ÚNOR 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4874
4.2.08 18:21

Mose, ahoooooj...... to jsem rada, ze te krome unavy nic netrapi ani Vojtiska......

Na fotky pockame…te nebudeme honit, jen se pripomeneme, kdybys zapomnela ;o))

Me muzes foto po porodu poslat na mail jestli je zatim holky nechteji…je to vondandy(zavinac)centrum.cz…

Co pristup personalu, podle tonu tveho prispevku mam pocit, ze to bylo mnohem lepsi nez tenkrat pred lety… Jinak asi vyzvidat nebudu, nejak to u nas dopadne…Jen vim, ze se musim pripravit psychicky na horsi podminky na sestinedeli, na malo mista a pod…

Kazdopadne vitej doma a pis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
4.2.08 18:34

Mose,
vítej doma mamino :lol: Je paráda že už Vás pustily,hlavně že jste oba v pořádku.
My jsme dneska byly skoro celý den v Praze,taťka má poslední den dovču tak jsme jely vybrat kočárek :lol: Tak máme x landera,koupily jsme jenom sporťák a teť jsme na inzerát sehnaly korbičku tak pro ni taťka ještě jel.Už se těšim až s malym vyrazíme na prochajdu.
Dneska jsme byly na kyčličkách tak všechno v pořádku a kontrola zase za měsíc.
Evi: Já mám taky malýho přisátýho a datluju tu jednou rukou :lol: ono to asi s těma prckama ani jinak nejde :lol:
Moc myslíme na Emanku a Ann, ať už to mají holky brzy za sebou a ty poklady už u sebe v náručí.
Venda je fakt úúúžasnej, jen nás teť trápí rýmička a teče mu trošku z očiček tak kapeme kapičky ale jinak je taky moc hodnej a skoro vůbec nepláče.Jen bojujeme s pindikem,vždycky když ho rozbalim tak začne čůrat,strefuje se do mě docela dobře,musíme to nějak vychytat,to od Alenky neznám. Taky po každym jídle máme škytavku a nevim co s tim, asi je to normální.Chod domácnosti ještě pořád vázne ale hlavně že je malej spokojenej,ono se to nezblázní
Tak holky, šup do toho rodění,už se těšíme na další miminko
papa a hezký večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
4.2.08 18:42

Tak to co jsem poslala, jsem měla napsaný už odpoledne :-)

Mose, taky Tě vítám. Je super, že jste v pořádku a malinkej je tak hodňoučkej :-) A to, že nemáš žádné porodní poranění je úplně super… taky by se mi to tak líbilo :-) Myslím si, že fotečky těsně po porodu můžeš klidně přihodit … všichni to časem uvidíme … ty naše upatlaný,krvavý,rudý ale nádherný mimísky :-) Jinak jak to probíhalo, atd.?

Jinak bodavé bolesti v podbříšku mě taky trápí. Teda většinou večer když si lehnu a taky mi vždycky připadne, že mě malá zevnítř roztrhá spodek … divnej pocit. Včera jsem jí přemlouval,aby ještě vydržela aspoň dva dny, abych stihla dopsat seminárku :-) tAK zatím pusinka čeká :-)

Adámek je moc hezoučkej :-) už bych taky ráda v jedné ruce měla prcka a druhou datlovala, i když je mi jasný, že to nebude jednoduchý :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
4.2.08 19:59

Jo, jo ENDY, taky se dočkáme! Únor není zas tak dlouhej :D

MOSE ahoj a vítej zase zpátky! To je skvělý, že jste to tak všechno krásně zvládli! Taky by se mi líbilo porodit bez poranění. teď si to nějak nevybavuju,ale byl maliník, masáže, lněná semínka nebo ses na to vyprdla?…ale ono je to asi stejně jedno, u každýho to prostě probíhá jinak :wink: Já se taky hlásím k těm, co můžou fotky hned po porodu :D A vůbec na fotečky, abych nějakou mohla přidat do seznámku :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
4.2.08 20:02

A taky koukám, že našim maminám už otrnulo a kojí a datlujou najednou…paráda! Doufám, že to taky zvládnu a budu na to mít ten zprávnej grif 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
4.2.08 20:10

Endy písnu ti podrobnosti o Bulovce do SZ nebo na mail, jo? Myslím, že by to tu ostatní tak nebralo, když se chystají jinam :wink: Ale šestinedělí mně překvapilo pozitivně, například rekonstrukce neprobíhala, nevím proč, jestli došly peníze nebo lidi, nebo co vlastně, ale žádný ruch jako na staveništi se nekonal…

Tyninko , já si na průběh rozhodně nemůžu stěžovat, jedině tak na to, že jsem se těšila na epidurál a vůbec jsme ho nestihli :lol:
Nějak jsem ještě v pátek ráno nechápala, co dělám na sále, žádné kontrakce jsem neměla, dostala jsem injekci a kapky na uvolnění branky, to už i ve čtvrtek, ale to prý samo o sobě porod nevyvolá, sem tam nějaký poslík, na monitoru občas malinký kopeček, ale rozhodně bych nevěřila, že bych měla rodit. Na sále jsem šla rovnou na přípravu, klystýr v pohodě, pak jsem měla chodit a po hodině mně hrozně bolely nohy, jsem si připadala jak na pochoďáku, pořád sem a tam s tím břichem a oteklýma nohama, sledovala jsem, jestli se nic neděje, do toho asi třikrát monitor, kde skoro nic, kontrakce asi dvě za hodinu a tak nějak jak nic, no fakt legrace :? a všichni pořád říkali, že máme čas, no fakt jsem to moc nechápala, jsem si celou dobu myslela, že mi ten porod vyvolají kapačkou, ale to prý ne… V půl dvanácté mi píchli vodu, ať prý se to urychlí a ihned jsem začala mít bolesti po pěti minutách, po půl hodině to už bylo po třech minutách, volala jsem kamarádce a ta dorazila akorát když už byly po dvou, to už jsem byla otevřená na pět centimetrů. Byla jsem na míči a v téhle fázi jsem si vlezla na ten míč do sprchy, tam to bylo tak nějak snesitelnější, protože už těch pauz mezi kontrakcemi nebylo tolik. Říkala jsem si o epidurál, prý jestli budu alespoň na šest, tak jo, protože to bylo asi jen deset minut po tom, co říkali pět, tak jsem tomu moc nevěřila a ono prý osm a jdeme rodit :! Takže přesun do boxíku, absolutně jsem zapomněla, že jsem vlastně chtěla zkusit stoličku nebo tlačit na boku, prostě jsem na to ani nepomyslela. Asistentka i kamoska se divily, jak rychle jsem vysplhala na stul, ale ja myslela hlavne na to, ze mam mezi kontrakcema dooost malo casu na nejakou gymnastiku :lol: Pak byly jeste dve docela huste kontrakce, jsem si rikala, jak to sakra vydrzim, mi to prislo bez te sprchy a balou nejak mnohem horsi a k memu udivu tam najednou vlezl doktor a asistentka mu rika, ze mame zaslo a mne, ze muzu tlacit no a na ctvrte zatlaceni byl maly na svete. Teda nejak mne to tlaceni moc neslo, musim rict a vydavala jsem u toho dost divne zvuky :roll: … malyho mi dali hned na bricho, za chvili ho nesli vedle aby ho prohlidla detska dr. a zmerili ho a zvazili, tam byla kamaradka a fotila a pak ho uz zase zpatky u mne zabalili a dali mi ho, hned se prisal a byli jsme tam dve hodiny, chvili ho taky chovala kamoska, protoze mne pak docela bolely ruce :lol: No a pak mne odvezli na pokoj, malyho odvezli a privezli mi ho az rano. Mne dovolili vstat vecer, pak jsem do rana nespala, protoze to zavinovani delohy fakt pekelne bolelo - no holky prvorodicky se nebojte, po prvnim porodu to neboli vubec! Pamatuju si, ze mne to zaskocilo po tom, co se narodila Aja, tenkrat jsem o tom nic nevedela a nechapala jsem, co se deje. Je to vlastne stejna bolest jako pred porodem :cry: dr. rikala, ze to pri tretim opravdu hodne boli, davali mi i neco primo na bolesti, ale nejak to moc nezabiralo. Naštěstí to nejhorší bylo jenom tu první noc, pak už to bylo o něco lepší.
Tož máte román, jestli vás ještě něco zajímá, tak se ptejte, mně už nic ani nenapadá.
Jsem zvědavá, jak budu stíhat a fungovat, dneska jsem neměla na povel domácnost, jen starost o malýho, tak ta pravá zátěž teprve přijde.
Anleo , Vojtíšek taky hodně škytá, hlavně večer, jsem si vzpomněla, jak ještě nedávno škytal v břiše. Zeptám se zítra dětské dr, jdeme na kontrolu.
Márty u mně probíhal maliník a masáže každý den, myslím, že svoje udělala i ta skvělá porodní asistentka, kamarádka říkala, že opravdu tu hráz krásně rozhrnovala a hlavičku tak nějak provedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
4.2.08 20:17

Mose, diky za popis, kez by to u vsech z nas probehlo takhle v klidu a pohode … Tchyne ti doma udelala nejaky zmatek?

Na email a nebo SZ mi prosim napis…dekuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
4.2.08 20:29

Ahoj Mose!! Tak už jsi doma, to je super. A závidím Ti ten bezproblémový porod :wink: Ale takové malé prďolky se asi jinak než v pohodě nerodí, co? A co Ti doma tchyně napáchala?? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1975
4.2.08 20:34

Mose vitej..ty potvoro..meli jsme stejny priznaky a rikali ze budem rodit spolu a tys mi jeste ten den utekla a nepockala na me..

Fotky prihod..ja jsem zvedava..ale koukam zes to mela krasne v klidu..

Holky ja jsem asi magor,ale ja se vubec nebojim..vy tady blaznite s dubovou kurou,malinikem,masazi hraze..ja na vsechno prdim a nechavam to osudu :lol: (asi jsem dostala moc silny leky :P )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
4.2.08 20:36

náš malý taky občas škytá, ale pomáhá to, když ho necháte se znovu na chvilku přisát
a to zavinování dělohy jsem teda já cítila :roll: hlavně při kojení, což to zavinování podporuje, fakt to dost bolelo, takže u druhého porodu se asi mám na co těšit…ale taky jsem slyšela, že prvorodičky to nebolí, tak nevím, co já jsem za výjimka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
4.2.08 20:37

E.v.i., díky za tip.
Mose, vítej doma, s tou hrází jsi mě navnadila, táta maže pravidelně, tak snad se obejdu bez nástřihu.
To píchání mě přepadá během dne a v jakékoliv pozici, na plavču dneska PA říkala,že se prý děloha chystá a mám mít zabalenou tašku. Tak doufám, že se neplete a nebudu sedět ještě v březnu s pupíkem.

• Citovat
  • Upravit
3492
4.2.08 20:43

MOSE: vítám tě doma :) a upřímně závidím rychlost porodu a hlavně žádné poporodní poranění z toho mám teď fakt hrůzu protože problémy mám i se sexem :oops: od doby co se nám narodil ten náš obřík. Jizvu mám obrovskou a nepřehlédnutelnou. Vůbec nevím jak projde další mimčo :( :roll: No a zavinování dělohy asi bude taky něco. U mě vlastně taky potřetí i když máme jen Adámka. No stejně mi nic jiného nezbývá než to nějak zvládnout :?

Malá se zase moc nehýbe. Už asi fakt nemá místo. Ve cvičení jsem se dneska hezky protáhla.

Jo a ve středu si jedeme pro nový oddací list.

Jdu ty svoje dva chlapy uložit do postýlky :)

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
4.2.08 20:48

Sandulo já to tak nějak neplánovala :lol: :lol:

Asi jsem divná, ale nemůžu si vůbec zvyknout na to být bez břicha, nějak mi chybí :wink: Ale nemůžu se vynadívat na svoje nohy, mám zase kotníky :D
Neměla jsem lézt doma na váhu, ech, jsem tam nechala všeho všudy čtyři kila, tak ten zbytek bude asi horší :oops:

Moje tchyně je případ sám o sobě, sama se nebídla, že bude u nás zatímco jsem v nemocnici, ale jednak už stačilo co líčili hadi - jako že oběd o víkendu měla hotový ve čtyři odpoledne a večeře nedělala (ona nevstává totiž před jedenáctou dopoledne), a druhak přendala mi tady kde co, málem jsem kvůli ní jela domů v županu (nemohli jsme se jí dopoledne dovolat a já potřebovala z domova oblečení), vyhodila kočkám stelivo, aby jim mohla umýt záchod ale jaksi se nepodívala, že nemáme náhradní…, k jídlu tu byla tak chcíplá myš v lednici, uschlé kytky (v sobotu jsem jí prosila, aby je zalévala a tvrdila, že je samozřejmě zalívá), no fakt jsem z ní byla na mrtvici. Naštěstí se mi jí podařilo přesvědčit, že její další „pomoc“ už nepotřebuju. Jen pro pořádek dodávám, že co tu byla, tak uklízeli, nakupovali, prali a žehlili hadi - ona si vzala na starost to vaření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
4.2.08 20:54

MOSE, tak to je fakt pohádkovej porod…tady je vidět, že to není pokaždý „hrůza“, jak se občas ty porody popisujou…snad nás taky potká štěstíčko jako tebe :D
Já nevim, ale já se zase docela těšim, až to bříško mít nebudu a budu se moct normálně ohnout a lehnout si na břicho a tak…ale asi se mi po něm na druhou stranu taky zasteskne :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
4.2.08 20:55

A HADI jsou šikulové, krásně to zvládli, máš je pěkně vychovaný…tchýně no comment :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí