ÚNOR 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
431
6.2.08 17:47

No přesně tak Emanko :-) Ale zase pro člověka s nízkým tlakem, i když si těhotná to kafe nemí špatnný … pokud se teda nepije extra silný turek. A ta kola taky neublíží, když je to do půl litru, tak je to v pohodě. Já jsem to měla vyloženě naordinovaně od MUDr. , protože jsem omdlívala a celkem to pomohlo. Jinak je to tak asi protože je vlastně nízký tlak celkem zdravý oproti tomu vysokýmu, takže na něj nejsou léky. Ale to motání hlavy a černo před očima je dost protivný … jednou jsem kvůli tomu málem vypadla z okna :roll:

Sandul :-) taky si mě s tou poštou rozesmála … mě zá:,–(ně zvyšují tlak sousedi … fungujeme totiž trošku jako charita a pomoc lidem v „nouzi“ 8O a oni toho pak celkem využívají, ale to je naše blbost.
A kočárek je opravdu úžasnej .
Korbička je podobná jako u Quinny jen je asi malinko prostornější ( širší a nižší ). Moc se mi Jane líbí, ale až teď jsem si všimla, že má taky ruční brzdu.

Emanko, prosím Tě, jak si psala, že máš stejný přebalovací pultík ( tu podložku s pevným dnem ). Jak ste tam dávali ty zarážky na spodek? Jak ste to šroubovali? Šroubovákem to asi nezvládnum že? Máme ještě takovou věc ( nevím jak se tomu říká ) kterou se udělá malá dírka a zbytek už jde došroubovat, ale nevím jak na tu umělou hmotu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
6.2.08 18:36

Emanko , já jsem taky mívala vždycky nízký tlak, i v těhotenství a jak říká Tyninka, pila jsem hodně koly. Dr. říkala, že vůbec pomáhá hodně pít a je jedno co… Ale mohla bych ti půjčit moji tchyni, nechceš?

Jinak díky všem za pochvaly, já si tedy opravdu nemůžu na porod stěžovat, bylo to úplně v pohodovém duchu, velkou zásluhu na tom má skvělá porodní asistentka a ještě skvělejší kamarádka. Jsem moc ráda, že jsem jí tam měla. Ale my jsme to tak plánovaly, že to bude párty, nakoupily jsme čokolády, kolu… :wink: Jsem si teď vzpomněla, že mně rozesmálo, jak přišla PA měřit ozvy, já na sprše na balonu zakouslá v kontrakci a na její otázku jak je se hned kamarádka přihlásila, že jí teda dobře :lol: A taky jsme řešily, že musí mít hrozné faktury za vodu, jsem se sprchovala asi hodinu a to tam přitom mají nápis, že při použití zásuvky si účtují 10 korun, tak ještě že tu vodu nechtějí platit :) A s tou fotkou na sále je to asi třetí pokus, se pořád nelíbilo kamarádce, že mám vždycky zavřené oči, ale už jsme to pak nestihli zopakovat :wink: A mně se moc líbilo, že mi pořád PA i doktoři říkali, jak jsem hrozně šikovná, akorát jsem zapomněla je poprosit, aby mi to dali písemně. Ale je fakt, že já se zas tolik nenadřela…

Dneska mám celý den průjem a řeknu vám, že při kojení je to poněkud komplikace. Naštěstí je Vojtíšek pořád ještě takové zlatíčko a máme za sebou i krásnou noc, spal tři a jednou i čtyři hodiny, tak jsem i vyspalá. Zatím ani žádné poporodní blues, zato hormony pracují - včera jsem ho večer chovala a brečela jsem, jak je krásný a jak jsem šťastná, že ho mám, slzy mi na něj kapaly, div jsem ho neutopila :lol:

A kaká při každém kojení, přála bych vám slyšet ty zvuky, překřtila jsem ho na prdlavku obecného :lol:

Kočárky máte holky moc krásné, tak co nějaká miminka do nich? Já už se moc těším na ta vaše!

Endy napslala jsem ti román o Bulovce do SZ.

Taky mně dneska dostali na matrice, jsem si nějak nebyla jistá, že rodný list posílají, tak ho prý poslali - Radkovi do vlastních rukou, grrrrrrr - takže mi ho na poště nedají. Tak jsme se chvíli dohadovali, oni, že to posílají vždycky na tatínka, a že to nemohli vědět, já, že jsem to taky nemohla vědět a že bych to tam byla bývala napsala, no a stejně je to k ničemu, budu muset na poštu, aby to vrátili na matriku a pak si tam dojet a nestihnu tím pádem tu osmi denní lhůtu na přihlášení na zdravotní pojišťovnu a vůbec je to otrava :cry:

A ještě jsem něco chtěla, ale sklerozu mám pořád stejnou, ne-li horší. Jo, něco přece, krásná fotka, Márty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
6.2.08 19:21

Jéje holky, děkuju za ty pochvaly, ani jsem netušila, že se vám budu tak líbit :P Tak děkuju :D 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1975
6.2.08 20:21

Holky mate nekdo zimni fusak 3v1 od Emitexu? taky jste meli zasity diry na pasy? a jak jste je rozesili? rozstrihli? a nepare se vam to pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
6.2.08 20:42

Sandulo já to prořezávala podle pásů v autosedačce, záleží kolikabodové vázání tam máš a netřepí se to, je to hustě obšité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
6.2.08 21:32

Ahoj holky,

Mose, dekuju za SZ, pekne jsi se rozepsala :) :D Uz jsme to cetli i se Slavkem, aby byl v obraze…a na matrice jsou fakt desny…aby byl clovek vedma…

Sandul, ja budu ty diry prorezavat paratkem od siti (je to takovy hacek), a trhat se to snad nebude, jak uz bylo psano, kvuli tomu je to obentlovane…

Byla jsem rano na kontrole, vsechno v pohode, monitor pry ukazkovy, nalez normalni, nic se nechysta v nejblizsich dnech…sice mi dost otykaji nohy, ale tlak mam akorat, tak to neresi…objednali me zase za tyden, tak doufam, ze to uz nebudu 2v1…a jestli jo, tak budou delat kontrolni UTZ… od 30. tydne mi nikdo UTZ nedelal a odhad vahy taky nemam…
Pobavila me kamaradka, ktera uz par dni prenasi, ze ji delal doktor odhad vahy pohmatem pres bricho…to se preci vubec neda poznat, zvlast kdyz kamaradka neni zadny strizlik…mam pocit, ze jen chtel uklidnit lehce znervoznelou maminku, tak si neco vymyslel.. :x

Marty, blond ti slusi.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
6.2.08 21:39

Endy , dělali mi ultrazvuk den před porodem a váha byla na gram přesně :! Jinak moje gynekoložka mi taky dělala odhad váhy přes břicho a řekla bych že plus mínus se vcelku trefila, když vezmu, že to brala do toho 40. týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
6.2.08 22:47

Mose, tak to jsem netusila, ze to nekdo muze pres bricho poznat jestli je mimco hubeny nebo oplacany.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
6.2.08 23:57

Já bych taky docela ráda věděla, kolik to zviřátko váží a měří, ale mě to asi zítra neřeknou, protože na UTZ mě prý Dr, nepošle, když je všechno vpořádku…no, uvidím…

Tak se hezky vyspěte Kobližky,jdu dohajan :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
7.2.08 08:32

Dobré ránko,

Endy , mně primář při normálním vyšetření taky řekl, že to dítě bude asi větší, kolem 3,5 kg, řekla bych, že to jsou asi zkušenosti.

Sandul , já ty díry prostříhla normálně nůžtičkama z manikůry - hlavně nic nepárej. Takhle se vlastně dělají všechny dírky. Dala jsem do galerky, jak mám připravenou autosedačku už se zkráceným fusakem od Emitexu, jde tam celkem pěkně. Prostříhla jsem ty 2 nejhořejší a druhou odspodu. Ty ostatní přijdou na řadu později až do sporťáku.

Tyninko , a když jsem byla u toho focení, vyfotila jsem ti i jak mám přišroubovaný ten kojící pult. Měli jsme s tím trochu problém, já to kupovala už použitý a asi u toho nebyly originál šrouby, prostě byly moc krátký, tak jsme museli sehnat jiný a byl to dost problém. Jsou trochu širší, takže ty umělohmotný čepičky na ně už nena:,–(íme. Ale je to zespoda, to nevadí.

Jinak jsem si normálně večer myslela, že to asi začalo - houby, byly to zaražený prdiky :lol: . Včera jsem se děsně cpala pomerančema a už po obědě mi bylo těžko, musím toho nechat.
A ještě ke všemu Bára ráno, že jí není dobře, tak jsem k ní ani nechodila a Petr jí odvezl k dědovi, aby na mě něco neprskla. Tak uvidíme, jestli z toho něco bude. Jestli už taky není jenom nervózní :lol:

Jo a včera mi psala ta kamarádka, co porodila před 4 dny, psala, že radí neodmítat žádné tišící léky, že na konec je potřeba opravdu hodně sil. Ona měla porod asi něco jako E.v.a., praskla jí voda a pak to dlouho trvalo. V tomhle případě to asi platí, co? Když to má někdo jako Mose, tak se epidurál ani nestihne. Ale moje jiná kamarádka rodila před rokem ve Švédsku a tý normálně dali v 1. době porodní morfium proti bolesti, aby si odpočinula. To mi docela překvapilo. Ale třeba se to tady taky dělá, vím houby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
7.2.08 09:41

Ahoj holky,
ze mě je dneska chůva, mám tu na hlídání souseda s bolavým uchem, kouká na Aladina a cpe se koláčkama. Krom ucha mu nic není, tak to vidím na zajímavý den.
Sandul, fusak mám nachystaný přesně jak Emanka.

• Citovat
  • Upravit
1319
7.2.08 10:18

Ahoj holky,
tak já měla dnes úžasnou noc.. ve 3,30 jsem se vzbudila již po několikátý na záchod.. jako každou noc.. lehnu v tom měl začlo bolet dole v podbřišku jako při menstruaci.. fajn říkám si, to je asi nějakej slabej posel.. no jenže posel přešel a mě začal tak šíleně bolet žaludek,že jsem znovu usla někdy v 5,15 a ještě teď mě z toho bolí celý břicho. To jsem se pokoušela v noci něco sníst, protože to nejdřív vypadalo na hlad, pak teplý čaj.. no a nakonec jsem musela usnout. Ale jsem z toho celá bolavá. Že se budu asijen válet, protože při každým pohybu to cítím znovu a znovu. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
7.2.08 10:22

Emanko, když jsem byla na těch osm centimetrů a šlo se na sál, tak se mi dr. ptal, jestli chci něco na bolesti, že mi to uleví, jsem řekla, že cokoliv a na sále mi něco píchli - vůbec jsem ale nezaregistrovala nějakou změnu v intenzitě bolestí - no třeba by to bylo horší, fakt nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
7.2.08 11:00

Ahoj holky,
tak já pořád nakukuju jestly už bude další mimi a Vám se do to holky teda vůbec nechce :lol: Nebo spíš těm prckům se nechce na svět
Emanko: přesně takhle máme ten fusak v sedajdě taky jen mi bylo divný jak to tam dole tak trčí a až u tebe na fotce jsem zjistila že se to dá stáhnout a už tam nic netrčí :lol:
Byla jsem malýho přihlásit na pojišťovně protože jsem na to úplně zapoměla a nikdo nic neřikal že tam jsem až po 14 dnech. Ještě jsme dostaly taštičku s dárečkama pro prcka,nějaký bodýčko a malý jídýlka ve skleničkách,docela mě to překvapilo.
Zato pani včera na sociálce byla pěkně nepříjemná, měla průpovídky jako že už máme třetí dítě a jednala s náma pěkně hnusně, než jí manžel řek ať si to tam pořádně přečte že nám loni to mimi zemřelo tak pak otočila o 360° a byla úplně jiná, stejně, co jim je do toho kdo má kolik dětí,asi se pani špatně vyspala.
Tak já jdu vzbudit to moje zlatíčko,spí od 7 a mě už asi prasknou prsa jak jsou nalitý, tak papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
7.2.08 11:10

Omlouvám se, že sem lezu, jsem z února 2008 na BC a vyhlížím jestli jste se už rozrodily nebo ne… u nás se to nějak zaseklo, ale věřím, že dnešní novoluní to zas rozjede :D

jen jsem chtěla…

MOSE: přesně na tohle se mě Dr. ptal u prvního porodu taky, byla jsem už na 10cm, ale malý pořád nechtěl dorotovat do té správné polohy, mě už se chtělo tlačit, ale nesměla jsem. Takže to co ti píchli je zřejmě oxytocin, žádnou úlevu jsem taky necítila (rodila jsem bez epidurálu a teď hodlám taky), jen mi pak na to samotné tlačení přestaly kontrakce a Dr. mi musel radit, kdy zatlačit (naštěstí jsem tlačila jen max. 5× a byl venku). Oxytocin je spíš taková lehká vzpruha, ovšem na bolesti to nezabere.

Tak se mějte krásně a snad už brzy všechny porodíme !

ještě jsem se chtěla zeptat, Petrajda už porodila? ona se pak přesunula do ledňátek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí