Únor 2011

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3946
10.9.10 10:52

Ahojky :
já mám dnes šílený den, v noci jsem probouzela, ráno nemohla dospat a probudil mě hluk z nějaké sbíječek brusky a kladiv, někdo někde něco přestavuje , nepochopitelně v nové baráku, kde je vše naprosto nové, hluk je to na zbláznění, od 8 od rána nonstop, je to na palici, musel jsem i vzít nějaký mírný povolený uklidńovák a za pár hodin šup pryč na chatu. Z toho jsem usoudila že klid je pro miminko to je nejdůležitější. Včera jsem kvůli tomu nepozřela během dne ani sousta, snad nám alespoň řeknou jestli hodlají sbíjet a bourat den či roky.Nevím, jak vy, ale ja jsem v těhu šíeně citlivá a vnímavá.

ropuska : držím palečky!! Ale určitě to dopadne stejně dobře jako při minulém těhu. :srdce:

S těmi DVD jste mě překvapili, gyndař má profi UTZ podle všeho a myslím že i 3D(jak jsem slyšela), ale nevím, jak to bude probíhat.Asi tam zavolám a optám se )co sebou : DVD, penízky, ale nejdůležitější je zdravý miminko, ne video. :palec:

chtěla jsem se vás zeptat, co si myslíte, že je pro zdraví miminka nejdůležitější, pokud má pochopitelně zdravou genetickou základnu. Tak za 1. klid a pohoda maminky, za 2. životospráva - jídlo,odpočinek,abstinence nebo redukce povolených, přesto ne ideálních léků, za 3. vztah maminky k miminku v bříšku (vycítí podle našeho hlasu a emocí něco, je-li toho schopen a kdy), přeci jen ne každá maminka od počátku své ultra malé mimi vnímá intenzivně. Hlavně nepiště že vše dohromady. :think:

• načítám...
3946
10.9.10 11:00

fragola : a k té tabulce jen drobná chybička :
můj nick je beruškaa82 (nikoli 80)
TP je nakonec 10.2.

A mám návrh : co přidat kolonku : (chlapeček/holčička, popř. chlapečci/holčičky). Ale je to čistě jen návrh, vím, že máš spousty práce :-D

• načítám...
725
10.9.10 11:48

Děkuji, snad to dopadne dobře, ono ten zákrok je nepříjemný, ale dá se přežít.
Tak snad je pan doktor šikovný, a zvládne to levou zadní…
Hlídání v celku mám, takže budu nejmíň týden lenošit, a pak se pomalounku budu vracet do normálu…

• načítám...
3221
10.9.10 12:11

Ahoj holky.
Potřebovala bych trošku poradit… Celou dobu jsem cítila jen opravdu vzácný kopaneček, spíš takové lechtání a to jen výjměčně třeba jednou večer…
Včera mi připadalo, že si tam mímo hraje fotbal, bylo to šílené… a ráno zase. tak mi příjde divné, že z ničeho nic najednou takové šílené pohyby. A teď mě docela dost pobolívá podbřišek, lépe řečeno levý vaječník… Tak doufám, že to není nic mimořádného a je vše ok…
Máte někdo podobnou zkušenost?

Psala jsem to i na diskuzi miminka únor 2011, takže všem, co to budou číst 2× se dopředu omlouvám… :hug:

• načítám...
1718
10.9.10 12:42
beruškaa82 píše:
Ahojky :
já mám dnes šílený den, v noci jsem probouzela, ráno nemohla dospat a probudil mě hluk z nějaké sbíječek brusky a kladiv, někdo někde něco přestavuje , nepochopitelně v nové baráku, kde je vše naprosto nové, hluk je to na zbláznění, od 8 od rána nonstop, je to na palici, musel jsem i vzít nějaký mírný povolený uklidńovák a za pár hodin šup pryč na chatu. Z toho jsem usoudila že klid je pro miminko to je nejdůležitější. Včera jsem kvůli tomu nepozřela během dne ani sousta, snad nám alespoň řeknou jestli hodlají sbíjet a bourat den či roky.Nevím, jak vy, ale ja jsem v těhu šíeně citlivá a vnímavá.

ropuska : držím palečky!! Ale určitě to dopadne stejně dobře jako při minulém těhu. :srdce:

S těmi DVD jste mě překvapili, gyndař má profi UTZ podle všeho a myslím že i 3D(jak jsem slyšela), ale nevím, jak to bude probíhat.Asi tam zavolám a optám se )co sebou : DVD, penízky, ale nejdůležitější je zdravý miminko, ne video. :palec:

chtěla jsem se vás zeptat, co si myslíte, že je pro zdraví miminka nejdůležitější, pokud má pochopitelně zdravou genetickou základnu. Tak za 1. klid a pohoda maminky, za 2. životospráva - jídlo,odpočinek,abstinence nebo redukce povolených, přesto ne ideálních léků, za 3. vztah maminky k miminku v bříšku (vycítí podle našeho hlasu a emocí něco, je-li toho schopen a kdy), přeci jen ne každá maminka od počátku své ultra malé mimi vnímá intenzivně. Hlavně nepiště že vše dohromady. :think:

Ahoj beruško, jasně,že je důležité,aby bylo miminko zdravé,ale proč si ho nenatočit,když to jde.
Mě taky dělá zle nadměrný hluk,třeba,když jdu do města,u nás je to teď všude rozkopané dělá se nová kanalizace a do toho jezdí ty náklaďáky, autobusy…jsem z toho pak taková dezorientovaná.
Myslím,že pro vývoj miminka je nejdůležitější pohoda maminky,někde jsem četla,že nás prckové slyší už v těhle týdnech,co teď jsme. Já si s bříškem hodně povídám a hladím ho,třeba i na veřejnosti,lidi na mě koukaj proč si hladím pupek,ale myslím,že je to normální.Snad každá maminka svoje dítě miluje od prvu začátku.
Samozřejmě,že je důležitá dobrá životospráva,žádný alkohol,pro mě jsou teda tabu i cigarety, odpočívat,ale taky pohyb,minimálně každý den 30min. chůze.

• načítám...
3946
10.9.10 14:59
myspulka píše:
beruškaa82 píše:
Ahojky :

chtěla jsem se vás zeptat, co si myslíte, že je pro zdraví miminka nejdůležitější, pokud má pochopitelně zdravou genetickou základnu. Tak za 1. klid a pohoda maminky, za 2. životospráva - jídlo,odpočinek,abstinence nebo redukce povolených, přesto ne ideálních léků, za 3. vztah maminky k miminku v bříšku (vycítí podle našeho hlasu a emocí něco, je-li toho schopen a kdy), přeci jen ne každá maminka od počátku své ultra malé mimi vnímá intenzivně. Hlavně nepiště že vše dohromady. :think:
Ahoj beruško, jasně,že je důležité,aby bylo miminko zdravé,ale proč si ho nenatočit,když to jde.
Mě taky dělá zle nadměrný hluk,třeba,když jdu do města,u nás je to teď všude rozkopané dělá se nová kanalizace a do toho jezdí ty náklaďáky, autobusy…jsem z toho pak taková dezorientovaná.
Myslím,že pro vývoj miminka je nejdůležitější pohoda maminky,někde jsem četla,že nás prckové slyší už v těhle týdnech,co teď jsme. Já si s bříškem hodně povídám a hladím ho,třeba i na veřejnosti,lidi na mě koukaj proč si hladím pupek,ale myslím,že je to normální.Snad každá maminka svoje dítě miluje od prvu začátku.
Samozřejmě,že je důležitá dobrá životospráva,žádný alkohol,pro mě jsou teda tabu i cigarety, odpočívat,ale taky pohyb,minimálně každý den 30min. chůze.

Njn, taky to nemáš lehké, už se těším, až vyrazím za 2 týdny do školy, asi bych to tu nevydržela sama. Některé maminky si musí na miminko zvyknout, ztotožnit se s novou situací, přestože bylo chtěné, myslím, že je to přirozené. Jinak naprosto souhlasím.Miminko nás v tomto týdnu slyší, na druhou stranu si nejsem jistá, jestli si ty zvuky dostatečně uvědomuje.

• načítám...
24837
10.9.10 15:31

Beruško, nad přidáním pohlaví miminka jsem též přemýšlela + přidat jméno, kdo bude mít vymyšleno :-D
A jinak mi přijde nejdůležitější ta životospráva, to může mamina tak nějak nejvíc ovlivnit, bříško si hladím od té doby, co vím, že jsem těhotná :wink: a nad stresem v těhu bych se až tak nezalamovala, protože člověk nemůže být v klidu pořád a na řeči, že je člověk nervní, že se mu narodí uplakané miminko a naopak, na to teda nevěřím :wink:

Jinak je tu návrh na uzavřenou skupinu… Co vy na to? Já jsem pro všema 10, máme to takhle na ledňátkách a je to fajn, přece jen, si to můžou číst jen člonové skupiny a ne všichno ostatní :wink: Tak co vy na to?

• načítám...
1718
10.9.10 15:41

Mě je docela jedno jestli budeme uzavřená skupina nebo si nás bude číst ten kdo chce. Není tu nic,co by si nemohli přečíst ostatní.

• načítám...
2578
10.9.10 16:02

Tak mě je taky jedno jestli bude uzavřená či ne :nevim:

Fragi: pro zapsání dětiček souhlas :pankac:

Beruško: tak na těhotenství mám takovej návod - asi se to nebude líbit všem ale příjde mi přirozený. Snažím se chovat stejně jako doposud, krom pití: alkoholu a cigaret. Prostě jsem na sebe opatrnější ale zase nedělám žádnou citlivku, jím na co mám chut (omezené množství :wink: tak nějak mám čím dál větší hlad 8-) ) Prostě co mi dělá dobře to dělám. Myslím že tělo má dost velikou změnu s miminkem, natož abych ho zatěžovala více. Břiško zas tak moc nehladím, asi protože ty pohyby zatím moc necítím nebo nevím ale na miminko se hrozně těším, až mám strach že bude hrozně rozmazlené :mrgreen:
Tak nějak nevím jak to napsat - jsem těhotná - ne nemocná :think:

• načítám...
1718
10.9.10 16:11
Marketa14 píše:
Tak mě je taky jedno jestli bude uzavřená či ne :nevim:

Fragi: pro zapsání dětiček souhlas :pankac:

Beruško: tak na těhotenství mám takovej návod - asi se to nebude líbit všem ale příjde mi přirozený. Snažím se chovat stejně jako doposud, krom pití: alkoholu a cigaret. Prostě jsem na sebe opatrnější ale zase nedělám žádnou citlivku, jím na co mám chut (omezené množství :wink: tak nějak mám čím dál větší hlad 8-) ) Prostě co mi dělá dobře to dělám. Myslím že tělo má dost velikou změnu s miminkem, natož abych ho zatěžovala více. Břiško zas tak moc nehladím, asi protože ty pohyby zatím moc necítím nebo nevím ale na miminko se hrozně těším, až mám strach že bude hrozně rozmazlené :mrgreen:
Tak nějak nevím jak to napsat - jsem těhotná - ne nemocná :think:

Taky se v jídle vůbec neomezuji, jím na co mám chuť. Včera jsem zbaštila celej hermelín a mám chuť i na nivu. Přesně tak taky jsem na sebe víc opatrná,ale jinak dělám věci jako dřív.

• načítám...
1718
10.9.10 16:23
  • načítám...
494
10.9.10 18:38

ahojte holky, ten nápad s uzavřenou diskusí jsem měla já, docela bych to uvítala, mě osobně trošku vadí, že si to tady může přečíst úúúplně kdokoli…
jinak fragol, ještě jsem ti zapomněla napsat, TP 1.2., pohlaví holčička, ale jméno zatím fakt netuším :lol:

• načítám...
1996
10.9.10 19:32

Já jsem taky pro uzavřenou skupinu.Máme to takhle tady s holkama z miminka 2007 a je to super.Už se známe tam natolik,že si píšeme i důvěrné věci.

• načítám...
24837
10.9.10 19:59

Já jsem pro tu uzavřenou skupinu taky, pro nikoho se nic nezmění, pokud se bude chtít někdo přidat, není problém a jde napsat fakt víc věcí než takhle 8-)

• načítám...
1718
10.9.10 20:04

Tak jo, uděláme uzavřenou skupinu. Asi to bude fakt lepší :palec:
Holky, mě bodla včela,já se tak lekla.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí