Uplatnění po SZeŠ

7
29.5.23 13:51

Uplatnění po SZeŠ

Ahoj, odmaturovala jsem na na zemědělské škole, obor Agropodnikání a teď nějak nevím, kde bych se mohla uplatnit (když bychom vynechali zemědělství). Na škole mě nadchlo účetnictví a ekonomika, ale problém je, že na takových pozicích chtějí ekonomickou školu (alespoň podle toho, co jsem koukala) nebo praxi v oboru.
Máte také někdo zemědělku? Co teď děláte za práci? Děkuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36020
29.5.23 13:54
@Cass_iei píše:
Ahoj, odmaturovala jsem na na zemědělské škole, obor Agropodnikání a teď nějak nevím, kde bych se mohla uplatnit (když bychom vynechali zemědělství). Na škole mě nadchlo účetnictví a ekonomika, ale problém je, že na takových pozicích chtějí ekonomickou školu (alespoň podle toho, co jsem koukala) nebo praxi v oboru.
Máte také někdo zemědělku? Co teď děláte za práci? Děkuji :D

Mám střední zahradnickou a pak jsem šla na vysokou ekonomickou a pracuji jako účetní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
29.5.23 14:12

@Cass_iei Tak si doplň nějakej kurz účetnictví nebo jdi na VŠ, Voš ekonom. směru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.23 14:21

Kamarádka pracuje léta ve zverimexu. Mohla dělat i jako sestra na veterinu. Naše učitelka účetnictví má zemědělku. Dodělala si ekonomií naVS. Pedagogické cosi, učila a dělala na úřadě účetní plus další ekonomické projekty a daně :nevim:. Sestřenice dělá ve fitku :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
53190
29.5.23 14:22

Se musím smát, promiň, ale proč jsi šla na zemědělskou školu, ale nechceš dělat v zemědělství? ;) Šla bych studovat dál, třeba ČZU v Praze má normálně ekonomickou fakultu. Já tam vyhořela na osevních postupech, ale to by pro tebe byla brnkačka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
29.5.23 14:24

@unuděná já myslím, že díky přeplněnosti SŠ tohle nebude vyjímka, ale do budoucna pokud se nezačne něco dělat, tak běžnej stav :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.23 15:05

Šla jsem na zemědělskou VŠ, ale na ekonomickou fakultu, pak přestoupila na VŠE a později si ještě dodělala práva. Nikde jsme neměla pocit že bych nějak zaostávala za spolužáky z gymnázií a pod. A já taky ve 14 absolutně nevěděla, co chci dělat.

• Citovat
  • Upravit
19388
29.5.23 15:21

@unuděná @l.marek85 co mate za problém? Vx jste ve 14 přesně všechno věděly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36020
29.5.23 15:38
@g.sandova píše:

Asi tak. Já jsem se hlásila na učitelku do MŠ, ale byla jsem až xx pod čarou a druhou jsme dali s našima zahradnickou s maturou. Až tak ve tretaku jsem věděla, že budu chtít dělat nejspíš účto. Ale školu jsem dodělala. Nesmysl začínat pak jinde. A pak jsem teda pokračovala dál. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.5.23 15:44
@g.sandova píše:

Já problém nedám, přišlo mi to jen vtipné no. Že když nechce uplatnění v oboru, tak je přece jasné, že musí udělat něco pro změnu oboru 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
29.5.23 16:00
@g.sandova píše:

Cooo?? Nevím kde v mém komentáři spatřujete, že mám problém. Jen sem napsala, že vzhledem k nátřasku na střední školy v dnešní době, tohle bude běžnej standard, jelikož si studenti nevybírají co chtějí studovat, ale jistoty nebo co na ně zbyde. Toť vše, naopak s nima soucítím a mělo by se stím něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
29.5.23 16:06

Jen bych ráda dodala, že jsem nikde neuvedla, že nechci do zemědělství! Psala jsem, že pokud bychom vynechali zemědělství…
Jen mě zajímá lehký přehled

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
29.5.23 19:07

Toto má vystudované bratr a je manažer v obchodě zaměřující se na zvláštní druh rostlin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
29.5.23 19:47

@l.marek85 promiň, já tě nepochopila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
29.5.23 19:49

@Cass_iei můžeš si vybrat co chces