Kdy byla ovulace a jestli byla?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
m86
497
25.10.11 07:17

Já jsem byla na UTZ a sliznici jsem měla hodně nízkou, tak ho mám asi i proto…dlouhé cykly a nízká sliznice :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
m86
497
25.10.11 07:22

Graf mám tady: http://www.womenzone.cz/…6/grafy.aspx?… - dneska teplota stoupla, pokud se bude držet, ovu je možná, ale pokud zítra zase klesne, tak už asi ne co myslíte?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
25.10.11 07:42

Tohle na ovu vůbec nevypadá, aspoň zatím ne. Můj předminulý cyklus byl úplně to stejné, samé skoky nahoru a dolů a ovu nikde. Brala bych ty hormony tak, jak ti řekla doktorka, i když jsi teď ovu vůbec neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
m86
497
25.10.11 07:53

Už jsem taky rozhodnutá a zítra začnu…a další měsíc to zkusím znova… díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
25.10.11 12:19

Sumaya, to nikdo neví, co by se stalo, ale prostě zkracovat druhou fázi cyklu je definitivně blbě. Po šesti dnech ještě není většinou vajíčko uhnízděno a tělo netuší, že je těhotné a nemělo by menstruovat.

Ono se pořád řeší vadí-nevadí, ale otázka by měla znít - čemu Duphaston nasazený před ovulací prospěje? K čemu je vůbec zvýšení progesteronu v těle před ovulací dobré? Kdyby se měl zvyšovat před ovulací, zvyšuje ho příroda sama i u „zdravých“ ženských.

Další názor (mimo blokuje-neblokuje ovu) je takový, že Duphaston pomáhá růstu a dozrávání sliznice, což je po ovulaci správné, ale pokud začne sliznice dozrávat třeba 5 dní před ovulací, ve fázi, kdy do ní doputuje již oplodněné vajíčko, je o těch 5 dní starší, než by měla v dané fázi být, tudíž jsou podmínky k uhnízdění zhoršené.

Já nepopírám fakt, že někdo otěhotní i přes Duphaston nasazený před ovu, určitě to není spolehlivá antikoncepce (i když teda některé druhý antikoncepce na principu dlouhodobého podávání progesteronu fungují), to ne, jen že to nijak neprospěje a o škodlivosti se stále v lékařských kruzích vedou debaty. Po ní ano, o tom není sporu.

Dalším argumentem pro mě je, že ač někteří obvodní gynekologové předepisují progesteron běžně s tím, že neuškodí, v centrech asistované reprodukce, kde se neplodností intenzivně zabývají, jsem byla mnohokrát upozorněna, ať ho nasazuji až po ovulaci. Pokud je ovulace pozdě, řeší se její posun, ale ne progesteronem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
m86
497
25.10.11 14:49

Holky a mě by zajímalo, jestli jste některá otěhotněla a měřila si BT a byla si jistá, že ovu nebyla…tohle by mě fakt zajímalo, jestli někomu BT ukazovala špatně…nebo nevím, jak to napsat, snad mě chápete…????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
25.10.11 15:07
ugluk píše:
Sumaya, to nikdo neví, co by se stalo, ale prostě zkracovat druhou fázi cyklu je definitivně blbě. Po šesti dnech ještě není většinou vajíčko uhnízděno a tělo netuší, že je těhotné a nemělo by menstruovat.

Ono se pořád řeší vadí-nevadí, ale otázka by měla znít - čemu Duphaston nasazený před ovulací prospěje? K čemu je vůbec zvýšení progesteronu v těle před ovulací dobré? Kdyby se měl zvyšovat před ovulací, zvyšuje ho příroda sama i u „zdravých“ ženských.

Další názor (mimo blokuje-neblokuje ovu) je takový, že Duphaston pomáhá růstu a dozrávání sliznice, což je po ovulaci správné, ale pokud začne sliznice dozrávat třeba 5 dní před ovulací, ve fázi, kdy do ní doputuje již oplodněné vajíčko, je o těch 5 dní starší, než by měla v dané fázi být, tudíž jsou podmínky k uhnízdění zhoršené.

Já nepopírám fakt, že někdo otěhotní i přes Duphaston nasazený před ovu, určitě to není spolehlivá antikoncepce (i když teda některé druhý antikoncepce na principu dlouhodobého podávání progesteronu fungují), to ne, jen že to nijak neprospěje a o škodlivosti se stále v lékařských kruzích vedou debaty. Po ní ano, o tom není sporu.

Dalším argumentem pro mě je, že ač někteří obvodní gynekologové předepisují progesteron běžně s tím, že neuškodí, v centrech asistované reprodukce, kde se neplodností intenzivně zabývají, jsem byla mnohokrát upozorněna, ať ho nasazuji až po ovulaci. Pokud je ovulace pozdě, řeší se její posun, ale ne progesteronem.

Ajoo..já jsem myslela, že po ovulaci vajíčko dojde do dělohy tak za 24 hodin a tam se oplodní…nebo se oplodní ve vejcovodu a pak putuje do dělohy, ale jsem nevěděla, že to trvá tak dlouho…pravděpodobně tak 6-7 dní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
25.10.11 15:21
m86 píše:
Takže bereš Duphaston od 16 DC a ovulku máš kdy?? Já právě tady v tomto nevím, je tu milion příspěvků, kde holky píšou, že před ovulací ji Duph. blokuje, moje Dr. taky tvrdí že ne…ona mi řekla, že on ovulaci podporuje a já se jí ptala během jednoho hovoru rovnou dvakrát.....

Ono je to asi jako u koho…
Já brala na úpravu cyklu Proveru, 2 měsíc jsem otěhotněla. Nyní ji mám zase na úpravu cyklu, tak snad se zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
25.10.11 15:25

Sumaya, což o to, oplodněno je ve vejcovodu opravdu do těch obvykle 12 hodin, ale teprve tak 6.-10. den se uhnízďuje v děloze a teprve potom začne produkovat hCG a vysílat tělu signál, aby dál produkovalo progesteron a nemenstruovalo. Do té doby ji „jen tak plave“ v děloze a tělo o něm prakticky neví. Proto je důležité, aby ta fáze mezi ovulací a menstruací byla dostatečně dlouhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
25.10.11 15:30
m86 píše:
Holky a mě by zajímalo, jestli jste některá otěhotněla a měřila si BT a byla si jistá, že ovu nebyla…tohle by mě fakt zajímalo, jestli někomu BT ukazovala špatně…nebo nevím, jak to napsat, snad mě chápete…????

Takhle… z vlastní zkušenosti ne, já měla ten vzestup vždycky výrazný. Ale když člověk projede dost cizích grafů třeba na Fertilityfriend, najde tam i takové, kdy teplota lítá a ani nikdo hodně zkušený a odvážný by tam tu ovulaci nehledal. Ani BT není všespásná metoda, ale při správných podmínkách je dost přesná na to, aby takovéhle situace byly dost vzácné. Stejně jako ovutesty - nejsou 100% spolehlivé, ale kombinace negativních ovutestů a BT křivky bez vzestupu s největší pravděpodobností signalizují, že ovulace opravdu neproběhla. Ale zázraky se občas dějí, to zase jo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
25.10.11 15:30
ugluk píše:
Sumaya, což o to, oplodněno je ve vejcovodu opravdu do těch obvykle 12 hodin, ale teprve tak 6.-10. den se uhnízďuje v děloze a teprve potom začne produkovat hCG a vysílat tělu signál, aby dál produkovalo progesteron a nemenstruovalo. Do té doby ji „jen tak plave“ v děloze a tělo o něm prakticky neví. Proto je důležité, aby ta fáze mezi ovulací a menstruací byla dostatečně dlouhá.

Tý jo, člověk ani neví, jak to všechno „funguje“. Máš to dobře nastudované. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
25.10.11 15:38

Hm, šest let neplodnosti udělá svoje :-) Přeji všem, ať jim to netrvá tak dlouho a neskončej s tak deformovaným mozkem jak já :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
m86
497
25.10.11 15:51

Holkýýýýý - tento je pozitivní ne???? Testovací čárka je o dost silnější než kontrolní, co myslíte???? Takže s Duphastonem mám počkat ještě dva dny nebo jak myslíte???? Poraďte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
25.10.11 15:52
ugluk píše:

Díky za vysvětlení…už to chápu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
25.10.11 15:54
m86 píše:
Holkýýýýý - tento je pozitivní ne???? Testovací čárka je o dost silnější než kontrolní, co myslíte???? Takže s Duphastonem mám počkat ještě dva dny nebo jak myslíte???? Poraďte :-)

Tak ten je 100% pozitivní :-) :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria