Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@sebjan píše:
Ahoj holky,
mame doma 7týdenní mimco, které se narodilo plánovaným císařem-konec panevni. A musím říct, ze to je snad největší urvanec na světě????. Neplace jen když spí a to je zridka, přes den prakticky vůbec. Pořád se jen vzteka a řve. Můžeme ho nosit, chovat, houpat, cvičit a stále řev. Na prdiky používáme baby calm a probiotika biogaia už ani nekojim a ma Hipp HA. Ale žádná změna, stále řev. Bříško nahrivame, masirujeme, trubicka a pořád stejné. Už si moc nevím rady co s ním a jak mu pomoct, přešla jsem do faze, ze mi už je jedno, ze řve, protože nic nepomáhá. Pediatr nas už poslal na krev a moc-vse b pořádku, mame ještě žádanku na neurologii. Mam obavy jestli je normální, jestli ho to prejde a KDYY? Nezanecha to na něm následky?Díky všem, za případné rady a postřehy.
PS: nositko taky nefunguje ????
Mela jsem to same, jen rev, rev, rev, ve dne v noci. Jedine, co trochu pomahalo, bylo noseni v satku, v tom hned usnul. Trochu se to zacalo lepsit az po 3. mesici veku, jeste lepsi to bylo v 5 mesicich, to ale pro zmenu zas cele dny knoural. Lepsi to bylo, jakmile se zacal plazit a kdyz zacal lezt, tak uz uplne dobre. Ted jsou mu dva a ctvrt a je fajn
Je tedy porad trosku vzteklejsi, ale jinak dobre ![]()
Jedina rada: vydrzet. A zpetne musim rict, ze bych si poridila spunty do usi (beze srandy).
@Hobitka my pak zažili i další věci, takže plačtivé období jsme odsunuli. Chceme jetě další děti, tak uvidíme, jak to bude dál, ale přiznávám, že mít ho jako prvního, tak bych neměla rozdíl jen 2,5 roku, ale podstatně víc ![]()
@sebjan on za to nemůže. Ono se to jednou zlepší. Až se bude víc hýbat, víc komunikovat, tak to bude den za dnem lepší.
@sebjan píše:
Mame manducu s nocorozeneckou vlozkou, jeho dostat do satku by byl asi boj, i do te manduci je to vždycky bitka a tam to rychle zapnu. Kdy to Vaše dítě přešlo??
Nositko nam take nezabiralo. Satek je opravdu lepsi.
A vysadte Vigantol, misto nej si kupte Baby-D. U kamaradky to bylo Vigantolem.
@sebjan poslala jsem vám info do zprávy, držím palce, ať to zabere ![]()
To píšeš o mé druhé dceři?
Jediná řada je nějak to přežít. U nás ze dne na den úderem 3 měsíců nejúžasnější, nejspokojenější mimi…
Byl to očistec, neřvala akorát když jsem kojila, spala max. 30minut, pak zase nekončící řev, v noci jsme se s partnerem po hodině střídali. K tomu jsem měla doma 18m batole…
@sebjan píše:
@marketak5
Měli jste i jiné příznaky??
Byl nespokojený celý den, usinal ve dvě ráno. Po kojení chvíli dobrý a za deset minut mrzout, řev, nepohoda, večer úplně šílený bolení břicha a po vysazení mléka usměvavé miminko
@Limi123 píše:
A vysadte Vigantol, misto nej si kupte Baby-D. U kamaradky to bylo Vigantolem.
Baby D od Jamienson má složení podobné vigantolu, lepší je baby D od Terezie
Take po vysazeni mleka a spol. zlepseni o 50% od bricha ulevilo opravdu hodne strava bez toho mleka ve spojeni s bio gaia kapkama.
Ale jinak me proste potrebuje. Kdyby byla moznost sedet na gauci, kojit, mazlit, prebalovat a nic jineho nemuset, tak je nejspokojenejsi miminko. Bohuzel to nejde, jak odeju i kdyz spinka, hned vstava…
V kocaru vydrzi jedine v zavinovacce.
Ma 2m a kousek a lepsi se to. Bavi ho past koniky, kdyz na nej delam obliceje a vyrazne obrazky. Tuhle knihu miluje https://www.svojtka.cz/…rvy-zviratek vydrzi koukat cca 5 minut zaujate.
V manduce prvne rve a cca do 5 minut klid a vydrzi treba hodinku. Nejhosi je jizda autem, rve jak tur a nejde utisit.
Musime vydrzet, bude lip.