokud to není vyloženě nutný tak je nedělá.Víc mě k tomu neřekla tak jsem z toho vyvodila že mě tam asi nepošle jinak by mě to asi řekla.Tak nevím.
Žanet slaný palačinky jsme teda nedělaly ani jsem nic takovýho ještě nejedla.Já jsem odborník jen přes sladkosti.
Dneska jsem tady měla kamošku,donesla mě bílou studentskou pečeť ajá jak jsem s ní plkala tak jsem ji celou snědla až jsem se lekla když jsem si uvědomila že beru poslední kousek.To zas budu muset zítra vypít kefíru abych si regulovala zažívání.
Leny: to si dokazu predstavit
No uz tedka smiren s tim, ze bude mit dalsi holcicku, mi uz poletuje kolem briska a Terezko sem a Terezko tam..
Bude to fajn
No tuseni, ten vinovy kocarek jsme objednali teprva min tyden, po tom minulem UZV, kdy doktor nevidel ani rodidla ani pindika. Porad sem tak trochu doufala, ze to bude klucik, ale barvu kocarku vybral vicemene muz. Dala jsem mu na vyber mezi zelenou a vinovou a on rozhodl pro vinovou. I prodavacka mi rikala, ze pokud nevime co to je, ze klucik bude lepe vypadat ve vinove nez holcicka v ruzovem oblecku a zelenem kocarku. Takze jsem dala na ne oba ![]()
Jejiz, uz nemluvte o jidle.. ja mam hlad! ![]()
Ahoj holky,
jsem unavená tak jen v rychlosti. Dneska byla Anička na odběru krve a byla úúúžasná
Dostala nějaký bombony (moc jí nenadchly) , ale hlavně 2zkumavky, celej den je tahala
A pak už jen nabitej program…
Zítra jdem po dlouhé době do školky a já mám kontrolu a odpoledne jdem k homeopatce. A hlavně musím na pošzu pro ježíška ![]()
Jelikož jsem unavena nedočetla jsem vše, ale Jeje posíláme pusinku Terezce
a pet se srdíčkem a kontrolou je to tak že to ani nevíš, oni to dělají při „velkých“ UZ a spíš tě o tom informuje ten co dělá ten ultrazvuk, měří se tam všechny cévy, pořítají komory..... a tyky se tam zapisují ty míry jako na MISS
Myslím že jsi to mněla už v prvním těhu a ani nevěděla na co vše se koukaj. A z tou cukrovkou je mi to taky nějaký divný, je to 3roky a stačila moč a hle dnes né? No dle UZ dítě v normě a nic velkého, tak ji asi nemám. Mně to asi řekne doktorka zítra, jelikož jsem ve 25tt, uvidíme. Dám vědět ![]()
TAk já jdu do péří BROU…
Hel ,
chválím malou - statečná!!Naše malá je taky vždycky fajn…naštěstí!
A s tím UZ,ten mi teď dělal primář a řekl mi,že u nás ho tady ve městě nikde nedělají to vyšetření srdíčka,že na to nemají ten spešl UZ (asi mají staré krámy či co).Tak nás těhule posílají do jiných měst,víš.Takže uvidím,co mi řekne ten můj dr..Ten primář mi řekl,že tenhle UZ je jen takový orientační,ale ten,na který posílají je nějaký podrobnější,ještě jsem na něm nebyla,tak uvidím,až tam budu…
Dobrou všem,papa ![]()
Ahoj holky, jak jsem slíbila, že pohledám něco o té těhucukrovce, tak vím asi toto:
Komplikace, které mohou v připadě neléčení nastat u matky: vysoký krevní tlak a preeklampsie, samovolný potrat nebo předčasný porod, častější porod CŘ nebo kleštěmi, infekce močových cest, poškození ledvin, porucha zraku, hypoglikemické koma. A komplikace těhotenského diabetu u dítěte: vyšší tělesná hmotnost, vývojové abnormality dítěte, nedokonale vyzrálá plicní tkáň, poruchy s poporodní adaptací, hypoglikémi, menší množství vápníku v těle.
Petiso , já to nemyslela špatně, jen mě hodně překvapilo, že o tak důležité věci uvažuješ, že ji odmítneš. Já jsem si přečetla o tvých problémech a holky ti toho už napsaly spoustu, tak bych se jen opakovala. Každopádně ti držím palce, aby se ti stav nezhoršoval a v únoru všechno dobře dopadlo. Víš, já to s otěhotněním neměla vůbec lehké, takže možná ke všem kontrolám a testům přistupuji až s přehnanou starostlivostí. K tomu UTZ srdíčka, já na něm byla v místní nemocnici, můj dr. nemá prý tak dobrý UTZ, aby tam mohl něco takového kontrolovat.
Pokud dovolíte, tak bych se představila: Je mi 33 let a po několika letech trápení a pokusech v CARu čekám své první miminko. Pohlaví vědět chceme, ale miminko to asi tuší a zřejmě nás hodlá napínat až do porodu, který máme stanovený na 14.2.2007. Jména máme vybraná Justýnka/Adámek. Justýnka je po babičce a Adámek po pradědečkovi (a navíc je to snad jediné jméno, které se hodí k našemu příjmení
). Na 1.UTZ screeningu jsem byla v pátek a další kontrola mě čeká 17.10. Ale to mně dr. vždy jen prohmatá a zkontroluje čípek, takže miminko uvidím znovu asi až ve 30tt na druhém UTZ screeningu.
Ještě jednou se omlouvám, že jsem vás od včerejška ani nečetla, ale snad se k tomu dostanu odpoledne. Teď musím jít pracovat, protože šéf něco chce mít dnes hotové a já na tom nemám ještě ani čárku.
Ahojte.
Tak sem koukala do galerky…
Jeje … gratulace k Terezce, ja ti tise zavidim, asi bych taky radsi holcicku, i kdyz nejak vnitrne tusim, ze to bude kluk.
No uvidime, co se na nas v unoru vyvalí. ![]()
Pet … tobe tvrdne brisko jo??? No me bud netvrdne nebo to nepoznam.
Jak to jako vypada? Ma pupik tvrdy jako treba kosti pres kuzi? Nebo mekci?? Ja ho mam furt takovej mekkej, snad to neni chyba.
Omlouvam se za debilni dotazy, ale fakt nevim, jak si to predstavit.
![]()
Leni … slane palacinky jsou vyborne… Ja je ani jinak nejim. Doma kdyz delame palacinky, tak manzel je ma s kakaem (marmeladu nerad) a ja si dam pekne palacinku, na ni kecup, restovanou zeleninu (vetsinou smes hrasek+mrkev+kukurice), posypu strouhanym syrem a navrh druhou palacinku a krajim to a bastim mnam mnam mnam.
Nebo je taky vyborny palacinka se spenatem a syrem… jeje hned bych si dala. ![]()
Stiko … koukam ty fakt prozijes vsechny tehu abnormality co jsou,
tak at je ti hlavne dobre a hodne odpocivej. ![]()
Jinak sem vcera delala k veceri bramboraky, tak sme se zase nastouchli, jeste mi zbylo dneska k obedu. ![]()
Vcera sem u sebe diagnostikovala slabou tehu caru , taxem zvedava kam se to bude vyvíjet. Chlupatej pocmaranej pupik, no to je bezva.
![]()
Dobré ráno!
Lucci ,to tvrdnutí bys určitě poznala.Prostě se ti spodní část bříška jakoby našponuje,stáhne.A i na omak je bříško tvrdé.Je to vlastně stejné,jako když ti ztvrdne pupík např. při orgasmu ![]()
Jinak palačinky se špenátem a sýrem,mňam,ty naky miluju.Se zeleninou musim někdy vyzkoušet.
Handsmanko ,tak to jsme na tom stejně,já mimi taky uvidím za celé těhu všehovšudy třikrát ![]()
Heliku malá je šikulka ![]()
Lenyo ,s omotaným tatínkem kolem prstu s tebou musím jen souhlasit.U nás to taky tak je,jako asi všude.Zvláštní,že chlapi si většinou přejou kluky,já myslím,že každá dcera je do toho svýho taťky víc „zažraná“ než syn a platí to i naopak.Aspoň jak to vidím ve svém okolí.Kluci jsou parťáci a holky,krom toho,že jsou parťačky,se dokážou přitulit,jak to prostě dokážou jen holky
.
Monika
Dobré ránko ,
teda holky,já jsem po tom včerejším chatu úplně zblblá…
Musím to jít dospat..A to jsme přitom neflámovaly nějak dlouho,ale teda mě to zmohlo dost.. ![]()
Lucci ,
je to v pořádku,když máš bříško pěkně měkké a pružné,za to buď ráda!!To tvrdnutí je,že máš vlastně předčasné kontrakce - bříško se stáhne a tím hodně ztvrdne - je to takový tlak nepříjemný,ale většinou to nebolí!!Občas to ženy mívají,já to měla i u malé a teď taky,ale je fakt,že Magnesko mi pomáhá…
Hasmandko ,
vítám Tě mezi námi a těší mě!A samozřejmě děkuju za podporu!! O té těhucukrovce už raději nebudeme mluvit
Ještě mám čas,tak se uvidí - jak už jsem psala..
A gratuluju k miminku,po tak dlouhé cestě - musíš se stejně jako my strašlivě těšit!! A co byste radši - holčičku či chlapečka??Ono je to asi jedno,ale jen tak,kdyby se dalo vybrat
A jména máte hezky vybrané - tiše závidím,protože my máme pořád vítr v hlavě
Ale nad Adámkem se u nás rozplývá nejvíc lidí,takže to možná dopadne,uvidíme.. ![]()
Teď mi přišla ta zimní zavinovačka do autosedačky ,je teda naprosto perfektní..měkounká,myslím,že se tam tomu našemu chlapovi bude líbit ![]()
Pet … ty sis objednala tu zavinovacku z emitexu??? Takovou tu suprackou, tuhle???
http://www.emitex.cz/…/autzav1.jpg
Tyyy joooo jaxe to objednava???? JÁ CI TAKÝÝÝÝÝ… ![]()
Jeje, Terezka už má vlásky, to je parádnice, je už skoro hotový miminko, jsou to krásné fotky! My máme jen videa, ale zase všechny tři děti hezky po sobě! Jen nemáme tu techniku na přehrání!
Petis, zavinovačku závidím, asi budu šetřit a doufat, že bude brzy teplo!
Helíku, Vítek je při odběrech taky hrdina, Anny drží tři a ještě dovede kopat!
Před cca hodinou si babička odvezla oba kousky až do zítřka do Mikulova, mám tu byt sama pro sebe šicí stroj drncí, na zítřejší konferenci musím zvládnout ještě došít ty panenky, pak je vyfotíme a pošleme.
Lenyo, palačinky miluje můj muž, já je mám ráda jen za špenátem a sýrem, děti je odmítají. Asi je udělám tomu mýmu chlapovi k večeři, ať se hezky kulatí. Hláším, že jsemzatím přibral ajen 4 kg, se skoro divím!
Lucii, nedělej mi chutě, já snad vypnu stroj a utíkám na Lidickou do obchodu pro tu zavinovačku!
Lucci ,
to je přesně ona…je suprová
Úplně tam to miminko vidím..
Ty ji máš tuším taky,že??
Aha,tak teď jsem si teprve všimla,cos dopsala pod ten obrázek - takže předpokládám,že ji nemáš
Já ji objednala nejlevněji,kde ji měli na těhle stránkách a za 3 týdny už ji mám - je kouzelná ![]()
http://www.uzlik-mazlik.eobchod.com/category.php?…
Přeji všem krásné dopoledne,
dnes u nás svítí sluníčko, tak bude veseleji než včera.
Pet- tu zavinovačku máme taky. Je k sežrání viď? Máme béžovou/banánovou. Jakou barvu máš ty? ![]()
Musím zaklepat, ale bříško mi zatím také netvrdne. Nebo o tom nevím. ale jak se tady ptala Lucci, tak bych to snad poznala, podle toho co jste napsali.
Hasmandko - vítám srdečně. ![]()
Heliku - Anička je šikulka. Znám dospělé, kteří nezvládnou odběr krve.
Tak zatím Zůza