Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky… myslíte, že u mě proběhla ovulace 11 DC? Nebo se chystá teď?? 19 DC??? Vkládám fotku testů a prosím o radu… měřím si i teplotu, ta mi skáče nahoru a dolů, takže tam nevím, co si myslet, ale hlavně se ptám proto, že jsem měla od 16 DC brát Duphaston, ale neberu ho, protože nevím, kdy mám ovulaci
abych si ji nestopla… a taky myslíte, že ho můžu začít brát třeba až po 20 DC??? Ptám se tady, protože Dr. mi řekla, že ovu neblokuje, ale pořád čtu, že ano… prosím poraďte… ![]()
Hmmm no já nevím, ale mě nepříjde ani jeden pozitvní. Je divný, že ti skáče teplota nahoru i dolů.
Já měla po zaschnutí testu ty 2 čárky stejně silné, tam u tebe je vždy testovací slabší, tak nevím.
Já jsem duphaston také dostala, ale nebrala, protože mi to uvu ukazovalo až 22 DC.
A já ho nemůžu začít brát třeba 21 DC??? Musí se od toho 16 DC??? Na fotce, to trošku zkresluje, ten dnešní je nejsilnější, ale já už si vážně nevím rady ![]()
tak když to vezmu jen podle ovutestů, tak nebyla - ani jeden z nich není pozitivní.
a když nenapíšeš jak ta teplota vypadá, tak taky neporadím, jestli takhle poskakuje, tak jsi asi ještě před ovu.
jak s léky nevím, ty jsem nikdy nebrala ![]()
Pokud ti teplota stále skáče a testy jsou negativní, ovulace s největší pravděpodobností nebyla. O účincích progesteronu před ovulací se vedou sáhodlouhé debaty, ale nejpozitivnější, co se kde člověk dočte, je „s největší pravděpodobností neškodí“ (vedle názorů, že škodí určitě), ovšem definitivně nasazen před ovulací vůbec ničemu neprospěje, progesteron před ovulací nemá v těle žádný význam, naopak může napomoct předčasnému dozrávání sliznice.
podle testů si ovulku zatím neměla. ale nepropadej panice, mě taky vyšel pozitivní až 21DC a to mám cylkus 28 dní pokračuj dál v měření teploty a uvidíš jestli se ustálí nahoře…
Ahojky, já jsem chtěla dát odkaz na wwww.womenzone.cz na můj graf, ale nejde mi to, jsem tam jako m86, odkryla jsem ho všem, tak se můžeš podívat
tady mi to hodit nejde a nevím, proč
díky moc
Ahojky, díky moc, já ho nasadím, až teplota stoupne, sice nevím, co mi řekne Dr. ale nechci ho nasazovat před ovulací ![]()
Ahojky, díky za napsání. Já ještě s Duphastonem čekám, ale nevím, zda ho můžu tak pozdě brát
to jsem se nikde nedočetla
tak mám strach… ![]()
m86 píše:
Ahojky, díky za napsání. Já ještě s Duphastonem čekám, ale nevím, zda ho můžu tak pozdě brátto jsem se nikde nedočetla
tak mám strach…
Určitě ho můžeš brát tak pozdě, nestane se nic horšího, než že si případně trochu prodloužíš cyklus.
Ahoj, díky za odpověď. Já už nechci volat Dr. protože jsem jí už volala a ta mi řekla, že ho mám brát od 16 DC…ale na ovu se neptala…tak tento cyklus ho chci brát později, raději…
![]()
Ovulace nebyla, ani podle grafu a ani podle testů
přikládám foto mého výherního cyklu ![]()
jinak testovací musí být opravdu stejně silná nebo silnější než testovací, ale myslím, že se na OVUlaci chystá tipuju to během dvou dnů ![]()
Aha, tady pořádně vidím, že já jsem to tak nikdy neměla ty čárky
takže ještě s Duphastonem počkám, snad mě Dr. neseřve, ale tak nemá snad proč, řídím se podle bazální teploty…kdyžtak Duph. nasadím ten 21 DC asi…a prodloužím si cyklus, ale budu klidnější, že si možná neblokuju ovu…díííííky ![]()
já myslím, že by mohla dorazit během dvou dnů uvidíš, čárka ti začíná pěkně tloustnout ![]()
jinak já musela dělat testy dvakrát denně abych ji chytla ![]()
a cyklus před tím mjsem měla testy pozitivní 2 dny… prostě je to pokaždý jinak… mmch tento cyklus jsem pila kontryhelovej čaj, takže si myslím, že to pomohlo ![]()
Kontryhelový čaj piju taky, tak uvidím… jsem vážně zvědavá, jak mi ten cyklus dopadne, dneska ráno, jak mi teplota zase klesla jsem měla hodně po náladě, tak uvidím…
díky