Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Kobližky ![]()
LUCI,taky myslím, že bude Adélka vpořádku, ale pro klid a jistotu si k Dr. zajeď.
SANDUL, já koupila krabičku taky v DM a myslím, že jsou ještě ubrousky od NIVEI v krabičce.
EMANKO, tak dlouho čekat na Emičku bych ti nepčála
Radši dřív a Šimůnka ne?:D
AJJOO, ještě že existujou babičky! Neboj Adámek se z toho rychle dostane a vy budete na porod včichni zdravoučký!
ANLEI, s tím jazýčkem jsem to taky někde četla,ale v časopise…hm…ale ve kterým?
Emanko, koukam, ze si budu must nejakeho domaciho lekare domu poridit, abych furt nechodila k doktorovi…tuhle nemoc jsem vuuuubec neznala ![]()
…a u nas to asi nebude Simonek, ale Otakar…chtela jsem Ota, ale v kalendari je jen Oto ![]()
Mozna se na tom datumu shodneme, vypada to ze tady i na BC cekaji na Valentyna, aby byl darek pro manzely ![]()
anlea píše: …
Evi a Mose: Taky mají prckové tak běloučký jazýčky? Jedna ženská mi řikala že mu to mám namazat tou fialovou vodičkou ale nějak se mi to nezdá,dr. nám na to nic neřikala tak vůbec nevim
přeji krásný víkend
ANLEO, to by mohla být moučnivka. Osobní zkušenost nemám, je divné, že Ti pediatr nic neřekl.
Zapátrala jsem a našla toto:
//Blesk pro ženy č. 44 z 29.října 2007, je tam popsáno 12 základních dětských nemocí.
Moučnivka
Příčiny a příznaky: Týká se zejména dětí v prvním půl roce života, vyskytuje se v okolí úst nebo na místě, kam se dítěti přikládají plenky. Ústní formu poznáte podle bělavého povlaku na ústní sliznici a jazyku, který nelze setřít. V oblasti plenek se vyskytují vřídky, šupinky, otevřené ranky. Moučnivka je vyvolána kvasinkami.
Léčba: Pro oblast plenek se používají masti, které se koupí v lékárně. Je třeba plenky měnit častěji a nechávat občas děťátko ležet bez plenek. Proti ústní formě pomáhá gencianová tinktura - jednou denně s ní vytřete dítěti pusinku. Jestliže se infekce nezbavíte do tří dnů, je nutné navštívit lékaře, který zřejmě předepíše léky s účinkem proti kvasinkám. Důležitá je dokonalá hygiena při krmení dítěte a zvýšená péče o bradavky v případě kojení.//
Třeba Ti holky napíšou víc, nebo mrkni do diskusí, možná to tam někdo už řešil.
Lenunka
Endy píše:…a u nas to asi nebude Simonek, ale Otakar…chtela jsem Ota, ale v kalendari je jen Oto. …
ENDY: poraď se na matrice, povolují se třeba i jména jako Bára (místo Barbora), cizí jména atd.
Lenunka
Marty, muzes udelat opravu ;o)
Lenunko, ja vim, ale chteli jsme jmeno z kalendare a Otakar se nam libi…stejne se mu bude rikat jako doted - Bedrich ;o))
Márty , klidně Emičku dřív, hlavně ať už potvůrka vyleze. Takhle mě napínat
Mně se ty jména obě už moc líbí, Bára říká Šimonkovi Šimátko
Jsem fakt děsně zvědavá co to bude.
Endy , taky si myslím, že mu budeme říkat emánku. Asi i holčičce ![]()
Holky, berete si do porodnice dudlíky? Oni tam asi když tak mají svoje, ne? A hlavně si myslím, že dudlíky se nemají cpát dětem od začátku, aby to nějak nenarušilo kojení, si matně pamatuju. Nevím.
Holky, děkuju za informace, vůbec jsem nevěděla že něco takovýho je, jdu volat k doktorce, jsem z toho nějaká vystrašená.Pak dám vědět jak jsme pochodily
Emanko, dudlík neberu, na kurzu říkala PA, že dudlík dát nejdřív ve 3týdnech. Naše nemocnice má ten titul Baby Hospital Friendly, prý sestry nerady dudlík vidí.
Jména- každé jméno je pěkné, když se pěkně řekne. Akorát ďábelské kombinace jako Angelina Nováková a Jennifer Vaňharová mě dostanou vždycky, když čtu rubriku Narození v regionálním tisku.
Tak vyřízeno,
je to opravdu moučnivka,musíme do lékárny pro tu fialovou vodičku a mám si to namazat i na bradavky.Prej to nic hroznýho neni, že to ty mimča mívaj.
Anleo , to nic není, to bude běžná záležitost. Namažeš genciánkou a je to. Neboj.
Jak je moje máma matrikářka, tak občas vypráví, co dají lidi za jména. Po Slaným běhá taky Mercedes Bencová ![]()
Luciáši , tak taky neberu, myslím, že máš pravdu, že se to fakt nemá. Až si to dítě zvykne na kojení, tak možná pak a tomu by odpovídaly ty 3 týdny. Doufám, že sestřičky ve Slaným nebudou pohodlný a neprdnou mu (ji) hned, jak bude řvát ![]()
Ahoj holky,
moc díky za podporu, už jsem zpět. Malou asi probrala cesta autem. V autě ještě nic a jen co mě sestra připojila, tak se začla hýbat. No ještě není venku a už mě tak cvičí, ale říkala, že je lepší že jsem dorazila, než něco pak podcenit. No ale měřili mi i tlak a neuvěřitelných 170/120 tak mě nechtěl Dr. pustit, že je strašně vysoký, že tak mě nemůže pustit domů. Tak mi ho měři asi 15×, když nakone maněřil 140/80, tak mi napsal do průkajdy 130/80 a pustil mě domů a je fakt, že od rána mě docela bolí hlava, tak si půjdu lehnout, ať se to trochu dá do normálu. Jinak jsem nic neplatila, dokonce byl z mého tlaku pak doktor tak špatný, že mi ten záznam z monitoru nechal v průkazce, tak jsem si říkala, že mám aspoň jeden na památku. ![]()
Jsem to aspoň mamce ukazála jak to vypadá, protože to nikdy neviděla, za nich nic takového nebylo. ![]()
Jo a neplatila jsem ani korunu, brali to jako normální prohlídku. No a i kdybych měla platit, hlavně že vím, že je vše ok.