Poradna duly
Jana Čurdová
J0 ahoj Barčo - díky za přání.
S nočníkem bojuju taky a marně..... teda ne že bych fakt natvrdo, ale zkouším to a ta mrška se mi počůrá po zvednutí z nočníku, pokud na něj vůbec dosedne..... dneska jsou to troje mokré tepláky než jsme to vzdala. ![]()
Co doma, vše OK? A v Itálii taky školky od 3 let? ![]()
Dneska jsem se dohodla se zaměstnavatelem, že nastoupím až příští rok v září
. Takže pokud nevyjde školka, jako že nejspíš nevyjde, nepřijdu o místo
. A tím pádem máme na odplenkování rok a půl, a to by bylo aby nebylo
.
Ahoj holky,
jdu vás povzbudit s nočníkem.
Lukáš byl bez plen v 18měsících,ven jsem teda přes zimu dávala,ale nepočurával se.
S Radimem jsem zkoušela v 18měsících,on pochopil,ale přišla v 19měsících střevní chřipka,mohla jsem začít od začátku. Na nočník nechtěl,tak chodí na velký záchod,má tam schůdek z Ikea,vyvedené světlo níž,může si rozsvítit, snažil se. Minulý týden jsem byla doma,měla jsem OČR,tak jsem mu vzala plenu na ven a nehoda za 10dní jedna jediná.Je suchý i po odpoledním spaní a to spí i 3hodiny. Ovšem v noci padnou i 3 pleny ![]()
Schodek na záchod není špatný nápad… problém je v tom, že před záchodem mám kočičí záchodek a prostě tam stolička nevejde ani kdybych se pos*** a na nočník nepůjde a na záchod jít taky nechce, ani na velký, ani s redukcí.
dneska jsem jí vzala plínku, poprvé jsem s jí ptala, jeslti půjdeme čůrat a chtěla jsem ať jde. ee ee ee a nikam jsem ji nedostala, v zápětí se počůrala.
Podruhé mi z něj zdrhla, oblíkla se, udělala 3 kroky a počůrala se
a po třetí, to přiletěla z pokoje mokrá odpoledne, ale mezi tím měla plínku na spaní.
![]()
Ahojky
tak jsem včera byli na te Matějské v praze ale teda to bylo maso.
Bylo to specialně pro postižené a jejich kamarády ale teda cikáni se dostanou všude nj jsou ze speciálních škol.Dětský kolotoče byli ok ale autodrom,lochneska a pak takové ty co bývají dražší to bylo maso se tam dostat
návali.Potom na ty autíčka jsem si vzala děti k sobě celkem 4 čekali kousek dál aby nás neušlapali a ostatní šli chytat autíčka ale ty cikáni voprsklý prostě se cpali rvali se tam o to až pak mě viděl ten provozovatel jak tam stojím sama se 4 dětma tak ke mě přišel jestli chceme taky jed s dětma tak jsem řekla že jo tak mi držel jedno auto a tam se všichni naše děti postupně vystřídali.lítali tam mezi autama který ještě jeli aby tam byli co nejrychleji no fakt mazeccccccccccc.ale až na toto to bylo celkem fajn
děto si to užili jeli snad 50krát a mi taky si to užili byl tam Michal David měl tam vysoupení tak jsme si taky přišli na své
ale to se líbilo i dětem by i trsali ale nebylo kde jak se na sebe všichni lepili
![]()
pak jsme šli ještě do Stromovky na hřiště a večer domů.Dorazili jsme po 9 večer ake jiřík nabidej zážitků vyprávěl jak to bylo bájo a že chce zase příště
![]()
Já to s tím nočníkem nebudu lámat,ono to snad jednou příjde..
Dneska dobral antibiotika,dobrej není,jestě týden doma…mě fakt hrábne…
"naštěstí " se má zkazit počasí,tak mi to nebude tak líto.
hkac to je dobrý s tou prací ![]()
Ivoko, jooo, mám hroznou radost a hlavně se mi dost ulevilo, že řešit to budu až za rok a do té doby si budu užívat.
Ulí, tak jsem se dneska ptala v ZOO a skutečně se může přijet na kole a nechat si ho tam, kde se půjčují vozíčky. Jen je prý potřeba mít vlastní zámek. Tak až budem mít některý den volný, tak to prubnem
.
Ahojte,
Markit…taky taky od tri let.....a Verunce budou dva a pul, jelikoz maji prednost trilete deti, tak nam to v zari asi nevyjde a budeme cekat jestli se nejake misto uvolni:) Zatim to taky nelameme pres koleno s nocnikem…to uz spise akceptuje zachod, ale stejne bude to chtit jeste hodne casu…zkusim to u more na dovolene, to muze behat nahata:)
Janysku, super fotky…styska se mi:)
Jinak me od patku boli zub ach jo…jsem z toho ko i protoze tady zubar stoji opravdu hodne…no budu muset jit v pondeli:(
No a dneska rano jsme byli s detma na konzulate kvuli domluveni kurzu cestiny pro deti…Tomik uz odmita mluvit cesky tak budeme muset chodit…aby si uplne neodvykl…Verunka jeste moc nemluvi…zatim takovy mix mezi jeji vlastni reci, italstinou a cestinou:)
Krasnou nedeli a pusinku detem!
Barca
@Brcav75 sestřenice jako dítě odmítala mluvit česky a teď se za velké prachy češtinu s dost obtížemi učí… zkuste Tomíka k tomu „dokopat“
Kačka v létě lítala nahatá, co počasí dovolilo a někdy 3 hod nic a někdy jako koroptvička…at to stáletrvá,prostě to pustí, ať už plínku má nebo ne.
Včera mi hlásila pokadění, dneska nic… předevčírem nic a 2 dny před tím hlásila, že je… ![]()
No Tomik zacal s nocnikem cca ve 2,5 letech a behem 2 mesicu jsme uplne odplinkovali i na noc…jakmile si zvykl slo to rychle, tak doufam, ze to tak bude i s Verunkou:) I kdyz ta by se to mela naucit tedka v lete…kvuli skolky kdyby nahodou vysla:) Dneska jsem se dozvedela, ze moje znama ceka necekane treti dite a dve dalsi zname jsou na tom podobne…tak se s tema tretatkama „roztrhl pytel“…:) Ja taky porad premyslim o tretim…ale super planovane asi nebude.....
Kéž bych měla Kač nejpozději do 2 měs bez plínek aspoń přes den. Dvoje plíny mě děsí. ![]()
Kristýnu mi odplenkovala moje babička, ale ta tady už 6 let není. ![]()
Našim dneska seděla Kačka 1/2 hod na nočníku s trochou teplé vody a nic z toho.
Marki, fakt vydrz, stejne dokud nebude chtit sama, tak se muzes treba zblaznit a udela si, co bude chtit. Ja vim, ze to beres jako chabou utechu, ale ja ted opravdu vim, ze jsou deti, ktery jdou raz naraz- Klara sla klasicky postupne......Mates to vzal hopem, i kdyz ted zas na ven plinu davam, prece jen je zima, kdyby se pocural, jinak jsem nosila cisty obleceni… akorat to kadeni ![]()
Ja vim, ze je pitomy,mit dve deti na plinach, ale ono by to bylo na chvilku, predpokladam, ze nejpozdeji v lete se to zlomi
Kiki - vím, že musím vydržet. přes víkend si to vyzkoušeli i naši… že prostě do nočníku nic neudělá, ani kdyby se postavili na hlavu. Prostě musím vydržet.
Markit, tak u nás nočníkem „velký“ posun dneska. Mája vydržela sedět skoro celé tři minuty
. Ale spíš než na tom nočníku sedí jen tak na bobku a samozřejmě nic neudělala. Ale šla tam dobrovolně
. Já to neřeším. Školka mě netrápí a tak prostě až to přijde, tak to přijde.
Naší rodinou prolítl blicí virus, mamka přijela v pátek a dneska už jí je taky blbě, tak doufám, že druhé kolo už nebude, páč jednou mi to fakt stačilo. Zvlášť, když já s manželem a Májou jsme to měli nastejno, takže já měla krom sebe na starosti i Marušku. A druhý den mi bylo chřipkově (šíleně mě bolely svaly a klouby), ale musela jsem vstávat k Máje, takže fakt nic moc. No ale jako odtučňovací kúra dobrý
. Nejspíš to přinesla Anežka, ta začala a dva dny po ní my
.