Únor 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6552
5.4.12 19:38

Helco, ty bud rada, ze toho kluka nemas :-DDDDDD Taky jsem neverila, ze je rozdil mezi klukem a holkou, ale opravdu je- ostatne ja to treba vidim i v praci, jeste ke vsemu jsou opravdu krapet vic citlivejsi, co se bolesti tyce :-DDDDDDD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.4.12 19:42
@kikina2004 píše:
Helco, ty bud rada, ze toho kluka nemas :-DDDDDD Taky jsem neverila, ze je rozdil mezi klukem a holkou, ale opravdu je- ostatne ja to treba vidim i v praci, jeste ke vsemu jsou opravdu krapet vic citlivejsi, co se bolesti tyce :-DDDDDDD

No však já jsem ráda, že mám holčičky. CHtěla jsem dvě holčičky a po chlapečkovi nijak netoužím (jako že bych kvůli tomu „riskovala“ další pokus :mrgreen: ). Ale nemyslím si, že kdybych měla chlapečka, tak by byl ještě pomalejší. Znám rodiny, kde mají obojí a je to přesně naopak ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
5.4.12 19:54

ja nechci tvrdit, ze kluci jsou vyrazne pomalejsi, jsou halt jini- treba(at jen nepomlouvam) Maty je daleko pohyboveji nadanejsi nez byla v jeho veku Klaru (Klara je ted sikovna moc, ale ma to vydreny tancovanim), uvidime dal, nicmene to, ze obecne plati, ze kluci jsou lemry linejsi, je myslim pravda a to, ze existuji vyjimky, to urcite existuji ve vsem, ale v obecne rovine to takto shrnout jde.....

Na druhou stranu Mates treba prdi na to, jak delaji jednotliva zvirata(pozna je, pojmenuje, ale uz nerekne, jak delaji), ale zna kompletne znacky aut (protoze ho to proste zajima a nejaky zvirata ma halt u zadku......), ti mili chlapecci jsou proste individuality :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.4.12 20:00

Chachá. tak Anežka poznala ve třech letech všechny značky aut (kolikrát jsem měla já co dělat, abych jí mohla říct, jestli je to správně nebo ne). Lidi se za námi otáčeli a koukali s otevřenou pusou, páč Anežka je na svůj věk spíš drobnější, takže vypadala mladší.

Říkám si, jestli je Anežka vůbec holka, páč když čtu (nejen tady) nebo slyším, jaký je rozdíl mezi holčičkami a chlapci, tak na Anežku sedí všechno klučičí :lol: . Dokonce i ve školce kamarádí spíš s klukama, a to už se to tam začíná viditelně dělit podle pohlaví. Mája je jiná, to vidím už teď. Ale třeba jak dělá které zvířátko, to z ní dostanu málokdy :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
5.4.12 20:05

Tak vidis, Maty ma dva, pozna vsechny uz ted, ale zas na svuj vek vypada starsi , takze zas tolik zajmu nevzbuzuje:-DDDDD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.4.12 20:08
@kikina2004 píše:
Tak vidis, Maty ma dva, pozna vsechny uz ted, ale zas na svuj vek vypada starsi , takze zas tolik zajmu nevzbuzuje:-DDDDD

A navíc je to kluk :D .

Anežka teď zas budí pozornost svým čtením a psaním. Nevypadá ani na svůj věk, natož na školáka :mrgreen: . A to začíná už i v angličtině :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
5.4.12 20:14

No, je halt vyjimecne sikovna :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.4.12 20:15
@kikina2004 píše:
No, je halt vyjimecne sikovna :palec: :palec:

No spíš ji to zajímá. Tak doufám, že jí ve škole od toho neodradí :cert: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.4.12 20:15

Jo a plíny měla skoro do tří let, chodit začala ve 14 měsících a do dvou let téměř nemluvila :jazyk: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
5.4.12 20:30
@kikina2004 píše:
Helco, ty bud rada, ze toho kluka nemas :-DDDDDD Taky jsem neverila, ze je rozdil mezi klukem a holkou, ale opravdu je- ostatne ja to treba vidim i v praci, jeste ke vsemu jsou opravdu krapet vic citlivejsi, co se bolesti tyce :-DDDDDDD
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
7.4.12 16:08

Ahoj holky, přeji všem krásné Velikonoce :kytka: :kytka: :kytka:

Helči, Mája je co se týče malování fakt šikulka ;) Kiki to moc neba, a když vezme do ruky to „razítko“, tak jím akorát počmáře a začerní celou tabulku a to má nejraději :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: abych z ní dostala nějaký obrázek co zopakuje po mně, to ani omylem a kolečka dělat nechce… nejraději dělá „čáry“ (spíš oblouky :mrgreen: ) po ledničce a dveřích a bílé straně na boku kuchyňské linky :nevim: sedět u tabulky nebo papíru je nuda a vydrží tak 10 vteřin maximálně, v tom lepším případě :(

Kikino, u naší Kiki to není jen takové normální vztekání :( a nic na ní neplatí, ale to už jsem tu rozepisovala :nevim: nejvíc mě teď děsí to, že odejde za ruku s kýmkoliv a máma jí prostě „nechybí“, nebo jak mi děsně ráda sama ujíždí ve výtahu :(
Jako holčička se Kiki chová jedině v tom, že si ráda hraje s panenkama, nejraději je uspává a „kojí“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ale úplně stejně intenzivně si hraje s autama a přechází od jednoho k druhýmu úplně chaoticky… u jedný činnosti vydrží fakt kraťounce, nejdýl u toho hraní s panenkama, ale to musí alespoň střídat neustále od jedný k druhý… má jich asi 6 a jen s jednou nevydrží :nevim: Taky když někam jedeme na celý den a beru kočár, tak nevím jak jí udržet v kočáru :( ani dvojité kšíry jí nezabrání v tom aby se z nich vykroutila :zed: :zed: :zed: je to prostě takový malý hádě :( no, ono stejně asi až půjdeme na očkování, tak se poradím s dětskou dr. jestli je to ještě v normě nebo to máme začít řešit :think: jestli jo, tak si myslím že je lepší dřív jak později… no a když už nic jinýho, tak minimálně mně by pomohla nějaká ta rada od někoho kdo tomu rozumí a ví co a jak… :nevim: ale manžel o psychologovi nechce zase ani slyšet, tak fakt nevím… a ono o to víc mě to pak deptá a všechno si děsně beru :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
7.4.12 16:18

Mysi, podle toho, co píšeš, je Kiki slabsi odvar Anežky, takže buď v klidu, to je jen temperament :lol: . Já jednu dobu chodila s Anežkou po x vyšetřeních, protože Anežka měla několik týdnů nepřetržitě zvýšenou teplotu. Přišla jsem na to náhodou, že se mi zdála teplejší a pak jsem ji měřila asi 3× denně a pořád byla teplota přes 37. Doktorka nás poslala na všechno možný a nakonec udělala závěr, že je to temperamentem (když ji viděla po hodinovém čekání v čekání, tak jí to asi docvaklo :lol: ). Od tý doby jsem ji přestala měřit a dobrý. Teď už taky občas zvažuju dětského psychologa, ale vzhledem k tomu, že jsem v rodině samý učitel a ve školce učitelky nic neříkají a jen ji chválí, tak asi počkám, co bude ve škole. Kliďas z ní asi nebude :think: . Jo a s cizím by taky šla kamkoliv, už jako sotvachodící. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
7.4.12 18:33

Myso, presne, souhlasim s Helcou, je temperamentnejsi, ja jsem asi otrla, prece jen , asi mam s detma vic zkusenosti a presne vim, co znamena hyperaktivita nebo instabilita- par kousku jsem mela moznost osetrovat na oddeleni a ver, ze to je teprve neco. Od te doby je pro me ta hranice halt posunuta … Maty je temperamentni, ale prave mozna diky tomu, co jsem opravdu videla, tak to halt moc neresim :mrgreen: :mrgreen: Treba proti Klare je zivej az az, ale pro me porad v norme :-)
Mmch, ted me potkala sousedka a hlasi, jak to zvladam, ze je to dabel, tak ji rikam, ze normalne, ze je jen zivejsi a proste vychazka akorat neni pochod krok sum krok.....

Jo a s tim odchodem s kymkoli- obavam se, ze Maty by odesel taky, ale DOUFAM, ze po par metrech by se rozmyslel :mrgreen: :mrgreen: zkouset nehodlam :-))))) Nicmene v roce mel obdobi, ze se lisal ke vsem chlapum a chtel se chovat- vrchol byl tatinek od holcicky v tancovani - cernoch, dvojnik toho pana z reklamy na Skittles- nebo jak se jmenuji ty kokina, kde doji zirafu, Mates se od nej nehodlal vzdalit k pobaveni vsech okolo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
7.4.12 22:27

Holky, já už ale fakt nevím co s ní a jsem z ní úplně odepsaná, dnešek byl dost silný kafe :-( co mohla udělat natruc a naschvál, tak udělala :-( dokonce mi i zdrhla když jsme se potkali s našima sousedama na chodbě a úplně na férovku jim vlezla do bytu :oops: (ještě se s nima neznáme, teda teď už jo :-) viděli jsme se poprvé) tam se jim chtěla houpat na záclonách, začla jim otvírat skříně, shazovala magnety z lednice a já jí nestíhala chytat :oops: :( jako tohle bylo už opravdu moc :( venku mi na motorce ujížděla z kopce plnou rychlostí a na každé mé zavolání „stůj“ se s chichotam odrazila a jela o to rychleji :zed: :zed: :zed: to už sem jí fakt na ten zadek dala… no doma dostala dneska trochu vícekrát než se mi líbilo, manža vytáhl i vařechu a když začla v záchvatech vzteku mít zase apnoické pauzy, tak šla pod studenou sprchu :oops: :oops: :oops: :nevim: fakt jen čekám kdy přijde na to jak se vyšplhat na lustr a bude se na něm houpat jak opička :( už na sebe převrátila i skříňku :( několikrát kočár, židle ani nepočítám :( a dneska netuším jak to udělala, ale se jí povedlo od stoličky odmontovat 2 nožičky :nevim: fakt nevim jak když nejsou nasazovací ani zašroubovávací :think: :nevim: teda jo, ale na pevný šroubky co se musí povolit šroubovákem :nevim: se jen modlím aby to druhý dítko bylo klidnější a spíš Kiki usměrňovalo a krotilo než podporovalo v jejích šílenostech nebo dokonce nabádalo k dalším 8o si fakt asi refervuji místo ou Chocholouška :oops: :think: … no, to jsem teda zvědavá jak si s ní poradí tchýně ten týden až budu v porodnici :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tý jo, to bude mazec teda, snad zůstanou všichni živí 8o :think: 8o :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
8.4.12 11:07

Mysi, ono to bude i trochu tvými hormony (že to tak vnímáš). MOžná bys mohla na pár dní k nám a viděla bys to jinak :lol: . Neboj, to bude dobrý. Ale i kdyby druhé miminko bylo klidnější, tak vyhráno mít nebudeš, vím, o čem mluvím :P . Určo bude líp, až bude venku lepší počasí na to ji nechat pořádně unavit, tohle je na pytel. Já dneska vzala holky ven i přesto, že tu napadlo minimálně 10 čísel sněhu (jsme u našich na horách, doufám, že v Praze nic nebude :cert: ) a holky mají jen jarní botičky (Mája dokonce sandálky). Já teda taky, ale já mám kde si to půjčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí