Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
To teda jsou, ještě jednou mě nas.. a už jim řeknu ať je tam netahají, že je to pro mimina:)
My je čistíme jen jednou na noc ![]()
Klari neboj, však Davídek na lezení přijde, vždyť má čas ![]()
Zuby nečistím, holky žádné nemaj, kro T. té špičičky tu jí ráno a večer přejedu plínkou
![]()
Kláry já teda skleničkuju, takže má každý den něco jinýho a stejně to nechce
To vyhladovění jsem taky zkoušela a bez úspěchu, tak si říkám, že je to třeba těma zubama, že mu vadí ty kousky, přeci jen jako kaše nebo jogurt to rozmixlý neni ![]()
U nás se čistí zuby jen před spaním
jo a bez pasty, už máte někdo pastu? ![]()
Koale taky si myslím, že to bude spíš kouskama, kdybych mu to rozmixovala, tak to určitě sní všechno ![]()
Jo a pastu nedávám, má se dávat až dýl, ale přesně nevim kdy…možná po roce ![]()
Grepi snad jo, i když doktorka a rehabka si nemyslí, že by měl čas ![]()
kláry já už kolikrát přemýšlela nad tím že to mixnu ale bojim se, že se mi ale pak kousky nikdy jíst nenaučí.
Tak jsem radši že sní sice míň ale je to nekašovitý. Nedávno jsem tu četla diskuzi, kde nějaká maminka ještě po roce dávala skleničky pro 4 měsíce, protože nikdy nic jinýho nedala a dítě se jí na tom teď když chtěla začít dusilo.Tak nevim
Co vy zkušenější matky, poraďte, naučí se to dítě časem? jako že to přijde samo, nebo cvikem?
Mates už zvládne křupík, ale na rohlíku se ještě občas dáví.
Ahojky - tak ke kouskům ve stravě, naše starší měla atopický ekzém strašný, takže jsem skoro do deseti měsíců jen kojila - měla polivalentní alergie, pak po homeopatické léčbě se vše vyléčilo. Takže se nebojte, nemá problém s kousky - začala později a vše dohnala. Ale je fakt, že ve školce s ní chodí chlapeček, co má skoro 4 roky a ten chce doteď jen mixované, tak ho tam chodí maminka každý den krmit, protože učitelky to odmítají dělat.
Jinak pérování je fajn začátek před lezením - to pak příjde rychle samo.
A plavání je super, taky chodíme, malá je vodnice stejně jako ta starší tak doufám, že nám to vydrží jako rodinná aktivita - aspoň někdy vidíme tatínka.
S čištěním zoubků - my bohužel zatím žádný nemáme, tak není co čistit - ale snad se brzo proklubou, protože jinak už v noci zblázním.
Tak se mějte - jdu vzbudit spáče a pak si večer jedu zazpívat ![]()
My pres tyden nemixujeme vubec
, teda krome jahlove kase na vecer, ale i to casem vychytam a naucim se ji varit tekutejsi ![]()
Mixovani jsme odbouravali cca 2 - 4 tydny. Nejdrive jsem neco pomackala a zbytek mixla. Postupne jsem pridavala mackane a mixovala mene a mene.
Rohlik si sam nepapa, ale nakrajeny na kosticky to basti. Vetsi uspech ma u nas chleba, jak kosticky, tak kurka do ruky.
klaaras píše:
Koale taky si myslím, že to bude spíš kouskama, kdybych mu to rozmixovala, tak to určitě sní všechno
Jo a pastu nedávám, má se dávat až dýl, ale přesně nevim kdy…možná po roceGrepi snad jo, i když doktorka a rehabka si nemyslí, že by měl čas
Vy jste v termínu? Já myslím, že se rozleze úderem 10 měsíce, je to kluk a někteří kluci jsou línější.
Nosánku my už taky nemixujem dlouho a kousky mu problémy nedělají, ale prostě sní málo ![]()
Malej už ti jí na kostičky chleba? A to je kouše? Já to teda ještě nezkoušela, tak nevim…
Grepi no já nevim, ale když jsme byli naposled na rehabku, tak tam byla nějaká paní a říkala, že je ještě malej, ža má čas a rehabka na ní vyjela, že malej teda neni, že už by to měl umět
![]()
Jsem ráda, že se aspoň plazí…
Barter malá ti ještě takhle večer spí a pak normálně usne? Kdybych nechala malýho takhle spát, tak by usnul tak v 11
![]()
Klari, hele kámošky malá se taky plazila a lezení trochu přeskočila, pérovala na kolínkách, ale nelezla v 10 ti m se posadila a seděla a týden na to si stoupla, lezla vlastně až pak ![]()
já myslím, že s lezením není kam spěchat. Některé děti rovnou chodí
. Jinak malá je docela režimové dítě - asi je to hodně dáno tím, že jezdím se starší do školky, takže ráno vstáváme v přesnou hodinu, dopoledne spí taky skoro v pravidelném čase. Poslední dobou, ale začíná vynechávat spaní hned po obědě - nebo si ho zkracuje a pak mi usíná někdy kolem páté a zdřímne si hodinku. Naštěstí jde normálně spinkat o své půl osmé večer. je fakt, že vstáváme většinou v půl sedmé nejpozději.
Co se týká jídla a kousků - tak u nás se baští skoro vše a to i bez zubů. Zvládáme rohlík, křupky, chleba, měkčí jablíčko - na měsíček okroužlané, banán. Bohužel ona je strašný loudil a tak občas přistihnu tu starší, že jí strčí i něco co nemá - včera okusila jablíčkový perník co peču jako buchtu - evidentně jí chutnal ![]()
Klari: maly si ten chlebik tak nejak rozzuzla - jazykem o horni patro a se slinama to pak jen mlaska (vcera jsem mu koukala do pusy jak to dela
).
Zbastime takhle vse jak ja u Bar, jen to jablicko ne - to ma tendence polykat vevelke kousky a to mu nejde - vzdy mu zaskoci.
Přeju krásnou sobotu ![]()
Tak já to zkusim jak psala Nosánek, postupný odbourávání mixování
Nebo je možný, že ho to jako víc zasytí, když to jsou kousky a neni to kašovitý?
Mě spíš přišlo, že se mu nechce žvejkat, nebo jako to mělnit o patro, tak se na to po chvilce vyprdne a už nechce ![]()
BarTer ten 4 letej chlapeček, to je teda mazec
U nás je taky ještě chrupička o 5 a pak se jde v 7 večer spinkat ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat