Poradna duly
Jana Čurdová
@hkac kamarádka určitě nevadí,proč by měla ?
taky zvažuju,že se jedný svý zeptám ![]()
Čím nás bude víc,nebudem se bát vlka nic ! ![]()
A tam by se na nějakýho mohlo natrefit ![]()
Kočár určitě vezmu,u nás je to výlet na skoro celý den a to si ještě netroufnu,by mi taky mohl usnout po cestě zpátky v buse nebo ve vlaku a nosit ho kilák domu v náručí tak to nevím,má kondice je na bodu mrazu
možná i pod…
novinááá - Mája si sama a dobrovolně došla k nočníku, sundala kalhoty a sedla si na něj. Do tohoto okamžiku její scela běžná aktivita, ovšem pak jsem zírala jak puk, páč ona se tam vyčůrala
. Nedělám si iluze, že jsme bez plín
, ale trpělivost začíná nést ovoce, toto bylo zcela bez mého přičinění. Když teda nepočítám to, že jsem ráno umyla zaprášený nočník, protože jsem čekala na chlapečka kamarádky, kterého jsem dopoledne hlídala. A Mája se tam stihla vyčůrat dřív než on
.
@Ivoka tak super, to vezmu kočár taky, už jen proto, aby v něm Mája mohla spát. Kdyby chtěla
.
ahojky
tak holky mi bychom možná mohli taky do té zoo s vámi jestli nás vemete ale ještě do upřesním ve středu
Holky, mi ve čtvrtek do zoo půjdeme na 99%, ale půjdu s maminou, tak nevim no
asi budeme spíš samostatná jednotka a jestli by bylo možný se domluvit tak na půl hodinku na „kafčo/oběd“ tam jak je ten dětský koutek kousek od těch koz a koníků…
pokecám a vás co neznám osobně, tak poznám ráda, ale zase nechci zanedbat mamču
kdyby šlo o tchýni, tak ji nechám doma a jdu s Kiki sama (je totiž líná a po 2 hodinách by mě prudila že je unavená), ale mamča zoo i dlouhý prochajdy ráda a je s ní prča
![]()
ahojky tak připravujem dortík k svátečku a mám prima pomocníka a hlavního ochutnávače
![]()
Janýsku a nemělo by to být pro Jiříka spíš překvápko
ale je to nááááádhera, kde na to bereš tu energii?????
jsi fakt dobrá
![]()
Jiříkovi vše nejlepší k svátku !
![]()
Už se na vás moc těšíme,až se poznáme!
Také s Myšičkovýma
![]()
Taky přejem Jirkům (oběma, o kterých vím
) všechno nejlepší k svátku. No jo, dneska vylézají hadi a štíři, bojim bojim
.
Jen nakukuji z mobilu, dneska byl budíček o 6 a to já dost těžko rozcházím
z postele jsem se definitivně vykutálela až před 9 ![]()
Také Jiříkovi přejeme vše nej ![]()
A do nemocnice mi Jirka říkal ať nechodíme, že neví kdy bude na vyšetření a debilní nařízení že návštěvy od 14 do 17 je fakt padlý na hlavu a jestli z toho nechtějí ještě k tomu udělat zase jen středy a neděle jako za komančů…
Ty jo, Mysi, my mame od 15.30-17.30 a nemam pocit, ze je neco spatne..... delam na detske chirde, bezna norma je 8 pacientu denne na sal+ pochopitelne ze salu, takze litame jak namydlenej blesk , denne se otoci dost pacientu- nekteri odejdu, nekteri prijdou…a pri predstave, ze bychom do toho jeste „obsluhovali“ navstevy je mi blivno. proste je to technicky nemozny, kdysi se to zkouselo a opravdu se to nedalo zvladat. ono- my mame jako detske oddeleni uzamceno- a to je- sestri, jdeme na kaficko (bez deti, proste se sejdou u postele rodiny a delaji si piknik), pak navrat z kaficka.....
ja osobne nesouhlasim uz s povolenim navstev deti mladsich treba 6 let, pro decka je to trapeni- nejak je udrzet a pro personal uprimne receno taky. Klidne se do me pustte, ale tady mate nazor zas z druhe strany.....
@kikina2004 píše:
Ty jo, Mysi, my mame od 15.30-17.30 a nemam pocit, ze je neco spatne..... delam na detske chirde, bezna norma je 8 pacientu denne na sal+ pochopitelne ze salu, takze litame jak namydlenej blesk , denne se otoci dost pacientu- nekteri odejdu, nekteri prijdou…a pri predstave, ze bychom do toho jeste „obsluhovali“ navstevy je mi blivno. proste je to technicky nemozny, kdysi se to zkouselo a opravdu se to nedalo zvladat. ono- my mame jako detske oddeleni uzamceno- a to je- sestri, jdeme na kaficko (bez deti, proste se sejdou u postele rodiny a delaji si piknik), pak navrat z kaficka.....ja osobne nesouhlasim uz s povolenim navstev deti mladsich treba 6 let, pro decka je to trapeni- nejak je udrzet a pro personal uprimne receno taky. Klidne se do me pustte, ale tady mate nazor zas z druhe strany.....
Kikino, já to naprosto chápu, taky jsem pracovala jako dětská sestra, na JIRPu, tam návštěvy moc nechodili a když tak jen rodiče na chvilku… ale jde mi spíš o to omezení kdy tam jít… pro nás je to zrovna doba kdy malá spí a když jí musím brát sebou, tak je to na pytel, už tak má teď dost rozhozený režim
to je lepší někam vypadnout na celý den páč to je taky jiný a můžu jí dát oběd jak je zvyklá a pokusit se jí uspat taky tak… ale takhle je to fyzicky nemožný když nemám auto a teď třeba tu bude mamča, ale taky ne vždy… no a musela bych tam se psem a malou
nejde jen o tu cestu, ale i o to co pak v nemocnici… Elvis jako asistenční pes tedy musí mít povolený přístup i do všech zdrav. zařízení (asi tedy ne na operační sál, to bych se ani neodvážila požadovat), no ale může mít Jirka spolupacienta na pokoji s alergií na psy
a jak píšeš to o 6 letech, bývalo to do 10 let, tak v tomto zlepšení určitě, ale právě si nedovedu ani představit že v době kdy má Kiki spát bude hodinu a půl v MHD, pak protivná, uřvaná, unavená a přetažená na návštěvě v nemocnici a pak zase hodinu a půl zpět v MHD a ještě ve špičce ![]()
Sem to sem psala takhlenc právě proto, že považuji za nesmysl za manžou jezdit na návštěvu když jde ve středu tam a v pátek zpět… kdyby tam byl dýl, tak samozřejmě dojdeme, ale asi víc jak 2× max. 3× do týdne fakt nee… však ani když jsem byla v porodce, tak on i když jel sám, tak tam nebyl každý den, to až pak tchýně ho nutila když dojela
přeci jen to není 5 minut pěšky
a je to náročný pro všechny… máme mobily, může si do nemocnice vzít i notebook s internetem… a v ten čtvrtek (jediný den co se neuvidíme) si myslím že bude bohatě stačit s ním strávit 2×30 minut na telefonu a poslat si pár krásných sms ![]()
A jde mi hlavně o to, že třeba v KV sice taky měli psaný nějaký návštěvní hodiny, ale bylo to volný a pokud nebyla vizita nebo něco, tak mohl přijít kdokoliv kdykoliv, jde mi spíš o to „omezení“ těma hodinama, když si vezmu že bych neměla dítě a třeba v Praze se většinou dělá od 9 do 17 a pak nemá člověk šanci se za svým blízkým nijak dostat
já dělala až do 18 a na druhým konci Prahy a když mi tenkrát ležel Jirka v nemocnici skoro 3 týdny, tak jsme se viděli jen 4×
bylo nám oběma fakt smutno
… jednou jsem zkusila za ním jet, ale nepustili mě dovnitř a jeho nepustili ven, to už mi přišlo úplně teda úchylný když dospělýho nepustili v 7 večer ven z oddělení s tím že bufety i trafiky už mají zavřeno a návštěvy jsou do 17
možná se to už změnilo, ale tohle mi na Motolský nemocnici fakt děsně vadí…
![]()
Tohle je mi teda líto, už nebudem chodit do ZOO několikrát týdně. Takže příště radši do botanky ![]()
@hkac píše:
Tohle je mi teda líto, už nebudem chodit do ZOO několikrát týdně. Takže příště radši do botanky
Tak z tohodle mně je na
ne že je mi to líto
zdražení ještě budiž, ale omezení na 12 vstupů za rok
to už je teda fakt světový vrchol
![]()
Hkac, a nevíš jak je to se stávajícíma permicema? Jestli na ty bude taky jen 12 vstupů a už od toho odečtou to co jsi prochodila nebo propočítají zbývající měsíce a budeš mít jako 1 vstup na měsíc?
Jako ono třeba já nevim 40 vstupů by se dalo, ale aby vycházel jen 1 na měsíc to je fakt padlý na hlavu
no jestli tam tedy v ten čtvrtek půjdeme, tak se na to poptám… ale je to fakt snad světová rarita
doufám že se víc lidí vzbouří a něco s tím udělají ![]()
Kurňa, že já koukala na ty stránky zoo, jako tím srovnáním cen s jinýma zoo ve světě mě tedy nas… jak můžou srovnávat Berlín nebo Orlando s Prahou????
![]()