Úřad práce, přihlášení, vezmou mě?

Anonymní
15.3.20 20:39

Úřad práce přihlášení, vezmou mě?

Dobrý večer,
chci se zeptat.. Zitra se chystám jít na ÚP se zaevidovat bez nároku na prispevek v nezaměstnanosti. Ovšem se bojím, že me servou a nevezmou, protoze jsem ukoncila pracovní poměr v polovině února. Jde mi hlavne o zdravotní pojištění za měsíc březen. Doufala jsem, že seženu práci, ale v tuto situaci je to nejspíš nemožné.
Také se chci zeptat, zda mohu na ÚP mimo své trvalé bydliště, když mám nájemní smlouvu?
Moc děkuji. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
215
15.3.20 20:47

Evidence na Up neni povinna, nikdo ti nevynada, ze se hlasis az po mesici bez zamestnani. Ted ale nikam nechod a podej si elektronickou zadost. Na strankach mpsv.cz je uvedeny postup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
15.3.20 20:59

Pujdes tam nejspis uplne zbytecne, zavolej si tam a doufej, ze ti nejak vyjdou vstric, kdyz ses na to vyprdla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15175
15.3.20 21:04

@mroe jak vyjdou vstříc? Zaevidovat ji je jejich povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
15.3.20 21:07
@karkarka píše:
@mroe jak vyjdou vstříc? Zaevidovat ji je jejich povinnost.

Jednoduse, chodim kolem uradu, ktery ma zavreno pro verejnost uz od utery, Kdo si nesjedna schuzku telefonicky, ma proste smulu. A je to velky urad, zrejme se snazi, aby jim neonemocnely vsechny urednice najednou. Pokud vim, v karantene nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
15.3.20 21:10

@karkarka Zaevidujeme.. elektronicky, pomoci datovek, poslanim zadosti o zprostredkovani zamestnani postou nebo vhozenim do pripravenych schranek UP. Ted opravdu neni potreba na UP jit osobne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15175
15.3.20 21:11

@mroe tak se zaeviduje elektronicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
15.3.20 21:22
@karkarka píše:
@mroe tak se zaeviduje elektronicky.

Ale pak je asi zbytecne tam chodit, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.20 21:39

@kesaibot moc děkuji!

• Citovat
  • Upravit
15175
16.3.20 06:33
@mroe píše:
Ale pak je asi zbytecne tam chodit, ne?

Ja nikde nepsala, že tam má jít osobně. Nauč se číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
16.3.20 08:10
@karkarka píše:
Ja nikde nepsala, že tam má jít osobně. Nauč se číst.

Ale ona ano. Chtela tam JIT. A ja ji doporucila tam VOLAT a domluvit se. Tys ji vlastne neporadila nic, to je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
16.3.20 10:10
@mroe píše:
Ale ona ano. Chtela tam JIT. A ja ji doporucila tam VOLAT a domluvit se. Tys ji vlastne neporadila nic, to je pravda.

No a tys to zas podala, jako by úředníci mohli rozhodovat o tom, zda ji zaregistrují nebo ne, takže si ji taky moc neporadila, spíš zbytečně děsila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15175
16.3.20 11:13

@mroe já ji poradila rozhodně líp než ty. Ať se zaeviduje elektronicky a zaevidovat ji musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
24.3.20 21:06

Děvčata, jak se přihlásit na pracák elektronicky?? Všude nacházím, že je potřeba tam na první schůzku jít osobně. Děkuji.. Datovku nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
24.3.20 21:08

A lze elektronicky žádat o podporu? Elektronický podpis také nemám. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie