Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já mám super doktorku, které opravdu věřím a nasadila mi Duphaston od 15 DC na deset dní, i když ovulaci mívám tak 18 DC, ale věřím jí, že ví co dělá…
No, já jsem taky sama překvapená, že je to asi hodně složité, předtím jsem o žádné ovulaci ani netušila
a celkem mě štve, že jsem se nepozorovala už dříve, ale co už
doufám, že se nám to podaří a to samé přeju i Vám
mě je 25, ale listopad už bude sedmý měsíc, tak už trošku chytám nerva
vím, že někdo se snaží i několik let, ale dokud jsem o tom nečetla, tak jsem vůůůbec netušila, jak složité to je ![]()
Tak teď mi řekni, kdo má pravdu????? Jestli holky tady nebo lékaři????? Kdo mi odpoví správně?????????
![]()
A jak poznáš, že máš ovu 18 DC? Podle testu? Jsem se tady setkala i s tím, že Duph pak ovlivňuje ovu testy…kdo se v tom má vyznat??? A Dr. ti řekla že ovulaci duphaston neblokuje jo???
Jo jo kdybych tušila, že antiko s tím takhle zamává, tak jsem to už vysadila dávno.
Taky jsem netušila, co žen má problémy s otěhotněním.
m86 píše:
A jak poznáš, že máš ovu 18 DC? Podle testu? Jsem se tady setkala i s tím, že Duph pak ovlivňuje ovu testy…kdo se v tom má vyznat??? A Dr. ti řekla že ovulaci duphaston neblokuje jo???
No já to vím protože už nějakou dobu měřím a většinou i podle příznaků. Je pravda, že ted jsem poprvé brala hormony, tak si těma teplotama nejsem jistá, zda nejsou ovlivněny, ani jestli byla ovu, ale z předchozích měření vím, že ji mívám vždy 18. - 19. DC…
Právě proto teď s Duph. čekám a měřím, aby mi teplotu neovlivňovalo nic… tak zkouším… a uvidím… ale pokud nebudou teploty naznačovat nic dobrého, začnu Duph. asi užívat… fakt nevím…
radka101 píše:
takže pokud se nezadaří do konce ledna, odesílá mě doktorka do CARU, prej nemá cenu, aby se tím zabývala ona, když mi je už tolik.
Tak v tvém věku je lepší to začít řešit dříve, ale obecně půl roku není žádná extra doba… u naprosto zdravého páru je normální když se to povede do roka… ale vím, že to leze na mozek, nám se to povedlo po 8 měsících.
m86 píše:
Přesně tak, jak píšeš…taky bych to vysadila už dááávno
Nojo, ale nikdy nevíš, jestli bys to měla jinak nebo neměla, to se nedá takhle říct, třeba jí měla naprosto předpisový cyklus 25-28 dní, ovulaci pravidelně a i tak to trvalo 8 měsíců…
Jj, je pravda, že to leze na mozek, já nemám ani předpisové cykly, ani ovulaci, takže jsem na tom ještě hůře v tom, že nevím, kdy se co děje..proto říkám, že jsem se měla začít sledovat dříve
… ![]()
Začni brát ten Duphaston hned ať si zbytečně neprodlužuješ cykly a pokud se další dva cykly ovulace neobjeví, dojdi za Mudr. může na to napsat clostík-myslím teda že je na to.
Dva dny zkusím ještě měřit a pak ho začnu brát… značím si teploty, tak ať je tím neovlivním… vše pak ukážu doktorce. Ona mi říkala, že pokud do půl roku neotěhotním s tím Duph. že to budeme dále řešit… tak uvidím…
ugluk píše:
No, ono v přirozeném cyklu je od ovulace do MS dejme tomu 14 dní, což je správné a žádoucí. Pokud je ovulace později, dejme tomu 22.DC, pak by byl přirozený cyklus 22+14, čili 36 dní, dr. by to přišlo moc dlouhé a rozhodla by se to rovnat Duphastonem. Dejme tomu, že ten by ovulaci nijak negativně neovlivnil, ta by dorazila normálně 22.DC, ale Duphaston by násilně cyklus zkrátil na 28 dní. Takže od ovulace do MS by bylo pouhých 6 dní, což je zoufale málo a otěhotnění to výrazně znesnadňuje. Takže k čemu je 28denní cyklus? Absolutně k ničemu, jen někteří doktoři mají zafixováno, že je to tak správně.
Jediné dvě podstatné věci k otěhotnění jsou - aby byla ovulace a aby mezi ovulací a MS uplynulo minimálně 10, ale lépe 12 či více dní. Pokud už někdo chce zkracovat cyklus, měl by zkracovat jeho první fázi - pokud dorazí dřív ovulace, logicky pak dřív přijde i MS a cyklus se zkrátí sám od sebe, aniž by to cokoliv negativně ovlivňovalo.
Podáván po ovulaci má Duphaston pozitivní účinky, protože podporuje přirozený progesteron, zvyšuje kvalitu sliznice, udržuje dostatečnou luteální fázi. Podávaný před ovulací má účel jaký?
Ugluk ale kdyby byl duphastonem cyklus násilně zkrácen na 28 dní a do ms by bylo jen 6 dní, tak to ničemu nevadí ne? I kdyby ženská otěhotněla, tak ms prostě nepříjde nebo se pletu? Vždyť ten duphaston akorát podpoří těhotenství a sliznice roste rychleji. Nebo se pletu?
Hrozí, že se během 6 dní nestihne vajíčko uhnízdit a může odejít s MS i přes prášky… oni nejsou všemocné.
Nevím, mě přijde divné řešit všechno prášky, aniž by se nejdříve zkontrolovalo kdy a zda probíhá ovulace, jak je na to sliznice a podobně…