Úraz hlavy/čela

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.8.23 19:06

Úraz hlavy /čelo

Dobrý den,
Prosím o pomoc.
Dcera 5 let se v neděli uhodila o futro dveří a v týdnu opakovaně znovu při běhání a hraní se starším sourozencem. Bylo to děsivé natekle, ihned to manžel ledoval. Já byla v práci. Od pondělí má horké čelo, v místě čela to má měkké barevné, důlek v hlavě strup, žádné venkovní krvácení, spíše to vypadá uvnitř že proudí krev. Chová se normálně, bolí ji to na pouhý dotek. Její bráška ji omylem do toho něčím do hlavy praštil. Má tam strup co nekrvaci. Nemá příznak otřesů mozku jen chce spát. Chová se normálně. Jen se mi zdá, že se krev řine uvnitř. To místo má barevné a měkké a rozšíření na nos a oči. Horečka 38. Nevolnosti, brufen na horečku, rýma, savost.
Děkuji za odpověď a radu. Máme přeci jen někam jet?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4385
4.8.23 19:08
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Prosím o pomoc.
Dcera 5 let se v neděli uhodila o futro dveří a v týdnu opakovaně znovu při běhání a hraní se starším sourozencem. Bylo to děsivé natekle, ihned to manžel ledoval. Já byla v práci. Od pondělí má horké čelo, v místě čela to má měkké barevné, důlek v hlavě strup, žádné venkovní krvácení, spíše to vypadá uvnitř že proudí krev. Chová se normálně, bolí ji to na pouhý dotek. Její bráška ji omylem do toho něčím do hlavy praštil. Má tam strup co nekrvaci. Nemá příznak otřesů mozku jen chce spát. Chová se normálně. Jen se mi zdá, že se krev řine uvnitř. To místo má barevné a měkké a rozšíření na nos a oči. Horečka 38. Nevolnosti, brufen na horečku, rýma, savost.
Děkuji za odpověď a radu. Máme přeci jen někam jet?

Raději bych jela na pohotovost. Pediatr neordinoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
4.8.23 19:12
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Prosím o pomoc.

A kdy jindy to řešit než v pátek večer. Už aby se zavedly normální poplatky za pohotovost. Pětikilo minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
4.8.23 19:13

To je snad vtip :( jela bych na pohotovost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16139
4.8.23 19:15
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Prosím o pomoc.

V neděli se uhodila, je pátek večer a teprve to řešíš a ještě tady? Proč jste nezašli na konzultaci k pediatrovi? Dostali byste doporučení, buď že je to OK, nebo raději jet někam na větší vyšetření :nevim:

Vezmi doklady a jeďte na pohotovost, minimálně větší spavost může něco značit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
4.8.23 19:54

No žádné příznaky nemá a vše je ok jen děsivý je to čelo. Běhá mluví dělá kraviny, hraje si chová se jako vždy. Jen jí to bolí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14634
4.8.23 19:57
@Veju3 píše:
No žádné příznaky nemá a vše je ok jen děsivý je to čelo. Běhá mluví dělá kraviny, hraje si chová se jako vždy. Jen jí to bolí

Naše holky mely teda i mnohem desiveji vypadajici a vetsi modriny na hlavach, nikam jsme s nimi nejeli. Ale pises, ze je dcera spava. Tak muze mit virozu (viz vyssi teplota) a z ni byt unavena.

Příspěvek upraven 04.08.23 v 20:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
4.8.23 20:02

38 je zvýšená teplota, ne horečka. K té může být i ta spavost a nemyslím si, že to s úrazem souvisí. Spíš má k tomu nějakou virozu. Ta modřina na čele je úplně normální hematom pod kůží, bolí, je měkký a ta sražená krev se vstřebává dlouho. Dcera měla tu samou ránu, když nalítla na regál. Kdyby měla od neděle vnitřní krvácení, už by zřejmě nebyla mezi námi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
4.8.23 20:31

No ta rána vypadala hůř, teď spíš se děsivě tváří jak jsem to vyfotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11770
4.8.23 20:42

Já bych řekla že to není tak hrozný…má tam prostě bouli, modřínu…můžete mazat heparoidem nebo ibuhepa pro rychlejší vstřebání..čelní kost je hodně tlustá…tam by to chtělo větší ránu než naraz do futra při hře…spavost bude spíš i té rýmě a teplotě..začíná ji nejspíš k tomu nějaké nachlazení..
Případně můžete jít v pondělí k pediatrovi jestli by to nebylo.na chiru kde by narizli.kuzi a tu srazenou krev odsali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
14.9.23 00:28

Má z toho jizvu a něco vnitřního

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie