Poradna duly
Jana Čurdová
@hkac píše:
No tady to teda žije.My máme už šestileťačku
.
Krásný dortík
si dělala sama? A gratulujeme ![]()
No, víš jak, všichni venku chytají bronz a děti
až bude pršet, tak to tu zase ožije ![]()
My dneska s Kiki tak trochu tvořily přáníčka babičkám ke dni matek
Maminka střihala, Kiki patlala lepidlo, maminka lepila
a stránka nalevo od kytiček je namalovaná samotnou Kiki
umí to i líp, ale nechtěla kreslit protože jí maminka nechtěla půjčit nůžky ![]()
Ahojky přesně jak píše Myši jsme celé dny venku když je krásně,výletujem,včera se dokonce Jiřík sám chtěl schladit v rybníku tak se chvilku cachtal
až jsem čučela pač loni po kolena jak mile voda šahal výše hysteráček ale včera normál,,plaval,,
a veliká novina.....jsme upa bez plín jak den tak noc
noc už třetí a zatím úspěšně ráno suchý,přes den většinou také už dlouho nebyla nehoda
hlásí i z obchodu že chce čůrat a vydržel než jsme sešli první patro tak mám radost
on už tu plíno přes noc měl dlouho suchou tak jsm už zkusila nedat a zatím dobrý,a už ani tu plínu sám nechce
já vlastně kupovala poslední balík nějak v únoru a ještě mi 6 plín zbylo
už sám jiřík říká když uviděl plínu na hromádce: nechci plínu,je pro mimina…taka je to super
foto:
1.plavu
2.piknick v Srbech
3.u Berounky v Berouně
Ahoj holky ![]()
Teda to je teplotní skok
nevím co ted budem dělat,když jsme byly celý dny venku a ted tak leda v holinkách a pláštěnce
ono nemůže být nějak normálně…
@janysek025 jiřík je fakt velikej šikula,gratuluju !
Marau nezapomen 16.5 se už blíží
už je čas ![]()
@Ivoka píše:Marau nezapomen 16.5 se už blížíuž je čas
VÍÍÍÍM mám poznačeno v kalendáři… já u PC nejsem tolik jak dřív… přece jen jsem pěkná kulička…
jsem ještě celá, ALE .....mám holky pryč (Kač s našima v Razové, Kity na cestě do Londýna), budu chystat oběd… jen si nevím sama se sebou rady.....
![]()
… co jsem vyšla s Kity k odjezdu, stáhla jsem se a za hdinu 4×. po 3 to ale trvalo snad 5 min v kuse...... od té doby mě jakoby štiplavě pálí nad stydkou kostí… něco jsem zaspala, ale teď od 11 zas souvislá palčivá bolest… ale teda už sílí a slábne…
U nás byl pro změnu noční „teror“, Kiki od půl 3 vzhůru a u nás v posteli, skákala po nás, pak mi čórla telefon a začala vytáčet videohovory
jako ve 3 ráno
no, když donesla tu velkou plastovou panu a že si jí vezme k nám do postele páč chce s námi (ta panenka) dělat hají, tak jsem se balila, řekla Jirkovi že je to na něm a zavřela je v ložnici a sebe u Kiki v pokojíku a spala jsem tam… chvilku jsem je slyšela jak tam Kiki řve a jak se spolu dohadují jestli se bude nebo nebude spát… pak jsem zabrala, v 6:40 mi vzbudila Kiki když přišla s kapesníkem a začla mi utírat nos a pak volala „mami, mami, utřít nos“… a utrhla mi kousíček kapesníku a clapa mi ho do nosní dírky…
poslala jsem jí za tátou a otočila se a spala dál, vzbudila jsem se 10:10 a doma ticho, si říkám že buď spí nebo koukají na pohádku… nic jsem neslyšela, tak jsem vstala, proběhla byt, no a v ložnici bezva překvápko, no, málem jsem se počůrala smíchy
![]()
@Mysicka31 No ještě že jsem před chvílí čůrala, to bych asi neudržela
. My taky měly dneska horší noc. Ale jinak už to bývá lepší, snad jsem konečně narazila na „funkční“ kosmetiku pro atopiky a bude to už jen lepší. Poslední dny se to Máje hrozně zhoršilo a má to i na víc místech, tak jsem zainvestovala do A-dermy a vypadá to (ťukťukťuk) že to bude lepší a lepší.
My jsme taky bývaly hodně venku, Mája už několik dní přes den bez plíny
, když nejdem na písek, tak jí nedávám plínu ani venku. Na odpolední spaní plínu má, ale už několik dní se vyčůrala před spaním a i po těch 3h spánku byla suchá, tak až bude tepleji, tak se asi osmělím a seberu plínu i na denní spaní. Ovšem nechce čůrat venku (ani do nočníku, mám cestovní), zatím to vydržela domů, ale to není spolehlivé. No co, raduju se i z toho. Dneska jsem Máje koupila krásné kalhotky, když už je to velká holka. Měla jsem kupon na 50% slevu do CAčka (ale jen na baby, tj vel do 92, a kalhotky snad budou ještě nějakou dobu OK).
@hkac píše:
@Mysicka31 No ještě že jsem před chvílí čůrala, to bych asi neudržela![]()
![]()
. My taky měly dneska horší noc. Ale jinak už to bývá lepší, snad jsem konečně narazila na „funkční“ kosmetiku pro atopiky a bude to už jen lepší. Poslední dny se to Máje hrozně zhoršilo a má to i na víc místech, tak jsem zainvestovala do A-dermy a vypadá to (ťukťukťuk) že to bude lepší a lepší.My jsme taky bývaly hodně venku, Mája už několik dní přes den bez plíny
, když nejdem na písek, tak jí nedávám plínu ani venku. Na odpolední spaní plínu má, ale už několik dní se vyčůrala před spaním a i po těch 3h spánku byla suchá, tak až bude tepleji, tak se asi osmělím a seberu plínu i na denní spaní. Ovšem nechce čůrat venku (ani do nočníku, mám cestovní), zatím to vydržela domů, ale to není spolehlivé. No co, raduju se i z toho. Dneska jsem Máje koupila krásné kalhotky, když už je to velká holka. Měla jsem kupon na 50% slevu do CAčka (ale jen na baby, tj vel do 92, a kalhotky snad budou ještě nějakou dobu OK).
Hkac, a zkoušeli jste koupat v syrovátce? To fakt hodně pomáhá
A-derma je dobrá, měli jsme vzorky (dr nám jich dala asi 10
) nám pomáhá Excipial nebo pak něco s Panthenolem nebo močovinou, vpodstatě z těchto asi cokoliv… ale ta syrovátka byla NEJ, kdyby se ti podařilo sehnat čerstvou a ne v prášku, tak doporučuji, do vany při koupání dát tak 1-2 litry, podle toho kolik dáváš vody, ale důležitý je potom dítě neoplachovat, neboj nesmrdí
jestli k vám jezdí to bučící auto co vozí mléko z farmy, tak se s nima domluv a oni ti kyblík dají ![]()
A Mája je šikulka
u nás je s čůráním při spaní teď problém, jak byla ta vedra, tak Kiki hodně pila a právě i před spaním a budeila se pročůraná až kdová kam
se jí ale ani nedivím, dyť i já chodím čůrat několikrát do hodiny
a venku to taky chtělo čas, teď už není problém a měli jsme i období kdy chtěla čůrat jen venku do travičky, tak sem jak pako lítala před barák aby se princezna spokojeně mohla vyčůrat
![]()
Včera tu po tom dětském mejdan zůstal pěkný binec, tak jsme hračky jen roztřídily, některé zůtaly na malém stolečku, u kterého holky občas jedí. Ráno jsem na to zapomněla, dala Marušce snídani a když jsem se na ni šla po chvilce podívat, tak jsem ji našla takhle
. Chudinka ![]()
@hkac píše:
Včera tu po tom dětském mejdan zůstal pěkný binec, tak jsme hračky jen roztřídily, některé zůtaly na malém stolečku, u kterého holky občas jedí. Ráno jsem na to zapomněla, dala Marušce snídani a když jsem se na ni šla po chvilce podívat, tak jsem ji našla takhle. Chudinka
Mája čůrá venku
. Byli jsme skoro celý den v ZOO a stačila jedna plína (na spaní v kočárku, to jsem se neodvážila nedat plínu, když je taková zima). A překvapilo mě, jak tam bylo málo lidí - na to, že bylo hezky a víkend. Fakt pohoda, nikde žádné fronty, žádné davy. Zato v botanické to začíná být hustýýý.
Příspěvek upraven 13.05.12 v 20:04
Kačka je stále na plenkách…
Zkoušela jsem i bonbonky, když se vyčůrá s tím, že když ne, nebudou bonbonky.
a ona odpoví Tak nebudu bonbonky..... v podstatě její první věta.
![]()
@Marau Taky jsem to tak zkoušela a nic. Přišlo to v době, kdy jsem to zcela vypustila a neřešila. Ony ty potvůrky vycítí, jak nám na tom záleží
. Teď je největší motivací to, že může nočník sama odnést, vylít, spláchnout a hlavně si pak umýt ruce
.
@hkac píše:
@Marau Taky jsem to tak zkoušela a nic. Přišlo to v době, kdy jsem to zcela vypustila a neřešila. Ony ty potvůrky vycítí, jak nám na tom záleží. Teď je největší motivací to, že může nočník sama odnést, vylít, spláchnout a hlavně si pak umýt ruce
.
tak tohle musím naprosto potvrdit vzdala jsem nočníkování a nato jiřík začal sám chtít ---teda rovnou na wc…plínu už nemáme přes den dlouho a na noc asi 4-5 dní přesně nevím a zatím žádná nehoda čím víc jsem se snažila tím víc to bojkotoval ![]()
Na děti, u dětí a v domácnostech kde jsou malé děti neplatí asi ani jeden z fyzikálních zákonů :-/
zákon o zachování energie - neplatí - děti vždy vydají víc energie než přijmou a přitom jim nikdy žádná nechybí
zákon o zachování hmotnosti - neplatí - hmotnost látek před tím než se dostanou dětem do rukou nikdy neodpovídá té která se vyskytne na druhém konci, cestou se vždy něco ztratí nebo naopak nabalí
Archimédův zákon - neplatí - dítě ponořené do kapaliny je nadlehčováno větší silou neboť neustále skáče a je nemožné toto spočítat
No, možná jeden co platí se přeci jen najde
a to sice
Zákon o zachování hybnosti - platí
- Celková hybnost dítěte se nemění. Je jedno v jakém okamžiku ho zastihnete, jestli bdí či spí, pořád je stejně rychlé co se prchání týče ![]()
@Mysicka31 píše:
Na děti, u dětí a v domácnostech kde jsou malé děti neplatí asi ani jeden z fyzikálních zákonů :-/zákon o zachování energie - neplatí - děti vždy vydají víc energie než přijmou a přitom jim nikdy žádná nechybí
zákon o zachování hmotnosti - neplatí - hmotnost látek před tím než se dostanou dětem do rukou nikdy neodpovídá té která se vyskytne na druhém konci, cestou se vždy něco ztratí nebo naopak nabalí
Archimédův zákon - neplatí - dítě ponořené do kapaliny je nadlehčováno větší silou neboť neustále skáče a je nemožné toto spočítat
No, možná jeden co platí se přeci jen najdea to sice
Zákon o zachování hybnosti - platí- Celková hybnost dítěte se nemění. Je jedno v jakém okamžiku ho zastihnete, jestli bdí či spí, pořád je stejně rychlé co se prchání týče
holky jsem od 4 vzhuru nějak mi už nejde zabrat tak jsem se valela do teĎ ale dobrá zpráva: v 5:13 se vzbudil Jiřík že chce čůrat
tak rozespalý šel na wc a fakt že jo
pak zalehl zpět do postele a než jsem se dobelhala ze záchodu já tak byl zase ťuhýk
já mám takovou radost
![]()
včera jsem byli v bille a hlásil i z nákupního košíku potřebu (tak to minule nebyla náhoda,)tak jsme leteli ven sice jsme pípali pač jsme vyšli vchodem byl nejblíž ale stihli jsme
a pak že zázraky se u nás nedějí.....dějíííííííí