Únor 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15043
28.8.06 08:29

Ahoj povidalky.
Taky se hlasim z dovoleny, taky Beskydy a taky fajn. :D Ani se mi rano nechtelo vstavat. Nejak sem nestihla prelouskat vsechno co jste napovidaly, tak jen na co si vzpomenu…
Nove tehulky … vitam. Jmenovite si je nepamatuju, ale snad to nejak dozenu.
Tatinek u porodu … rozhodne bude. Oznamila jsem mu to jako hotovou vec, je to prece i jeho dite, proc se tam mam trapit sama?? Navic jsme o tom teda mluvili uz dlouho pred tehotenstvim, takze s tim byl smirenej. Me to proste prijde desne sobecky, kdyz chlap rika, ze je to zenska starost a co prej by tam delal. To me dycky vytoci. :roll: :wink: I kdyz chapu, ze je nekomu pri pohledu na krev blbe, ale I. dobu porodni a po porodu tam byt muze.
Mazani pupiku … na neci tip tady odtud jsem si koupila krem Elastic-Q, je to primo na prevenci proti striim, je trochu mastnejsi a vstrebava se cca 5min, ale prijde mi dobrej.
Sex … uz sem to tu psala, milujeme se naprosto normalne. Ale ja nemam rizikove tehu, kdyby mi to Dr. zakazal, tak toho taky nechame. :wink:
Plac … brecim. Brecim furt. :roll: Ale u reklam teda jeste ne. :wink: (to prijde) Vcera sem treba uvarila obed, zapekane maso, delam to uz dlouho, furt stejne, pritel si desne pochutnal, jaky to je dobry a ja?? Pro me naprosty hnus, blivajz, bez chuti. :cry: Maso sem mu dala rovnou, jedla sem brambory, ale TAK nedobry. Tak to sem brecela a smala se zaroven, ze mi nechutna, ze se s tim varim na prd. Pritel ze me mel desnou legrandu, jaky je to dobry a ze mi to nejede. :) Taky to nektera mate?? Ze vam absolutne nic nejede?? :roll:
Jinak se u me projevuje tehu demence jak vysita. Vcera sem si zadelala kvasek, ze upecu chleba, pak koukam na tu chlebovou kulicku a rikam si, ze to sakra nekyne, no a po hodine sem prisla na to, ze mi na lince furt stoji kvasek v misce. :oops: Toto pak nekyne, kdyz se do testa ten kvasek zapomene dat, ze jo?? :D
Dotaz … chystate se nektera rodit v Podoli? Me na nej ted navnadila kamaradka, co tam rodila loni.
No nic, jdu vytvaret hodnoty. :roll: Pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
28.8.06 09:35

Ahoj holky, chci se zeptat na takovej jeden debilni problem, asi si budete myslet ze jsem hypous, ale stava se vam nektery, ze se vleze desne zadejchate pri kazdym otoceni a ze se treba zacnete dusit tak, ze musite dejchat pusou???
Ja nevim, ale prijde mi, ze ty plice to za dva neudejchaj nebo co, nebo me tizej ty prsiska na ktery normalne nejsem zvykla, protoze jak rikali kluci na zakladce jsem plocha, jak devitiwoltovka :P
Dneska me cekaj ty testy, mam desnej strach, ale at to mam za sebou a uz muzu taky kupovat ty oblecky.
O vikendu pokladek udelal nadherny policky do kuchyne, umyl troubu, sporak, vyluxoval, umyl zachod a koupelnu a uvaril, no je to moje zlaticko :)
Jsem stale furt unavena. Doufam, ze zitra slozim gauc a lezak konciiiii, uz at mi to doktor povoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
28.8.06 11:09

Ahoj těhulky,

všechny moc zdravím po víkendu. Že jste se tu ale činily 8O. Dočetla jsem vás už včera, na reakce už nezbylo sil a dneska si nic nepamatuju :roll: .
Vítám všechny navrátilce z dovolených! Žanet, Zuziko, MaK, Lucci doufám, že jste si to náramně užily :wink: . Já se snad od manžela koncem tohoto týdne dozvím, jestli ještě nějaká dovolená bude nebo ne…pevně doufám že jo!

Víkend jsme strávili u mých rodičů…byla pohodička. Na houbách jsme byli také a dokonce i něco našli…bramboračka, houbové řízečky a ještě omáčka. A hřiby se suší :wink:

Musím vám popsat mojí konverzaci s mamkou u sobotní snídaně…seděly jsem samy dvě u stolu:

Mamka: „Budeš používat látkové plíny nebo papírové“
Já: „Určitě papírové, to si na ně radši přivydělám, než bych jen prala a žehlila“
M: „Jo jo jasně“…chvilku ticho…„Ale ty jsi byla od roka bez plín a Jana (sestra) taky!“
Z mé strany moudře ponecháno bez komentáře :wink:
M: nenechala se vyvést z míry a pokračovala „Ale stejně budeš nějaké plíny potřebovat, na utírání …atd.“ (a vyjmenovala asi 100 důvodů proč budu potřebovat látkovky)
Já: „Vždyť jo, s tím počítám“
M. spokojeně: „Tak já se podívám po městě“
Já důrazně: „Hlavně nic nekupuj!!!“
To mamku vyvedlo z míry a opustila téma plíny. Asi 5 minut se bavíme o něčem jiném, když z ní z ničeho nic vypadlo „Tak já koupím 30 plín“ 8O :D .
Lucci hned jsem si na tebe vzpomněla :D .

Zítra jdu na tripple testy…přiznávám, že mě nenechávají v klidu. Snad bude vše OK.

Štiko já se taky občas zadýchávám, sice ne při otáčení v posteli, ale určitě je to normální. Těhotenství je zápřah i na dýchací systém, ale však to zvládneme! Držím palce, ať testy dopadnou na 1*!!!

Tatínek u porodu - už jsem to tu psala, můj manžel patří k těm, kterým se tam moc nechce. Ale určitě to není sobec, který by tvrdil, že je to záležitost ženský. Jen má z toho strach…při injekcích nebo při úraze se mu dělá hooodně špatně a já jsem většinou ráda, že neomdlí. Ale myslím, že na 1.dobu porodní se mnou bude…musím mu vysvětlit, že tam ještě krev neteče :wink:

Trošku zmatené…ale snad vám to nevadí. Když tak to nečtěte :wink: .

Mahony + miláček Neználek, co bude určitě zítra za nejzdravější miminko :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
28.8.06 11:54

Ahoj všem,
vy jste se tedy rozjely, vůbec nestíhám! :( Minulý týden jsem byla zase v práci a to nemám čas skoro na nic! Zato víkend byl super, byli jsme na návštěvě u spolužáků z VŠ v Rakousku - sešlo se nás tam asi 8, takže jsme si pěkně odpočinuli a zavzpomínali na „staré dobré časy“. Byl tam i malý 6-ti měsíční chlapeček a tak to byla pro Haničku taková „generálka“ na miminko, ale zvládla to dobře! Jen jsme pořád museli být všichni pořád ve střehu, Hanička na něj dělala baf, pořád jej chtěla přikrývat a lechtat, no prostě bylo veselo… Teď jsme se s Haničkou vrátily z očkování a spokojeně oddechuje u sebe v pokojíčku, tak doufám, že bude ještě chvíli klid! :D
Z toho že pořád brečíte si nic nedělejte, já jsem na tom úplně stejně! Jsem pořád děsně naměkko, rozbrečí mě i dojemná zpráva v TV (dříve bych se tomu zasmála, co že je to za děsnou blbost) nebo reklama - obzvlášť na na Lovelu, určitě víte o čem mluvím! :o
Tak se mějte pěkně, všechny moc zdravím a držím palce, ať všechna vyšetření dopadnou dobře!
Jo a od 18.tt miminko slyší, tak jsme včera s manželem zahájili noční zpívání! Tak jen doufám, že prcka moc neodradíme a bude se za námi těšit!!!
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
28.8.06 12:26

Ahoj holky,
už máte krásně rozjetou diskusi a ráda vás čtu. Vždycky se tu dozvím něco zajímavého. Ráda bych se k vám přidala, ale jelikož píšu už do jednoho deníčku a další diskusi bych asi nestíhala, tak spíš zůstanu jen u čtení a napsala bych jen pokud budu mít nějaký zajímavý postřeh pro vás, pokud dovolíte. Teď mě právě zaujalo to, že si stěžujete, že občas nemůžete dýchat nosem. Mně se v noci stává to samé. Četla jsem, že progesteron může způsobit zduření nosní sliznice a tím špatné dýchání a nebo krvácení z nosu. Mým zdrojem informací jsou stránky www.pregnancyandbaby.com. Jsou sice v anličtině, ale vždycky se mi to nějak podaří přeložit. Je tam popsaný týden po týdnu, co se děje s vaším miminkem a co se děje s vaším tělem. Vřele doporučuji. Já to pravidelně překládám a dávám číst manželovi.
Přeju všem zdravá miminka.
Květina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MaK
5063
28.8.06 12:30

Ahoj všem,
právě jsem se vrátila z kontroly,vše ok :lol: .11.9. jdu na AFP(Alfafetoproteiny-nebo tak nějak- nějaký odběr)

Hani,já jsem četla,že mrňousek pravděpodobně slyší už v 15tt,takže my zpíváme už teď :lol: .

Mah,dovča byla super!Dokonce jsme se po děsně dlouhý době vyhrabali na noční procházku ve dvou,Kristýnku hlídala švagrovka.

Štiko,já se taky zadýchávám,ale zatím míň než v prvním těhu,to jsem furt lapala po dechu :wink:
Držím palce,ať jsou testy v pořádku a můžeš složit gauč!!

Lucci,já se do Podolí určitě chystám.Byli jsme tam moooc spokojený,celá rodinka :)

Manžel se porodu taky zúčastní,ten první zvládnnul na jedničku,bylo to moc fajn,ho tam mít.
Oni si chlapi většinou myslí,že to jsou jatka,že je postaví mezi nohy a všude bude stříkat krev :lol: 8O ,ale tak hrozný to fakt neni :wink: .Od hlavy toho zas až tolik vidět není a při každém vyšetření jsem měla přes nohy prostěradlo.
Ale když se na to taťka necítí,nemá cenu to lámat přes koleno.Já bych asi zkusila se s ním dohodnout,že to může zkusit a když se mu to nebude zdát,tak se prostě zpakuje a počká venku.

A sex-normálka,stejně jako před těhu.Po prvních třech měsících jsem zase při chuti,tak je to fajn :wink:

Zatím končím,jdeme obědvat :wink:

Monča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
28.8.06 12:34

Ahoj holky, vsechny vas zdravim po vikendu…asi nebudu reagovat na vsechno, protoze si to nemuzu zapamatovat :oops: a poznamky se mi psat nechce.. 8)

Zanet - to je dobre ze si si uzila CR, delas nam hezky seznamek tak mi prosim dopis bydliste str.Cechy. Dik.

Holky co lezite - ja jsem taky do 12.tydne lezela skoro porad, ted uz delam skoro vsechno. Ale na PN budu asi az do konce tehu… :roll:

Jeje - s pohlavim to mame asi stejne, ja chci vedet co cekam, ale chci si to nechat pro sebe, pro zbytek lidicek at je to prekvapeni :wink:

V sobotu jsem byla na houbach, bylo to super, rizecky, smazenice…neco jsem zamrazila, neco se susi… :wink:
A dneska nakladam kvetak, tak mam co delat… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
28.8.06 12:57

Ahoj holčiny,

vrátili jsme se z houbařského víkendu, byly jsme na Vysočině a bylo to co krok, to houba. Super. Tady u nás to takový sláva není, ale přesto se nám povedlo, že jsme minulý týden zajeli odpoledne do lesa, nic jsme nenašli a pak jsme jen tak jukli na loučku u cesty, kde jsme parkovali a tam byla taková hromada hřibů, že jsme rázem měli plnou tašku! Paráda. :o)

Právě jsem si odoperovala klíště. Fuj. Brrr.

Ležení: má se opravdu ležet na levém boku, pokud to jde tak i na bříšku. Na zádech si uskřípáváme nějaký důležitý přívod, což je u mně problém, ležím na zádech nejradši. :o/

Sny: jooo, znááám, prííííma ;o)

Zadýchávání: taky patřím k těm co se zafuní i když leží. Je to děsný, musím začít s nějakým sportem, abych si zvýšila kondici a ufuněla to při velkým zvonění. :o)

Brečení: při prvním těhu jsem taky pořád bulela, pamatuju se jak mě rozbrečel Shrek, když ten dráček zůstane přiřetězovaný a naříká pro svou lásku - oslíka … to jsem měla úplně hysterický neovladatelný záchvat pláče. :o)) Tentokrát mě to ale tak nebere. Skoro škoda.

Manža při porodu: v mém případě rozhodně jo. Je to taky jeho záležitost. Měl by být přitom a přestřihnout šňůru, cítí se pak určitě i víc zodpovědný. Kdyby měl problém s krví (což nemá), tak ho třeba na ten závěr nutit nebudu, ale určitě bych chtěla aby byl připraven potom dozorovat čerstvýho mimíska, aby nebylo ani na chvilku samo, dyk to musí být takový šok. Měli jsme takovou dohodu, že bude na broučka mluvit, aby ho poznal a věděl, že je blízko něco co dobře zná.

HOlky mě jde malá příští týden poprvé do školky. Jsem z toho taková naměko, začne jí režim a už nikdy neskončí, už nebude to raní tuleníčko váleníčko a taky aby na ní byly ostatní děti hodný, dyž je taková malá a naivní. Myslí si, že svět je růžový a že jí maj všichni rádi … Když to kolikrát vidím na těch dětských hříštích, jak jsou některý děti agresivní a zlý a ona jen ustupuje a je taková slušná … no, tak tohle mě teda dojmout dokáže…

končím, jdu se mazlit, pá, opatrujte se :?

PS: termín příští kontroly 14.9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MaK
5063
28.8.06 13:06

Kuli,školku závidím!Mě Týnku nevzali a ona by taaak chtěla…
Jinak je taky taková,že všechno půjčí,každého pustí a pak nechápe,proč je na ni někdo ošklivej a boří jí třeba bábovky.Až opravdu půjde do školky,tak to obrečim,i když už nebudu těhu.

Jo,a manžel měl po porodu taky za úkol nehnou se od miminka na krok :lol:

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
28.8.06 13:20

Holky, tak jsem chtěla napsat, že mě nedojímá nic, naopak jsem čím dál tvrdší na sebe i na okolí.....ale chyba lávky, poslední slova od Kuli mě málem rozbrečela. Vzpomněla jsem si jak prřed dvěma roky Vítek poprvé šel do školky, byli mu skoro 4 a já jsem měla měsíc před porodem. Připadala jsem si stejně jako Kuli. První děn , tedy jen půlden byl k nepřežití…naštěstí měl za týden rýmu a pak už byl věčně doma. Mám pocit, že ze dvou let tam byl jen jeden rok, všechny nemoce si poctivě donesl domů. Za týden maže naposledy, pak už bude škola, to teprve bude řád. Ve školce není problém když přijdem až v 9 hodin, někdy zůstaneme s Anny hrát si ještě s dětmi…prostě pohoda. A neboj ona se Ti ta Tvoje princezna nestratí, jen ji první dny víc pozoruj, děti sami nic neřeknou, to však znáš, nenech si poradit, ať první den zmizíš, určitě se rozluč a počkej jestli nebude nějaká odezva. Možná budete brečet obě, možná jen ty! Přeji pohodový začátek školkování!
K dýchání, mám přesně to co vy, do schodů funím jak mašina a nemůžu jít a telefonovat, to funím a nemluvím…
V pátek 1.9. jdeme na genetickou konzultaci, rozhodně si necháme udělat UTZ a pokud se dr. Vlašínovi cokoliv nebude zdát v pořádku, ale ono bude, tak uvidíme. Jsem ale pevně rozhodnuta pokud to bude možné odmítnou odběr plodovky. NT nám v I. trimestru vyšlo dobré. Tak proto jsem v klidu. Aspoň uvidíme miminko i v pátek, už se těšíme. Půjdeme jen s manželem, ve 20 tt vezme Vítka a možná i Anny.
Nerada dojímající se Nane2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
28.8.06 13:31

Ahoj holky, moc dekuju za ty odpovedi ohledne dychani, premyslela jsem taky jestli to nedela ten utrogestan co beru, zeptam se doktora. uz ho nechci, dela mi hroznej problem ho vecer polknout a jsem po nem jak zfetovana a vetsinou usnu a nemuzu si ani kdyz je poklad vecer doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
28.8.06 13:38

Ahoj holky :wink:
NANE, díky moc, žes nakoukla do Března a díky za povzbuzení :D Snad ten zákrok na čípku nebude nutný a řeknou mi, že mě budou jen hlídat, pořád v to doufám, taky jsem se ptala doktora na to, že vlastně v těhu jsou nálezy na čípku zkreslené, ale k tomu mi nic neřekl, jen pokrčil rameny. Už bych chtěla mít po tom vyšetření, nejistota je hrozná..Tobě jde klučina na školy? mě taky, jsem zvědavá, jak to bude zvládat, ale snad dobře :D

Omlouvám se, že sem ted nechodím, alespon to tu vše čtu :oops: Vítám všechny nové těhulky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
28.8.06 14:14

Ahoj holky,
už dlouho a ráda vás čtu ,ale zatím mě nenapadlo přidat se k vám,protože problémy ,které vás trápí NAŠTĚSTÍ nemám.
Ale už se jeden našel.Příští týden mi nastupuje dcerka do školky a já jsem z toho hodně rozhozená.Mám strach ,že bude brečet a já s ní a psychicky to odneseme obě.
Jinak termín mám 5.2. a kvůli předchozímu potratu a prvnímu rizik těhu jsem taky velmi hlídaná.Navíc jsem ve 13tt začala krvácet musela jsem do nemocnice kde mě všechno pěkné zakázaly.Ale teď jsem ok.Holky rizikovky na všechno i na sex musíte pomalu a opatrně.
Jinak díky za váš pokec moc mě pomáháte zahnat nudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1660
28.8.06 14:58

Stika : taky jsem brala utrogestan a lékařka mi říkala, že se bere do 16. týdne, tak jsem ho před pár dny dojedla. Jelikož mi ale nic nedělal, tak nepociťuju změnu. Možná je mi spíš líp. Já jsem ale naposledy velice slabě krvácela 22.7.. Jesli je to riziko u tebe vyšší, třeba ti ho nechá dýl. Jek ho bereš. Docela mě udivilo, že se bere ústně i vaginálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
28.8.06 15:03

Stiko - ja jsem taky brala utrogestan do 14.tydne, byla jsem po nem silene unavena a spava. Od te doby co ho neberu tak se to vyrazne zlepsilo. Tak snad budes mit vsechno v poradku a taky ti ho vy:,–(i…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí