Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kamka33 píše:
lulje - nevím, jestli stačí se vyskytovat, tam kde jsou těhotné. My jsme všechny dobré přítelkyně
A dám ti další příklad, sestra mého muže se s manželem pokoušeli taky strašně dlouho o dítě a narodila se jim dcerka půl roku po naší. Podle mě tolik náhod snad nemůže být pravda?Já věřím tomu, že v tom nějaká magie bude.Příspěvek upraven 26.10.11 v 01:49
Kamko, ale tady už jde o vtip - pochop to
Mně připadá hrozně směšná ta představa, že „těhotenství je nakažlivé“ - stejně jako když se MS dá chytnout od feny. Vím, jka to mylíš i jak to ymslí zakladatelka, neboj ![]()
Souhlasím s Eliškou, chelsea001 a ostatními, kdo se zakladatelky zastal. Dotaz je hodně zvláštní, mě by tohle asi nikdy nenapadlo, ale proč se hned posmívat
Je tu v diskuzích spousta nesmyslů, o pravopise ani nemluvím, a to se kolikrát přejde bez povšimnutí.
Řeší se tu spojení ´chytnout menses´, takhle doslova to ale určitě zakladatelka nemyslela ![]()
Holky, to nestačí napsat, ne, nic takovýho nejde, jsou to normální očistky a může to trvat klidně dva měsíce po porodu? ![]()
No mě překvapuje, že tohle napadne dospělou ženskou. Taky jsem slyšelo o tom, že se u ženských ve společný domácnosti sladí MS, my jsme byly doma 3 ženský a nikdy to neměly stejně
, ale u fenky by mi to teda nepřišlo ani na mysl.
Zvlášť dva týdny po porodu.
Ta studie, která potvrdila synchronizaci menstruace u žen, které spolu dlouhodobě žijí existuje vlastně jen jedna. Pak proběhla spousta studií, které se pokusily navázat, ale ani jedna to nepotvrdila, takže se má za to, že výsledek té první studie byla jen náhoda, možná i byla i trošku zmanipulovaná, aby vznikla senzace, což se stalo. (Něco jako vysoký obsah železa ve špenátu, ačkoliv je to dávno vyvrácené, tak spousta lidí tomu pořád věří.) U psů nebo i jiných savců je to jiné, ti nemenstruují každý měsíc a menstruace může být opravdu vyvolaná z vnějšku. Často se to stává ve skupině samic, které obhospodařuje jeden samec, což pro spolubydlící na koleji asi moc neplatí
Spíš jde o náhodu, nebo stres ze zkoušek, změnu prostředí (lyžařský kurz)… 28 dní je přece jen krátká doba, když se sejde skupina žen, tak pořád nějaká menstruuje, takže se může zdát, že menstruují ve stejnou dobu. Myslím, že aby se ty ženy synchronizovaly, musely by spolu trávit veškerý čas (třeba v tom kláštěře) Ale kdoví co nám věda ještě přinese za překvapení, člověk nikdy neví. Já jsem teda bydlela na vysoké několik let se stejnýma spolubydlícíma a nikdy jsme se nesynchronizovaly ![]()
LucaLuca píše:
Pokud ještě krvácíš červeně, mělo by se to časem zbarvovat do hněda, růžova, žluta atd. Průšvih by byl, kdybys začala krvácet jasně červenou krví - potom honem do nemocnice!
Já jsem byla taky zmatená. U prvního porodu krvácení 5 týdnů, postupně procházelo těmi barvami. U druhého porodu vždy pár dnů klid a pak zase krvácení nebo špinění, tak jsem nevěděla. Ale byly to normální očistky a šlo právě o tu barvu. Nesmí být jasně červená.
No ani tohle neni pravidlo. U posledniho jsem mela po 3 tydnech na tyden uplne pokoj, tak jsem si rikala, jaka je to parada. Po tom tydnu nanovo, jasne cervene, vydesila jsem se, ze mam MS, bylo to fakt divny. Skoncilo to tyden po sestinedeli a pak jsem mela klid jeste rok a ctvrt ![]()
Ani u nás neprobíhala žádná synchronizace asi jsme vuči nákaze imunní
.Nesesynchrovala sem se ani se svou fenečkou což mě mrzí proto že sem mohla menstruovat podstatně méně
a ani žádnou kamarádku co by chytla těhotenství bohužel nevlastnim.
LucaLuca píše:
Pokud ještě krvácíš červeně, mělo by se to časem zbarvovat do hněda, růžova, žluta atd. Průšvih by byl, kdybys začala krvácet jasně červenou krví - potom honem do nemocnice!
Já jsem byla taky zmatená. U prvního porodu krvácení 5 týdnů, postupně procházelo těmi barvami. U druhého porodu vždy pár dnů klid a pak zase krvácení nebo špinění, tak jsem nevěděla. Ale byly to normální očistky a šlo právě o tu barvu. Nesmí být jasně červená.
Ani ta jasně červená nemusí znamenat průšvih. Já měla po obou těhotenstvích jasně červené očistky celé šestinedělí (s pauzami, kdy to vypadalo, že je konec). A problém to nebyl
. Teoreticky jsem taky věděla, že by se měla barva postupně měnit, přesně jak píšeš, ale u mě to tak prostě nebylo. Určitě bych ale nedoporučovala případně podcenit návštěvu gynekologa. Jen aby to pak tady někdo nečetl a nevyděsil se dopředu zbytečně.
strace píše:
Souhlasím s Eliškou, chelsea001 a ostatními, kdo se zakladatelky zastal. Dotaz je hodně zvláštní, mě by tohle asi nikdy nenapadlo, ale proč se hned posmívatJe tu v diskuzích spousta nesmyslů, o pravopise ani nemluvím, a to se kolikrát přejde bez povšimnutí.
K této diskusi - to je přesně situace, kdy se jedni zasmějí a vše berou v legraci a druzí se čertí, že jsme netolerantní a neohleduplní vůči zakladatelce. A ti pak zakládají diskuse o špatných vztazích na Emiminu. Nemyslíte?
Aladina píše:strace píše:K této diskusi - to je přesně situace, kdy se jedni zasmějí a vše berou v legraci a druzí se čertí, že jsme netolerantní a neohleduplní vůči zakladatelce. A ti pak zakládají diskuse o špatných vztazích na Emiminu. Nemyslíte?
Souhlasím s Eliškou, chelsea001 a ostatními, kdo se zakladatelky zastal. Dotaz je hodně zvláštní, mě by tohle asi nikdy nenapadlo, ale proč se hned posmívatJe tu v diskuzích spousta nesmyslů, o pravopise ani nemluvím, a to se kolikrát přejde bez povšimnutí.
Jo, to je přeně ono
Řadím se k těm, kteří se rádi a často zasmějí a jsou proto netolerantní a neohleduponí. A proto miluju „pitomé dotazy“. ![]()
Chelseo- jak je možný, že jedni jsou v pohodě a zasmějou se a druhý kroutí očima.
![]()
Já myslím, že zakladatelka se jen špatně vyjádřila, že zcela jistě neměla na mysli, že fena na ni plivla menstruační bacil, ale právě myslela tu synchronizaci mezi menstrujícími. Mně osobně tento dotaz přijde normálnější, než založit diskuzi na téma. jestli je ostuda, když dvouleté dítě jí ovocnou přesnídávku. Tam bych třeba nasadila svěrací kazajku rovnou
Nicméně, každý máme dotazy nějaké, já jediné, které nesnesu jsou typu- je mi 15 a moc si přeju miminko ![]()
lulje píše:Aladina píše:Jo, to je přeně onostrace píše:K této diskusi - to je přesně situace, kdy se jedni zasmějí a vše berou v legraci a druzí se čertí, že jsme netolerantní a neohleduplní vůči zakladatelce. A ti pak zakládají diskuse o špatných vztazích na Emiminu. Nemyslíte?
Řadím se k těm, kteří se rádi a často zasmějí a jsou proto netolerantní a neohleduponí. A proto miluju „pitomé dotazy“.
i já souhlasim ![]()
Lulje - já jsem taky zakladatelce vděčná. I když jí tím radost neudělám. ![]()