Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Kaspi, i tak hezký míry, když si vezmu Maru jak byla s porovnáním holek menší ![]()
On na to ale nevypadá:)V porovnání s ostatními dětmi už totiž vypadá normálně ![]()
Kaspinka aspoň dýl užijete oblečení ![]()
Grepik tak to měly pěkný váhy, teda Kája úplně ukázkovou.
a blahopřeju k zoubku ![]()
Kláry jojo počítá se to rok zpětně. My teď doufáme, že dostaneme přídavky v rakousku, to by nás docela potěšilo, přece jen je tam maji vyšší ![]()
Nosánek tak ty stromky hlavně zase zítra připomeňte, nebo si nevzpomenu
a domeček pěknej, taky máme na příští pětiletku v plánu dodělávky ![]()
Dobrou nooooc ![]()
Jůůůůůůůůů, pěkně se tady ty domečky nahromadily
. Krásný všechny, pokochala jsem se
.
Stromky jsem taky ozdobila!
My dnes měli lítací den, dopo RHB, domů naobědvat, pak s mužem vyzvednout V. ze školky, zajet domluvit detaily na oknech, pak Vendulce pro zimní boty a ještě mrknout na barák. Docela mě to utahalo
.
Ale z té rehabky mám docela depku. Jsme tentokrát Matýska s fyzioterapeutkou dost probíraly, hodně jsem se ptala a hodně se dozvěděla
. On skrz tu hypotonii bude prostě fakt všechno dělat mnohem později a to cvičení mu vlastně prý moc nepomůže - resp. vývoj to neurychlí, děláme to vlastně jen proto, aby zapojoval svaly takové, jaké má a nevymyslel si vlastní alternativu (když mu něco pohybově nepůjde, udělá to jakkoli a s největší pravděpodobností špatně), kterou by si uškodil. Říkala, že tam má dvouletého chlapečka, Máťovi hodně podobného (stavem, vývojem), na čtyři šel ve 13-ti měsících a chodit začal až teď v těch dvou letech. Když jsem se ptala, jestli opravdu myslí, že i on bude až takhle pomalej, tak prý to odhadnout nedokáže, nicméně prý mám počítat s tím, že nic nebude hned, ale taky to tak být nemusí, může překvapit…
No a tak jak jsem se těšila na ten cvik, který by mu mohl dopomoci k lezení, tak to je další „průšvih“, on ho totálně bojkotuje, absolutně ho (ani jiné jeho alternativy) nedokážeme (ani já, ani fyzioterapeutka, ani obě dohromady
) odcvičit, udržet. Prý M. patří k tomu procentu dětí, který třeba pak musí i rehabilitaci přerušit, protože to je naprosto neúčelný a vlastně jen mučení bez efektu. No, máme to doma zkoušet (většinou je doma klidnější, ač brečí, u ní je úplně hysterickej, ale dneska se to teda nevedlo ani potom), příští ČT kontrola, tak uvidíme, jak se to bude vyvíjet.
Jsem se rozkecala
, pardoooon
. Jsem se musela svěřit
.
koale - Matýsek vypadá ve vězení spokojeně
.
Kaspi - díky, já mu to hned ráno vyřídím
. Beník má pěknou váhu, je to prďola, ale tak špatný to není, V. byla taky takhle mrňavá (možná teda jen trošku delší
, ona se narodila dlouhá - na to, že neměla ani 3 kg - za to teď se zarazila
). Bílý pláště Matěj taky nesnáší, hlavně od té nemocnice.
klaaras - Davídkovi taky vše nej ![]()
grepik - gratuluju k zoubky i pěkným mírám ![]()
MartinaG a Markéta14 - to je ale výýýýbornej nápad
! Jsem pro a jestli jste ochotné vážit do Brna cestu, určitě se musíme domluvit! Snad se nás sejde co nejvíc (klíďo se přidejte i ostatní mimobrněnské, kdo to ještě nemáte tak daleko
), Markita se tady fakt dlouho neukázala
, beruskaa možná nakukuje
(páč mně na profil jo - a nenapíše a nenapíše, baba jedna
).
Pěkné zmrzlé ráno přeji
Žá-ba Nedivim se že jsi byla včera unavená, ono asi jen vstřebat ty informace na rhb bylo pro tebe náročný. Je mi to moc líto, ani nevim co bych napsala.
O hypotonii toho moc nevím, blbý je že se to nezlepšuje cvičením, to by se člověk měl k čemu upnout. Zase je dobře, že jste to takhle detailně probraly a že tě fyzioterapeutka připravila na tu úplně nejhorší variantu, jak by to mohlo být.Takhle tě bude těšit každý dřívější úspěch a já věřím že takový úspěchy budou a že vás Matýsek ještě překvapí.
Nejhorší asi budou ty lidi okolo, co maji potřebu neustále se ptát jestli už malej umí tohle a tohle, ty dokážou vytočit i mě. Nedávno mi dokonce jedna ženská co se divila že Mates nesedí a ještě víc, že ho ani neposazuju ( sama měla 5 měsíční holčičku posazenou v pravim úhlu v káře) řekla co to mam za metody a že bych si o tom měla něco přečíst
Ale to už sem motám něco co s tim nesouvisí. Ber to tak že ve 20 letech se nikdo nebude ptát v kolika jsi začal dělat to a to a na nikom nebude poznat jesli lezl v 7 měsících nebo ve 12
Hlavní je že to Matýsek všechno zvládne
Jo a je zase šikovnej jinak, náš Matýsek žádnýho indiána ani paci, paci nedělá, umí jen papa.
Tak jsem se taky docela rozkecala. ![]()
Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli máte doma taky takový slimáky. Mates už má 4 zuby a přesto slintá jako blázen a kudy proleze, tam zůstává stopa fakt jak po slimákovi ![]()
Pěkné ráno
venku kosa, dítě ve školce, dvojky nakrmený, půjdu si udělat snídani.
Kaspi, byli jste na tom lampionovém průvodu?
Krásné bílé ráno
![]()
Žábo
Koale to napsala moc hezky a já s ní souhlasim, takže už se k tomu moc rozepisovat nebudu…jste šikulky, možná to potrvá dýl, ale všechno to dohoní, třeba nakonec poleze a bude chodit dřív než ten náš lenochod
![]()
Koale malej teď už ani nějak neslintá, takže stopy nedělá
naštěstí, už tak mám všude otisky ručiček ![]()
Jo a s těma chytrýma lidma máš pravdu ![]()
hezké ráno ![]()
: počasí: u nás taky ještě trochu mrzne ale jinak dobrý ![]()
žába: sice nevim co je to hypotonie ale také přeji at se Matýskovi daří ![]()
nosánek: baráček taky dobrý
- my sice doufáme venkovní upravy dodělat dřív ale jak to vapadá tak to jen tak nebude ![]()
Klara: to je jasný - každa kačka dobrý, taky bych státu nic nenechala, on nás taky bere kde může. My to chcem taky v lednu zkusit ale asi z toho nic nebude.
Koale: Rakouský přídavky - no tak jestli má Rakousko nějaký volný tak je taky berem
![]()
:jinak mám velikou radost -včera se přihlásil zájemce na auto, kéž by to vyšlo ![]()
Holky máte někdo tu slevovou kartu do Dráčiku? Chci tam teď nakupovat na Vánoce a mají ten míček od FP o 80,– levnější s tou kartou, ale dají mi jí až když nakoupim nad 200,– Mamina jí má, tak mě zajímá, jestli to jde, že si jí půjčim a nakoupim na tu její…Víte to?
žá-ba depku neměj, kámošky malej taky to tak měl, byl taky pomalejší a pak po roce se to hrozně zlepšilo a jak jede ![]()
Market tak zažádat si můžete, třeba vám to taky vyjde
já jak nad tim tak přemýšlim, tak nám to ani za rok 2011 nevyjde, protože jsem zapoměla, že jsem brala do července nebo do kdy mateřskou ![]()
Takže nic…ale zkusim to…
Držim palce, aby se autíčko prodalo ![]()
Jo a ty rakouský přídavky bych taky brala
![]()
koale, klaaras, marketa, grepik - děkuju moc za podporu""http://www.celysvet.cz/skin/smile/s8665.gif:http://www.celysvet.cz/…le/s8665.gif . Jste zlatý!
Kláry s tou kartičkou to určitě jde, nikdo neřeší jestli je tvoje nebo ne ![]()
Grepik šikulka ![]()
Market, Kláry no doufám že to klapne, musíme si o typřídavky nejdřív zažádat tady a když nám potvrdí, že na ně nemáme nárok, tak je dostaneme tam. Kamarád tam má dokonce manželku hlášenou na mateřský, tak jí pobírá taky tam, tak to musíme ještě všechno zjistit
žá-ba super smajlík ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat